Problém so zubom múdrosti

bebememe
30. jún 2023

Ahojte .
Zub múdrosti je do polky aj viac vonka ale posledne dni len v noci a ráno kým nevstanem ma prepadne strašná tupá bolest viac menej je to veľký tlak trvá cca minútku prejde znova 2 krát za noc možno ešte.
Pravidelne si ústnou sprchou cistim ďasno.
Mam si ho dat vytrhnúť radšej alebo počkať kým to prejde.
Nevyzerá byť pokazený ani nič ale asi nemá dosť miesta kam sa už ma zvyšok zubu vytlačiť a za to tie bolesti.
Len je to zvláštne že len v noci ma to chytí cez deň vôbec nič.

makulienka1
30. jún 2023

ano, môže to byť presne tým, že ten zub tlačí na ostatné. nečakaj dlho a daj si ho vytrhnúť. ja som tiež takto mala, len ja som dlho čakala na termín, lebo mne išli trhať všetky 4 polovične vyrastené 8 naraz (v celkovej anestéze na moju žiadosť). posledné týždne pred tým som sa už iba dopovala flectorom, bolelo to tak, že klasické lieky proti bolesti nefungovali. a tiež hlavne v noci alebo večer.

ninusa221
30. jún 2023

Najlepšie je prísť ako bolestivá a zubár zhodnotí či von alebo nie. Mne keď sa ešte tlačili tak mi povedal že musím počkať kým vyjdú von. Konečne mi ich teraz vytrhal všetky poviem ti riadna morda antibiotika, šitie no proste kalamita

o__o
30. jún 2023

Bola si u zubara? Mna ani zuby neboleli, ale zubarka mi robila rtg a odporucila vytrhnut, lebo krivo rastli a tlacili na vedlajsie zuby.. po vytrhnuti mi aj povedala, ze dobre, ze sme vytrhli, uz sa tam tvoril hnis.. ja by som necakala a poradila sa so zubarom

mamickalisticka
30. jún 2023

Mala som to aj ja, pred týždňom som bola na extrakcii spodnej osmičky, dnes ani neviem, že by ma operovali.. lekár dnes povedal, že zahojene, vybral stehy.

12mirus12
1. júl 2023

@bebememe ahoj , práve som si tým prešla horné zuby múdrosti na pravom zube som cítila to isté az nakoniec to bolelo príšerné a doslova som utekala okamžite ako ho zubár vytrhol hneď to prestalo a mala som pokoj. Na ľavej strane som to zanedbala a skončila som so zápalom druhej vetvy trojklanneho nervu a prišla som ešte aj o 7 keďže boli tie zuby zapálené brala som ATB. A od vytrhnutia 7 prešiel už mesiac a vytrhnutie 8 bolo pred 3 týždňami a ešte musím užívať Bistol a neuromultivit na tie nervy tie beriem už týždeň a bez zmeny môj doktor iba povedal že sa môžem pripraviť aj na 6 mesiacov liečby a čakajú ma ešte behačky ORL a neurológ. Ak cítiš bolesť utekaj k zubárovi nech ti to vythne aby si nedopadla ako ja lebo necítiť si tvár ktorá neustále tŕpne a cítiš tlaky, mravčí a mať pocity že ťa bolia všetky zuby na tej strane a pocit akoby ti išla vybuchnúť hlava nie je Boh vie čo