Problémy dieťaťa po prekonaní Covidu

romanka_369
14. júl 2021

Maminky, je tu nejaka ktorej dieta malo problemy po prekonani covidu? Chcela by som sa nieco spytat..dakujem

pukanec123
14. júl 2021

@romanka_369 môžeš písať kľudne

romanka_369
autor
14. júl 2021

@pukanec123 dakujem..chcem sa spytat ze ake zacalo mat dieta problemy a ako to riesil obvodny lekar..ci robil ambulantne nejake vysetrenia alebo to automaticky riesil hospitalizaciou..totizto mam 1.5 rocnu dcerku ktora je dva mesiace po prekonani a zacala byt viacej unavena a taka bez nalady..lekarka nam dala automaticky papier na hospitalizaciu..cakala som ze jej spravi aspon nejqke odbery alebo nieco..

hailey1
14. júl 2021

@romanka_369 unavena moze byt kludne z horucavy, resp.moze mat nejaku virozu. Na detskom tak maximalne este nieco chyti. Pokial nema horucky, vyrazny vysyp a dalsie priznaky postcovidoveho syndromu, urcite by som s nou lezat nesla. Zasluzilo by si to aspon krv, moc, atd. Mam pocit, ze niektori pediatri sa len cim skor chcu zbavit zodpovednosti.

romanka_369
autor
14. júl 2021

@hailey1 suhlasim a prave ze tam moc nechcem ist aby nieco nechytila..pred rokom sme boli so starsim a odniesol.si od tial balik a aj manzel..robila jej CRP to mala nizke, cukor v norme a moc este mame zaniest..ale normalne odbery nerobila🤷..teploty nema..tie mala asi mesiacom vtedy brala ATB lebo CRP ukazalo zapal..po dobrati liekov mala vyrazky lekarka povedala ze su to potnicky..ok do tyzdna to vymyzlo a teraz je taka unavena, malatna..zajtra ked pojdem zaniest moc chcem ist k nej aby jej vzala normalne krv..len ma zaujimalo ako to riesia iny lekari..

pukanec123
14. júl 2021

@romanka_369 aha takto. No my sme mali iný prípad, my sme nevedeli že syn mal covid. Došli sme sa na to tak, že mal zrazu z ničoho nič hnačky, inak teplotu ani kašeľ ani nič take nemal. Potom sa zrazu nakazil aj manžel, najprv sme tie hnačky neriešili lebo sme si povedali že sak to sa stáva deti, lenže jemu vôbec nevstupovali, tak doktorka urobila všetky možné vyšetrenia ktoré vyšli v poriadku, a dala som urobiť aj odber na protilátky a tam mu to vyskočilo vysoké, čiže tie hnačky mal z toho. A doteraz ešte nekaka normálne a to je už 5 mesiacov 😩 už sa to pomaly dáva dokopy ale ono to so všetkými týmito príznakmi kľudne môže trvat aj pól roka 😩 bohužiaľ nepomôžem ti na tvoj problém lebo ten je z iného súdka, nám to sadlo na čreva. Ale pediatrička to hneď od začiatku brala zodpovedne, zobrala cely krvný obraz, vytery, krv na potravinové alergie, tam nič neukázalo ukážkové výsledky tak nás ešte poslala na gastro, kde ho pozreli že kompletne, všemožne vyšetrenia odbery vytery rozbory, vsetko bolo ok a tam to potom uzavreli ako postcovidovy stav. Nenechaj sa odbiť žiadaj vyšetrenia, môže to byt aj kvôli teplu ale nech máš dušu na mieste.

luccija
14. júl 2021

@romanka_369 kľudne môže byť anemicka ozaj aspoň bežný odber krvi mohla zobrat

romanka_369
autor
14. júl 2021

@pukanec123 to ma mrzi a zelam skore uzdravenie nech je cim skor v poriadku🙏..u nas deti boli bezpriznakove..doniesol to manzel a postupne sme to dostali vsetci..mne dnes len povedala ze kardiologia je zavreta takze ambulantne nas nemozu vysetrit..preto vraj musime ist na hospitalizaciu aby jej tie vysetrenia urobili..ale ked som si to tak spatne doma premietla(lebo hned ma odpovede nenapadnu ani otazky 🤦)tak ved mi moze dat papier s tym aby jej len urobili vysetrenia a ked tak ved v meste mame aj viac kardiologii🤷..kardiologiu vraj preto lebo deti po covide maju kardiovaskularne problemy..o inom mi ani nevravela🤔..

luccija
14. júl 2021

@romanka_369 v nemocnici spravia všetko rýchlejšie aj odbery hneď vyhodnotené, ak odporúča hospitalizáciu asi by som isla

romanka_369
autor
14. júl 2021

@luccija uvidim ako zajtra pochodim..ako urcite jej nemusi byt nic, ale ak tak nerada by som nieco zanedbala😔..