Problém so štítnou žľazou

nili
19. feb 2013

Chcela by som sa spytat ci existuje, ze mam priznaky pre pod - aj nadprodukciu? Pred 15 rokmi som uzivala Euthyrox, vtedy mi hodnoty tiez kolisali, stale mi bolo zle a nevratila som sa k lekarovi. Moj obvodny mi zobral krv a povedal, ze hodnoty su v norme. Mala by som sa objednat k endokrinologicke? Poradite dobreho lekara/lekarku v okrese SA, GA, DS? Diky!

verka2
19. feb 2013

ahoj. Aj ja mam problemy so stitnou zlazou a v DS mi to nezistili. Mala som problemy s tehotenstvom a preto sme si do Iscare do BA, v DS som chodila k Foldesovi 1.5 roka mi bral krv, peniaze a nakoniec ma chcel poslat na op, ze vysledky krcky maternice boli zle, nastastie, ze to boli blizko Vianoc a nemali termin. Vtedy som sa nastvala a dala si termin v Iscare, tam zistili aj problemy so stitnou zlazou (nechapali, ze v DS s tym nerobili niec, lebo aj to moze byt problem, ked netehotnieme ) a povedali, ze ak by som mala tu OP tak v zivote nemozem mat dieta. K endokrinologicke chodim do BA Ruzinovska nemocnica, v DS, ze vraj je dobry Egyenes, ale je nemozne sa k nemu dostat. Ja som z BA veeeelmi spokojna

kiwi82
19. feb 2013

@nili podľa mňa každý endorkinolog Ti zistí z odberu a ultrazvuku, či máš problémy so štítnou žľazou. Berie sa krv na hormony štitnej žľazy. a ultrazvukom sa prejde celá žľaza a zistí sa jej funkcia + či tam nie sú prítomné nejaké uzly. ja som tiež nevedela, že mám problém. po dvoch potratoch som išla na endo a zitili mi nedostatočnú funkciu štítnej žľazy. začala som brať euthyrox 25 ku a teraz beriem 75ku. ja odporúčam, aby si išla na vyšetrenie, bude ti lepšie a ano, štítna žľaza robí šarapatu počas tehu aj pri plánovaní tehu.

majenkajulka
19. feb 2013

Zevraj v krajinách ktoré nemajú more má kazdý tretí človek poruchu stitnej zlazy, máme tu málo jódu. Ak to nieje nejaká silná porucha mozno by pomohli aj oleje s organickým jódom ako napr. Omega 3 HP +I natural alebo Fortuna vitae original prof. Turianicu. Na tých stránkach sa uvádza ze tie oleje to dokazu vyliecit. Neviem akurat to ideme skusat ale uziva sa to dlhodobo tak neviem vam tak skoro zreferovat aky to ma efekt.

nili
autor
19. feb 2013

@verka2
@kiwi82
@majenkajulka
Dikes baby, ste ma dokopali a idem sa objednat na vysetrenie. Otehotnela som na prvy krat, druhe este neplanujem. Ale mam priznaky ... takze som naozaj velmi zvedava, ake vysledky sa ukazu. 😅

majenkajulka
24. jún 2014

No tak sme to vyskusali dcerka uzivala olej fortuna vitae na znizenu cinnost stitnej zlazy a po roku ma vysledky v norme ani sme neskusali hormonalnu liecbu. Som stastna lebo som sa bala ze ak by ten olej nezabral tak by musela celozivotne brat hormony a to od dvoch rockov sa mi zda dost vela. Drzim vam palce baby. Vela zdravicka.