Problémové dýchanie

saimon653
9. apr 2023

Ahojte, v prvom rade sa ospravedlňujem, že som tu ohľadom toho už písal ale chcel by som sa teraz viacej rozpísať a bol by som nesmierne vďačný, ak by ste mi poradili, pretože si už neviem dať rady. Bude to asi na dlhšie čítanie ale chcem objasniť celý môj problém.
V júli 2021 sa mi stal úraz nosa pričom došlo k vybočeniu nosovej prepážky. Cca v októbri 2021 som bol na očkovaní proti covid 19 (nevravim že to s tým musí súvisieť, iba objasnujem situáciu). No a cca v novembri 2021 začali moje problémy s dýchaním. Akokeby som sa nemohol poriadne nadýchnuť s plných pľúc. Akokeby som nemal dostatok kyslíka. Veľmi nepríjemný pocit. Akoby ma niekto dusil. No a prebiehalo to celú zimu aj na jar. Viac menej to trvalo v priebehu celých dňoch. Drvivú väčšinu času sa mi dýchalo zle ako dobre. No a potom prišlo leto, dýchalo sa mi aj tak zle ale bolo to už oveľa lepšie. V auguste 2022 som podstúpil operáciu nosovej priehradky. Po operácii sa mi dýchalo celkom v poriadku. Ale mal som pocit a stále aj mám, že to nebolo dostatočne zoperovane a myslím ze pôjdem ešte raz na túto operáciu. Dosť často mám aj zápaly nosovej sliznice. A potom opäť na prelome októbra a novembra sa mi opäť zhoršilo. ( nevravím, že to musí súvisieť z ročnými obdobiami, možno som si to v lete len menej všímal, ťažko povedať). No a potom to opäť trvalo celú zimu až po koniec januára a potom to prišlo, závraty, točenie v hlave, celotelova slabosť, strach, hmlisté videnie, veľmi ťažké dýchanie, bolesť hlavy a podobne. Tak už som si povedal ze musím navštíviť lekára. Pochodil som všelijakých možných lekárov, začalo to tým, že mi boli spravené odbery a EKG to bolo v poriadku, aj tlak mám v poriadku. EKG mi bolo robené asi 4krat a stále bolo dobre. Tak som išiel na interne vyšetrenie, tam mi robili znova odbery, ekg, rtg hrudníka. Všetko v poriadku. Bolo som na rtg (NIE NA MR) tam bolo tiež všetko v poriadku akurat ze mám skoliozu, ale ta mi bola zistená už v detstve. Na skoliozu nijak necvicim, no bolo mi povedané ze skolióza je len mierna a ze by to z toho nemalo byť. Bol som na kardiologii, tiež všetko v poriadku, akurat ešte čakám za 24h holterom, ale vyšetrenie v poriadku. Bol som na neurologii, tam bolo všetko v poriadku, vyšetrenie bolo v poriadku, EEG a EMG tiež v poriadku, no a bol som aj na MR mozgu a tam zistili 1cm leziu v čelovej časti, ale tá vraj je v momentálnej situácii neškodná, je vraj dobre ohraničená a je na pozorovanie. Mám na začiatku júna kontrolné MR. Bol som aj na sone brucha a toto bolo tiež v poriadku. Na kardiologii mi bola pozretá aj štítna žľaza a tiež všetko v norme. Nebol som akurat na pľucnom, na ktoré som ale objednaný na koniec apríla 2023. A tiež som ešte nebol na MR chrbtice a na alergológii. Na pľucnom som síce bol ale to ešte pred rokom 22.4.2022 a nič sa nezistilo, spirometria v norme. Okrem toho som už bol asi na všetkom podľa mňa. A stále neviem z čoho to môže byť. Už som zúfalý. Je to strašne unavujuce a nepríjemne. Bolo mi povedané že to môže byt niečo psychické no ja nemám žiadne psychické problémy, akurat niekedy nedostatok spánku.

viestta
9. apr 2023

Moze to mat psychosomaticky povod, treba konzultovat aj s psychologom. Stava sa aj to.