Problémy po odstránení krčných mandlí

15. jan 2023

Ahojte nie je to ani týždeň čo mi vyberali krčne mandle
Dostala som novalgin 3x denne ho mám brať ale od noci som si už dala 2 lebo to sa neda vydržať
Pijem sotva liter za den .. Od noci to je ledvaj deci aj to na rychle zapitie
Vcera to bolelo menej tak som jedla pomaličky a male kúsky... Polievku vlažnú.. Vodu... Termixy... Sendvic ale je makky a ja som si ho este rozbabrala na male kúsky
Zmrzlinu som skúsila trošičku ale riadne zabolelo
Nespím, som smadna ale neviem prehĺtať
Bolest vystreluje do usi, cela ustna dutina boli dasna zuby všetko
Prijmem hocijakú radu len nech to skončí 😭

zuzahajdulka
15. jan 2023

Daj si predpisat Aulin v kvapkach, novalgin je slaby. Pi salviovy caj tak, ze budes ho ci najdlhsie zadrziavat v ustach, lebo podporuje hojenie. Po tonzilektomii je bezne nejest aj dva tyzdne, proste to prehltanie boli tak dlho. Do pitia sa nut, aby si sa nedehydratovala, zavri oci, odpocitaj do tri a prehltni. Radsej si netrap hrdlo kuskami jedla, aby ta menej bolelo pitie.

autor
15. jan 2023

@zuzahajdulka mne lekárka nepredpise len tak lieky, v nemocnici odporučili novalgin
Aulin v kvapkách? To je aky? Neda sa kupit inak?

ivs97
15. jan 2023

Prešla som si tým. Mne zaberal jedine Flector, ten prášok, ale tiež je na predpis. Ale lekarka mi ho v pohode predpisala. Pila som veeeela veeela repíkoveho čaju, už v nemocnici mi ho dávali. Ten je na hojenie rán vynikajúci. Jesť som nejedla, pila som vanilkovy a z bielej čokolády mullermilch mliečko, po pár dňoch vývar taky neslany nekorenený ktorý som si rozmixovala ako bábo 😁 bolelo to parádne veru.. Ale stálo to zato, odvety som chorá o 90% menej 😊

autor
15. jan 2023

@ivs97 mne len novalgin dali, darmo by som poprosila o ine
Inak par flectorou este mam a skusala som a ta príchuť ma drazdila
Repikovy lekar neodporúčal ale dnes som si ho spravila
Termixy a pod som jedla prvé dni dost ale vela hlienov
Vcera polievku
Boli to fakt kvalitne, keby to necítim az v ušiach tak to prežijem
Kolko to trva kym ta najväčšia bolest prejde?

ankare
15. jan 2023

To ma mrzí, skoré zahojenie!

ivs97
15. jan 2023

Aj mňa vtedy príchuť flectoru dráždila, ale bolo to jediné čo mi ako tak pomohlo.. Tak tu chvíľku kym som to prehltla som nejako predychala, a rýchlo zapila repikovym čajom. Neviem prečo ti ho lekár neodporučil, mne ho vtedy v nemocnici aj lekári aj sestričky dávali, nech ho striedam s vodou. Každý deň som ho pila, 2-3 šálky. Prvé 2 týždne to bolelo tak ozaj mega, po 2 týždnoch sa to začalo zlepšovať, po 3 to už bolo znesitelne a po mesiaci mi už nič nebolo. 😊 Držím palce a skoré uzdravenie ❣️

zuzahajdulka
15. jan 2023

Aulin je na predpis a par dni po tonzilektmii je dovod na predpisanie. Mozno to v nejakej lekarni predaju aj bez predpisu.

sigma510
15. jan 2023

Musíš len vydržať, úľava od bolesti príde tak po 3 týždňoch, dovtedy s tým veľa nenarobíš. Keď sa mi začali odlupovat tie fibrinove (dúfam ze to správne píšem) povlaky, taky biely povlak na rane pod ktorou sa to hojí, to som ani čistú vodu nevedela vypiť, aj ta štipala. Keby si moc chudla a nemôžeš jest, daj si predpísať nutridrinky, ja som asi týždeň fungovala na nich. Urýchliť sa to ale nedá, musí sa to zahojit, je to veľká rána.

drakaria
15. jan 2023

Rada? Opatrne ja som skončila po takejto banalnej operácii na áre s tým že čakali do rána či to prežijem alebo nie ..týždeň som bola po zákroku doma a potom to začalo

benit
15. jan 2023

Tak si daj liek od bolesti csstejsie. Prestriedaj ten novalgin s niecim inym. Ked nebudes dost pit, budes to mat suche a moze to krvacat. Mne kazali pit harmancekivy caj. Davala som si nimesil prasok od bolesti. Po liekoch som sa najedla a snazila sa vela pit.
Po tyzdni prisla najhorsia bolest, ked sa to zacalo olupovat, myslela som, ze hltam ziletky. Dovtedy to bolo celkom ok.

gabika8855
15. jan 2023

Pi vela vody ja viem ze to boli ale cim viac pijes tym menej to bude boliet lebo to ze je to akoby suche boli ...a skus flector nech ti predpisu a ten sid avaj to pomahalo aj mne na usi aulin a novalgin su slabe aspon pre mna boli

