Problém so štítnou žľazou

11. apr 2024

Ahojte, vopred oznámim ze ešte cakam na vyšetrenie štítnej,len sa chcem spýtať ci ste mali podobne problémy ako ja pri nesprávnom fungovani sz. Mávam hrozné návaly tepla,naopak po chvíli mi ostane zima,som strasne unavená,mozem spať aj celý den stale je to rovnako no a na koniec som pribrala asi za posledné 3 roky + - 20kg. Padaju mi aj vlasy dosť,za týždeň nazbieram plný hreben. Idem zatial na odber ale ak bude odber v pohode chcem sa spýtať ci sa mam hned vypýtať radsej na endokrinologiu alebo je vysledok odberu celkom presný a vie urcit ci je vsetko v pohode. Ako ste pokracovali vy dalej vo vysetreniach?dakujem

kikaaa03
11. apr 2024

Výsledky krvy môžeš mať ok ale môžeš mať cysty ktoré vidno len na sone. Tak sa radšej objednaj na endokrinologiu.

majamat
11. apr 2024

priznaky ktore uvadzas sedia na zmenenu funkciu stitnej zlazy, ale samozrejme to moze byt aj nieco ine.
ak mas zmenenu funkciu stitky, potom ti aj obvodak najde v krvi odchylky.

ak funkciu zmenenu nemas, tak sice v krvi nic nenajde, ale nemala by si mat ani priznaky, lebo tie vychadzaju hlavne z tej zmenenej funkcie a z nedostatku,c i nadbytku hormonov. .
pri uzloch ktore sa tu spomnaju sice nejake priznaky su,a le skor z tooho, ze sposobuju zvacsenie stitky, cize vychadzaju z mechanickeho drazdenia, resp z mechanickej prekazky v krku - skriabanie v krku, pocit cudzieho telesa a pod.

janewithane
12. apr 2024

Ano pytaj sa na endokrinologiu. bezny odber TSH to nevie urcit presne, mozes mat vysledky v norme ale ak su uz v tej vyssej norme tak to moze sposobovat problemy. Mozes mat vysoke protilatky napr pri autoimunitnej tyreoitide a nalez na sone preukaze ze uz davnejsie su na stitke zmeny. Aj ked mas dost vyrazne tie prejavy tak mozno to preukaze aj bezne vysetrenie.

gaborka28
12. apr 2024

Ano, ale vždy som mala výsledky z odberov u obvodnej v poriadku. Pripisovali sme to všetko obdobiu po dvoch pôrodoch. Až keď mi navrela hrča na krku, išla som na vyšetrenie na endokrinológiu. Stále som mala výsledky z krvi v poriadku, no mala som na štítnej viacero uzlov. Dospelo to až do štádia, že mi polku štítnej vzali. Okamžite po operácii sa mi doslova zmenil život, všetky tie príznaky prestali. Aktualne mam uzly aj na druhej, ale uz mam aj zníženú funkciu a beriem lieky.