Problém so stolicou po pôrode

katuuuska
4. jan 2016

Ahojte mam taky problem, som 3 tyzdne po porode a posledne dni ma zacal boliet konecnik pri vyprazdnovani, ta bolest sa da vydrzat len horsie je, ze sa mi tam objavuje krv, mam pocit akoby som tam mala ranu a ked sa vyprazdnujem tak sa spusti krv mam ju na toaletnom aj v mise. Stretli ste sa s niecim takym?

seahorse27
4. jan 2016

Pravdepodobne to budu hemoroidy, ktore vznikli pocas porodu. Mala som to po oboch pôrodoch, mam velmi dobre skusenosti s homeopatickou mastou Avenoc - problem vymizol do niekolkych dni.

tutubi
4. jan 2016

@katuuuska Buď hemoroidy, alebo to môžu byť aj také trhliny priamo vo zvierači, to vie byť tiež krvavé. Ja som na to musela brať čípky Doloproct, mne ich predpísal gastroenterológ.

jlp
4. jan 2016

Faktu cipky a gel mne pomohol

maja923
4. jan 2016

Áno hemeroidy som mala tiež ale dlho som ich liečila. Aj masť aj čípky pomohli ale treba aj stolicu upraviť. Mne pomohli ovsené vločky denne som si dávala do jogurtu stačil jeden taký vločkový jogust. A dobre stravu požuť. Je to nepríjemné, bolestivé a zažívala som ,,druhý pôrod" na wc.

seahorse27
4. jan 2016

Este pomahaju aj glycerinove cipky na zmakcenie stolice.

bambola82
4. jan 2016

@katuuuska ahoj...ja som uz 18 mesiacov po porode a problemy mam doteraz... zacalo to po porode...najprv krv na papieri a neskor aj v mise...bola som s tym u obvodnej dr.ktora ma poslala na chirurgiu, tam ma vysetrili, vraj hemoroidy a zlata zila a odporucali liek Detralex...pokial som ho uzivala, tak to preslo, ale nedavno sa mi to zase vratilo...myslim, ze to bude beh na dlhe trate, kym sa dame do poriadku...drzim palce...ale netreba to podcenovat

maja923
4. jan 2016

@bambola82 ja som to mala asi 9 mesiacov, fu neviem si predstaviť takto dlho. Veľmi je to bolestivé. A stravu si neupravila?

@katuuuska a dôležitá je ináč aj hygiena - ja som po každej veľkej potrebe sadla na vaňu a vysprchovala sa

katuuuska
autor
4. jan 2016

Ja sa chystam za doktorom ale az buduci tyzden. Asi zajdem zajtra do lekarne a kupim si nejaky gel. Jedlo sa snazim mat pestre aj ked sledujem ako reaguje maly na to co zjem lebo ma koliky, vody pijem velmi vela 2 niekedy 3 litre za den. Ked su to fakt hemeroidy tak to bude beh na dlhe trate :(

katuuuska
autor
4. jan 2016

@maja923 sprchujem sa 2x denne zo spodu kvoli stehom lebo ma to palilo ked vypadavali a po velkej potrebe hned idem do sprchy. Stihli sa mi uz aj 2x zapalit prsniky od porodu cize som chodila xastejsie do sprchy kvoli masazi prsnikov.

bambola82
4. jan 2016

@maja923 ano je to bolestive, hlavne ked idem na wc...no stravu sa snazim nejako dodrziavat, pecivo nejedavam, jem vela zeleniny a ovocia, jogurty...ale kedze som niekde "chytila" aj helicobakter, tiez po porode, tak na tu stravu si teraz davam vacsi pozor

maja923
4. jan 2016

@bambola82 och máš môj obdiv...toľko snahy a stále to trvá :/ prajem rýchle uzdravenie

bambola82
4. jan 2016

@maja923 juuj dakujem, si milaaaa...niekedy mam pocit, ze tie choroby sa mi nejako nakopili po porode...ale nasa princeznicka stoji aj za tie bolesti 🙂

bambola82
4. jan 2016

@maja923 aj ovsene vlocky nakupene, len sme sa nejako neskamaratili 🙂

katuuuska
autor
4. jan 2016

@bambola82 aj ja mam pocit, ze po porode sa vsetko kopi, stedry vecer som mala teploty 39 silvester to iste. Teraz tie hemeroidy ci co to mam. To vypadavanie stehov bolo tiez zaujimave.

