Problém so začervenanou pleťou

ada91
7. mar 2016

Prosim o radu. Mam taky problem s pletou,ze ju mam skoro stale zacervenanu/cervenu. Pri troske pohybu alebo ked pridem do miestnosti s trosku vyssou teplotou ju mam ihned zacervenanu. Dost ma to trapi. Vtedy je zbytocny aj makeup. Mal niekto podobny problem? Prosim co na to pomoze? :(

luciamic
7. mar 2016

@ada91 a aky mas inak typ pleti? nie nahodou suchsiu, taha ta ked sa nenakremujes dostatocne? ta byva velmi tenucka a preto kazde prekrvenie vo vlasocniciach pod vrchnou vrstvou hned presvita a tympadom vidno zacervenanie. Cize to iste sa deje aj ostatnym na tvari, len im to prekryvaju hrubsie vrchne vrstvy kože. Alebo mas uplne iny typ pleti? Nech k tomu zbytocne vela nerozpisujem ak som sa netrafila 🙂

ada91
autor
7. mar 2016

@luciamic praveze ja mam vraj zmiesanu..:/

mirka822
8. mar 2016

To nebude typem pleti. Moje sestra to má tak, že ani nemusí být nijak extra zadýchaná třeba při sportu, ale i tak je červená jako rajče. A ještě ke všemu jí to velmi dlouho mizí. Nemyslím si, že by se s tím dalo něco dělat, bohužel jsi takový typ, který zkrátka v horku nebo i při lehkém pohybu zčervená.

luciamic
8. mar 2016

@ada91 no ono to moze byt aj nespravne urcene, ak su nejake pupienky, zanesene pory, nemusi to byt koli zmiesanej pleti ale moze to byt vypestovane nevhodnou dennou rutinou pri starostlivosti. tazko poradit a neuskodit na dialku ale ako najuniverzalnejsia rada ktora co najpravdepodobnejsie neuskodi a praveze pomoze je podla mna pohladat a poctivo pouzivat nieco, co plet velmi dokladne zhydratuje a nezmasti cize nepodpori prejavy akoby zmiesanej pleti, to moze byt pridane serum, maska, krem alebo aj vsetko, kombinacia, neviem co doteraz pouzivas...a co sa tyka zakryvania, vseobecne plati ze zlta a zelena neutralizuje cervenu. Zlty teply podton makeupu hladat, ale trafit aby stale sedel na odtien pleti + su bazy pod makeup so zelenym podtonom, urcite viem ze to ma pupa a catrice v dm napr. A ak mas teraz doma makeup so studenym ruzovym podtonom, moze ti v pripade zacervenania praveze podporit viditelnost tohto problemu aj ked ine nedokonalosti pekne zakryva. Cize aj keby si bola studeny typ, je ajtak lepsie sa priklonit k jemne teplemu zltkastenu tonu makeupu, staci aj menej kryci, a na pleti nebude teda moc viditelny, nikto neuvidi po dobrom rozotreti ze "nesedi" ale cerven potlaci lepsie. Snad nieco z toho pomoze ;)

mirka822
8. mar 2016

Je pravda, že asi vhodně zvolený make up by mohly ty příznaky zmírnit 🙂

misaatko
8. mar 2016

Manzel ma tiez taky problem, velmi sa tym trapi. Staci mu trochu stiplaveho jedla, pohar vina, kava alebo teply napoj ci naopak studeny v lete. Vsetko naznacuje , ze je to rozacea. K doktorke ho vsak nedostanem tak kupujeme biodermu. Ta mu skludnuje zacervenanie...

ralficka
8. mar 2016
Používateľ ralficka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ralficka.

bioderma je fajn pri takychto problemoch, aj ked urcite by bolo najelspei to riesit s lekarom