Dobrý deň/ahojte. Už mesiac má trápi akoby silný opuch hrdla. Bola som na sono u endokrinologa týždeň dozadu. Predpísal mi sumivy acylpirin jedno balenie, ktoré som už vybrala, vo štvrtok mám ísť na kontrolné sono.
Na správe mám napísané autoimunna thyreopathia, stredne vysoké pl proti štítnej žľaze pri jej zachovanej funkcií. Na lavom laloku drobná pseudocysta.
Viete mi poradiť, či existuje niečo, čo by mi zmiernilo ten sprostý pocit v hrdle? Miestami mám problém otočiť hlavu, prehĺtať, a vôbec čokoľvek robiť.
@vlada_p moja mama mala to isté, žiaľ iba lieky ktoré jej predpísal lekár musiela brat a tak to postupne prešlo. No ona lieky musí užívať už do konca života každý deň, bez nich je jej okamžite zle.
@hermiona12 mne je to jasné že aj mňa to čaká. Len ten stav pokiaľ nepôjdem na kontrolu potrebujem nejak prežiť ale ako tak čítam tak bez tých liekov mám smolu.
@vlada_p tak som dostala prednison, nolpaza a kaldyum. O 3 týždne opäť kontrola. Lieky užívam v podstate druhý deň, zlepšenie nepociťujem iba čo ma začalo napinat na zvracanie. Kaldyum sú tak veľké tabletky že ich neviem prehltnúť. Mám si ich vraj vysypať ako mi poradil doktor. Ide má z toho šľak trafit a mám dojem že už upadam do depresie
Nolpaza je zvysenu tvorby zaludocnej kyseliny... to ti napisal endokrinolog? Zvlastne.
@simsalabim mám brať jednu ráno. A dnes má po tej tabletke napína na vracanie
@simsalabim dnes som bola na diskusiu u endokrinologa nolpazu mi predpísal aby ma nenapinalo. Čo mňa po nej napína ale žiaľ lepšiu liečbu pre mňa nemá
@vlada_p ak by mi to nepomahalo po cca3 tyzdnoch uzivania, ja osobne by som ju vysadila.
@simsalabim môžem vedieť prečo? Ja osobne by som najradšej vysadila celé kortikoidy, nezažila som ešte žeby som sa v noci budíla na to, že som smädná alebo nešla na malú na wc aj 4 hodiny.
@vlada_p no ja sa vyjadrujem iba k tej Nolpaze, ku kortikoidom sa neviem vyjadrit. Ak ti nezabera na napinanie a on ti ju dal v podstate na slepo, tak by som ju vysadila, ak by som nevidela zlepsenie. Len treba vydrzat dlhsie ako par dni, lebo Nolpaze trva, kym zacne plne posobit.
@simsalabim nolpaza začala zaberat v podstate po týždni. Som zvedavá čo to spraví s mojím žalúdkom.
@vlada_p tak fajn, ze zabera.
@vlada_p Toto je pre odborníka, na základe sona a treba mu povedať všetky tieto ťažkosti, dá nejaké lieky.