gviera
5. jan 2016

Sú to na 99% hemoroidy. Aj mne sa to objavilo po pôrode a z vlastnej skúsenosti ti poradím jedno: nezanedbať a liečiť - inak sa problém zhoršuje. Určite treba ísť k lekárovi. A hlavne nehanbiť sa! Na nete nájdeš veľa dobrých rád. Je to beh na dlhé trate - to je pravda, ale liečba dobre zaberá. Inak neliečené sa to stále opakuje. Takže: vyšetrenie, strava, pitný režim, hygiena, masti, čapíky, lieky. Držím palce! 🙂 🙂 🙂

libka1
5. jan 2016

@bambola82 premoz sa nejak. Na ranajky ovsene vlocjy v jogurte a stolica bude dobrej konzistencie. Uvidis, stoji za to...

bambola82
5. jan 2016

@libka1 dakujem a posnazim sa 🙂

katuuuska
autor
6. jan 2016

Zienky ja som si kupila dubovu koru a nejaky gel nepamatam nazov. Na ranajky si davam vlocky s jogurtom, kupila som si aj cerealne lupienky ze si ich budem davat s mliekom. Predkojenim vypijem pohar vody, medzitym caj. A vecer si robim odvar z dubovej kory. Tak uvidime ci mi to pomoze, kazdopadne buduci tyzden sa zastavim u doktora. Chystam sa s malym na poradnu tak odbehnem hned aj k svojmu.

gviera
6. jan 2016

@katuuuska Určite pomôže - ideš na to dobre. Ešte skús vymeniť obyčajné cestoviny za celozrnné - sú fajné a v chuti ani nezbadáš rozdiel. Neboj sa, všetko sa to utrasie, hlavne nech ste zdravé. Bude dobre! 🙂 🙂 🙂

katuuuska
autor
7. jan 2016

@gviera dakujem za podporu ;) moje prve babo a vobec som netusila, ze po porode take veci budem riesit, vela veci je pre mna teraz novych ;)
Inak zienky neviete ako zistim ci mam slabe mlieko? Tvori sa mi ho velmi vela musim odsavat ale nezda sa mi take huste ako minuly tyzden a maly mi posledne 3 dni velmi place pokojeni, koliky to nebudu vzdy lebo brusko masirujem berie espumisan aj koliprev a brusko ma makke to mu kontrolujem , hltavo pije cize taha vzduch a grga ale bojujem s nim a nutim ho prisat sa tak aby vtahol aj dvorce len to mlieko sa mi nepozdava. Odsavam az ked maly zaspi tvrdo a som si ista ze bude dlhsie spat.

dietatko
7. jan 2016

Tento problem som mala po oboch porodoch, treba ist k proktologovi, moze to byt hemeroid alebo spominane trhliny :( pomoze mast ale treba zmenit aj stravu, viacej pit, plus mne velmi pomohli psylium, pila som ho nalacno, ako bolo mi z toho zle ale pomohlo to pri vyprazdnovani a taktiez o urychlilo liecbu mojich trhlin, bola som na tom tak zle, ze mi hrozila az operacia a tej som sa uspesne vyhla

dionyzka
7. jan 2016

@katuuuska ach jaj, tak toto dobre poznam. Mna zacal boliet konecnik pri porode, tak to je, ze babatko tlaci na konecnik - problem bol v tom, ze to neprestalo. Mala sa narodila a konecnik bolel stale. Nielen ked som musela ist na zachod - to bol uplny horor. Vsetko som vyskusala, co pri kojeni mozes, bola i u lekara a vysledok sa nelepsil. Po 6 mesiacoch sa to zacalo zlepsovat, teraz som 9 mesiacov po porode a je to uplne v poriadku. Obcas pri stolici citim, ze pobolieva, ale malokedy. Uzavrelo sa to ako hemeroidy.
Ak nemas poraneny konecnik od porodu, budes musiet vydrzat, to prejde. Je to neskutocna bolest, drzkaj sa, bude opat dobre!

dionyzka
7. jan 2016

@katuuuska no podla mna slabe mlieko neexistuje. Tuto fazu treba opat prekonat a nevzdat to. Este si kratko po porode, to sa vsetko upravi, mliecka budes mat tak akurat. Len davaj pozor, aby si nemala prsniky preplnene, nech sa nezapalia. Aj malicky si zvykne, pravidelnym kojenim sa uci spravne prisat, dostatocne pit. Pojde to, uvidis.

gviera
8. jan 2016

@katuuuska No vieš, niektoré ženy majú po pôrode väčšie ťažkosti, niektoré nemajú žiadne. Aj ja som ich mala viac, ale po pár týždňoch sa to utrasie, preto je šestonedelie náročné obdobie. Keď má malý problémy po kojení - poraď sa u detskej. A k tomu materskému mlieku: mám taký istý názor ako ti píše dionyzka. Treba byť trpezlivá. Ja som sa vo všetkom radila s detskou lekárkou a so sestričkou a bolo to OK. Po pár týždňoch sa všetko utrasie. Chystáš sa do poradne, tak sa pýtaj, pýtaj, pýtaj. Držím palce!