79viktoria79
15. jan 2023

hlavne vela pi,salviovy caj je tiez dobry,alebo harmancekovy,nenechaj si to hrdlo uschnut,lebo ti popraskeju tie spoje a zacne ti to krvacat

zuzi56
15. jan 2023

Daj si napísať flector, keď to prestane bolieť , musíš jest, aby sa ti olupavalo to zahojenie , krvácať ti to môže začať na tretí deň, hneď začať chladiť poriadne.
Ja som na desiaty deň už prestala dávať flektor, inak keď ma to nebolelo po liekoch, aj rezen som zjedla😂
Ale ak prišla bolesť, ani slinu som neprelkla.

andrejka2424
16. jan 2023

mne iba flector zabral..

helen_167
26. jan 2023

Chce to flector, pila som ho po vybere mandlí aj 5x za deň, je na predpis, uľaví sa ti, a hojí sa to 3 týždne, to prežiješ, treba mať dobré lieky od bolesti. Potom sa aj najes a nápijes.

autor
26. jan 2023

@helen_167 po 10 dnoch to bolo ok a flector stipal
Novalgin v kombinacii s algifenom pomohli
11 ty den som jedla všetko

masabi
2. okt 2023

Ma niekto skúsenosť aj s vyberaranim rezidui... Mandle mi vybrali pred 18 rokmi ostali mi tam kúsky, a už 2x som tam mala absces. Odporúčajú mi vybrať rezidua, že ich už mám ako niekto mandle.
Vôbec sa na to neteším, len ma zaujíma ci je to také ako pri vyberaní mandlí alebo znesitelnejsie, horšie?

masabi
16. nov 2023

@benit tak to ako to opisuješ, tak tak to je... Som 10. Deň, cez deň ako tak, ale v noci keď sa zobudím žiletky v krku, aj keď len liek zapiť až nohy sa mi trasú...

benit
17. nov 2023

@masabi je mi to luto, treba vydrzat. Vela sil😊

gabika8855
17. nov 2023

@masabi aj ked to boli treba vela pit

79viktoria79
17. nov 2023

@masabi treba mat stale uvareny caj,a popijat po duskoch,aby sliznica nebola suchá

masabi
17. nov 2023

@gabika8855 no keď máš na 2x vybrané mandle je to asi viac bolestivé predsa len tam už raz zákrok bol a za druhe... Píla som v pohode do 5.dňa...teraz si lrihrievam vodu lebo to akoby soľ do rany som si nasypala... Chvála bohu som trosku stavila včera na prírodný produkt... A 🙏🙏🙏vďaka za to rozhodnutie skúsiť

gabika8855
17. nov 2023

@masabi ako mozu byt 2x vybrate krcne? Ja som tiez mala ze v pohode a potom sa to zhorsilo ale mne to islo hlavne na usi a potom zase dobre

masabi
18. nov 2023

@gabika8855 no asi tak, keď ti ich 1x nevyberu celé, ostanú rezidua(zvyšky mandlí, tkaniva), tak ti dorastu. To by nebolo nič, žila by som si s tým kľudne ďalej ako tých 18.rokov až na to ze sa mi robia absces... No a to už 3x. Už po 1.mi bolo povedané ze to treba dat vybrať a vždy som odmietla... Ale zrejme už bolo na čase. Je zdroj infekcie... Vedela som ze to nebude nič príjemné bála som toho ako čert, ale radšej 3x rodiť ako toto🙏🙈😱

gabika8855
18. nov 2023

@masabi snad uz po tomto to bude v poriadku a navzdy pokoj

jozef102088
22. feb 2024

@sigma510 3 tyzdne?? To fakt??? Ja som 8.den po operacii a to uzam pocit ze zomrem.mali by ste najaku radu na zmiernenie bolesti prosim? 😭

masabi
23. feb 2024

@jozef102088 u mňa 13 dní a už som to nevydržala išiel Flector, ďalší týždeň 3 x denne.

nixixi
3. apr 2024

No kde by som začala, mandle mi vybrali pred týždňom, po narkoze prvý deň som nejedla nič a ešte si vravim nieje to až také zlé. Potom to začne, ak zaberaju tabletky všetko je v pohode, akonahle prestanu učinkovať prichadza bolesť do uší a sánky, kde sa nedá ani pohnuť ústami. V noci sa bežne zobudim nato že lieky ktore som si dala pred spanim prestanu učinkovať a budim sa na bolesť, musim si dať zas. Použivam novalgin, ale jeho doba učinku je okolo 2hodin. Velmi dobre pomaha algifen nakvapkať do pohara a trošku vody aby sa lepšie prehltalo. Flektor je fajn ale veľmi štipe a ani ho neodporučaju kvoli tomu že prave jeho latky rozdraždia hrdlo a spustia krvacanie aj keď učinnosťou je najlepší. O jedle ani nehovorim nič mi nechutí. Doležité je piť veľa čaju ale nie však teplého. Šalviovy alebo repikovy, harmancekovy. Po každom jedle kloktať hrdlo. Odporučili mi herbadent ustnu vodu rozriedenu 50 na 50 a prekloktať je na prirodnej baze z biliniek. Stoji nejakych 9,50€ treba veľa piť a len to vydržať

jozef102088
4. apr 2024

@nixixi presne tak ja som mohol len algifen schudol som okolo 6 kil preslo to po nejakych 14-15 dnoch ale musim povedat ze horsiu bolest som nezazil co sa tyka chuti stale citim horkost vraj to je tak aj 3 mesiace nic nepomaha len vydrzat lieky utlmia len na par hodin