Problém so zaspávaním u dospelého

baboadel
23. máj 2020

Už dlhú dobu mám problém so zaspávaním, chodím spať tak cca 23 hod a vstávam 5.30 aj keď večer cítim únavu vôbec sa mi nepodarí zaspať. Aj spánok je taký ako sa hovorí "spí ako myš na vreci". Už som skúšala čaje na dobrý spánok, rôzne preparáty na prír. báze. No pre mňa nula bodov. Nemáte niečo osvedčené na dobrý spánok, ďakujem za každú radu.

simsalabim
23. máj 2020

@baboadel melatonin, ale aspon 2mg.

evica01
23. máj 2020

Teple mliecko s medom 😊
Ak hraju s tebou vsetci certi tak mas moc energie. Cez den sa musis snazit unavit ako jeden kon, vecer horuca sprcha a teple mlieko s medom.

sunny8
23. máj 2020

Medovka plus magnezko pred spaním .. a skús sa pri zaspávani sústrediť na hnedú farbu urychluje to zaspávanie

evinka3007
23. máj 2020

Ak by si chcela vyskusat melatonin, dostala som ho ako darcek pri nakupe z lekarne, je to neotvorene balenie 30 tabliet (expiracia 08/2021), darujem ti ho, ja to nevyuzijem...

stanulienkat
23. máj 2020

Melatonin nepomaha

danielahamar
23. máj 2020

Nemáš náhodou vysoký tlak?

s_a
23. máj 2020

@stanulienkat mne napríklad trocha pomohol, ale časom to uz nemalo účinok

simsalabim
23. máj 2020

@stanulienkat pomaha, mam to odskusane na sebe, jedine, co mi z prirodnych doplnkov zabera. Ale nie slabe, ako byva u nas v lekarnach, tie maju 1mg vacsinou. Ja mam 5mg objednane z iHerb. Ale mam odsledovane, ze mne velmi zle robi skore vstavanie - do prace vstavam o 5 a to mi strasne narusuje moj biorytmus. Spavat musim ist okolo 21.30, to zaspim lahsie ako ked idem neskor. A od korony som doma na home office, vstavam teda neskor a zaspavam bez problemov. Tak som sa uistila v tom, ze mne narusuje spanok to skore vstavanie a pomaha ist spat skor. Mozno aj autorke by pomohlo skusit ist spat trochu skor. A este aj PMS - vtedy mam asi 3 dni velmi zly spanok.

leuska15leuska15
23. máj 2020

@baboadel mne pomáhal jedine a len Teekane - spánok a nervy.

mirkava
23. máj 2020

@baboadel a co cvicenie? Ja ked si zacvicim a "znicim" sa tak sa mi aj spinka lepsie. Len necvicit tesne pred spanim

baboadel
autor
23. máj 2020

@simsalabim ďakujem, Aký čas pred spaním je potrebné užiť Melatonín ? Ak napr. by som chcela zaspať cca o 22 hod, teda aby zaúčinkoval.

baboadel
autor
23. máj 2020

@evica01 Mlieko mám rada, tak aj toto by šlo. Ďakujem za radu. Len neviem ako by som sa ešte mala unaviť, mám fyzicky náročnú prácu, doma som na všetko sama, mám veľku záhradu, takže som aktívna až až, len možno mám tej energie veľmi veľa😀😀

baboadel
autor
23. máj 2020

@sunny8 Ďakujem aj toto vyskúšam🙂

baboadel
autor
23. máj 2020

@evinka3007 super ďakujem veľmi pekne, budem veľmi vďačná🙂 napíšem IP

eliska13
23. máj 2020

@baboadel tak si v takom svungu a nevieš vypnut, keď máš cez deň toho veľa.Skus sa naučiť autogenny tréning na prvé razy Ti to určite nepôjde budú Tí myšlienky ubiehat, ale ak sa budeš sústrediť na teplo, tiaz ukludnis sa a zaspíš.Su rôzne aj hovorené na YouTube ja si ho sama v duchu hovorím a málokedy prídem na koniec čo hneď zaspim

sunny8
23. máj 2020

@baboadel mne toto zabralo v podstate hneď .. alebo možno blbosť ale keď si predstavím a precitim ako skacem na trampolíne a vnímam úplne intenzívne ten skok a to ako som vo vzduchu tu chvíľku na mňa tiež pôsobí že zaspim

simsalabim
23. máj 2020

@baboadel ja si davam tak polhodinu pred.

lenuliatko84
23. máj 2020

Slus pred spanim caj lubovnik

baboadel
autor
23. máj 2020

@stanulienkat
@s_a no vyskúšam raz niečo musí zabrať😀

baboadel
autor
23. máj 2020

@danielahamar nie mám nízky, niekedy až príliž nízky

baboadel
autor
23. máj 2020

@mirkava ani to nepomáha, s dcérou sme cvičili aj si večer trošku zabehali a skôr to malo opačný účinok😢

baboadel
autor
23. máj 2020

@eliska13 možno by to šlo, aj trošku skrotiť myšlienky pre spaním, takže to nájdem na You tube ?

baboadel
autor
23. máj 2020

@sunny8 no super, uvidíme, skúsim🙂

danielahamar
23. máj 2020

@baboadel ešte ma napadlo, skus si púšťať pred spánkom takú upokojujúci meditačnu hudbu

lentilkaxxx
23. máj 2020

Tiež som bez melatoninu nespala. U mňa je tento problém už od plienok. Pred 10 rokmi mi doktorka poradila melatonin (3mg) s mučenkou, ten je vážne dobrý. Tiež je vhodné úplne zameniť miestnosť, v ktorej sa spí. Žalúzie sú slabé, treba blackoutové závesy. Takisto zo spálne odstrániť všetky rušivé vplyvy ako tikajúce hodiny a elektroniku s osvetlením, príp. diodkami. Mám prehodený biorytmus, takže spánok bežne až po 3.hod ráno. Bez melatoninu spávam až teraz skoro v štyridsiatke počas tehotenstva. Všetky možné doplnky ako valeriana lekárska, čajíky a pod.nezabrali nikdy
@baboadel

eliska13
24. máj 2020

@baboadel odfotim Ti môj od psychologicky, ale to je všetko cca rovnaké.Baby si chvália na YouTube autogenny tréning od Chudika
Podstata je, aby si sa sústredila na to, čo si hovoris, že máš ťažkú ruku, cítiš teplo v bruchu...prvé razy Ti budú myšlienky utekať preč musíš sa zase vrátiť a snažiť sa to precítiť strašne Ta to ukľudní a nebudes mať plnú hlavu myšlienok
To teplo, tiaz, chlad budeš postupne naozaj cítiť, ak to budeš robiť správne.Ty si taký aktívny typ a to potom máš v hlave čo ešte musíš, čo zajtra a pod...a preto nevieš spat

baboadel
autor
24. máj 2020

@lentilkaxxx ďakujem, viem, že veľa ľudí má poruchy spánku, väčšinou lekári predpíšu tablety na spanie alebo nejaké oblbováky, keďže odmietam takúto liečbu, chcem vyskúšat všetko čo by mohlo zabrať. V spálni mám iba mobil, žiadnu elektroniku ale potrebujem mobil kvôli budíku. Ešte raz ďakujem za radu🙂

baboadel
autor
24. máj 2020

@eliska13 o.k. ďakujem🙂

lentilkaxxx
24. máj 2020

@baboadel ;) melatonin je dostupný bez lekárskeho predpisu a má dobry vplyv aj na pleť. Keby si dám predpísaný Stilnox, zabral by tak na 4 hodiny a dosť