Problém so sexom 9 mesiacov po pôrode

lagatta
16. apr 2016

Ahojte. Chcela by som sa opýtať vás. Neviem za kým by som sa mohla ísť poradiť. Skúsim to tu. Možno ma vysmejete, ale mám problém. Môj problém je skôr intímneho charakteru. Pred 9. mesiacmi sa nám narodilo dieťa. Všetko je v poriadku, len ja som sa pri pôrode strašne potrhala a dlho som mala bolesti. Párkrát sme s mojim mužom skúšali byť spolu, ale žiaľ mňa to strašne bolelo. Bola som aj u gynekologičky a na nič neprišla. Všetko je vraj v poriadku, takže vraj to po nejakom čase prejde. Lenže mňa to proste tak bolelo, že zo mňa sa už úplne vytratila chuť na sex. Máme skvelý vzťah s mojim mužom a trápi ma to, že som absolútne frigídna. Pred tehotenstvom som bola sexuálne hyperaktívna, teraz je to obrat a trápime sa obidvaja. Ako to môžem upraviť? Čo mám robiť? Neviem či ste sa s tým už niektorá stretla. Nestojím o zosmiešnenie, naozaj by som potrebovala si nechať poradiť od niekoho skúseného pokiaľ by to bolo možné. Ďakujem

safranca15
16. apr 2016

Ja som mala toto iste az ked mala mala 0-11mes to bolo lepsie pouzivame sice vzdy gel mala ma uz 2,5r a sem tam to vie zabolet ale od jej 2r mavam az vacsiu chut na sex

lagatta
autor
16. apr 2016

@safranca15 takže je to normálne? Ja už som myslela, že by som mala ísť za sexuológom čo mi môže byť alebo čo to mohlo spôsobiť. Trošku sa bojím tohto stavu aj ja. Nikdy som takáto nebola :(

safranca15
16. apr 2016

@lagatta ja som tiez mavala viac chut ale je to normalne pretoze aj babo vas vycerpava tak nie vzdy je chut treba ist na to vzdy ako porvy raz a hlavne mat chut a uvolnena byt

maris5
16. apr 2016

Vobec sa necit zle. Porod aj tehotenstvo je narocne pre telo a kazda zena to citi inak. Moja svagrina povedala, ze az po siestich rokoch sa opat citila tak ako pred tehotenstvom.
Ja napr. ani po roku a pol nemozem pouzivat tampony, vsetko ma boli.

bodka13
16. apr 2016

@lagatta myslim,že veľkú úlohu hrá aj psychika....máš to proste v hlave...párkrát ste to skúšali a bolelo to...máš strach z bolesti, nie si dostatočne uvoľnená a preto sa vytráca aj chuť na sex.... Takže asi treba dlhšie predohry,možno pohár vina na uvoľnenie, použiť lubrikant ale hlavne sa nesustreďovať na možnosť "čo keď to zase bude bolieť"... Mohol by vám pomôcť aj spoločný večer iba vo dvojici- prechadzka,kino či večera a potom romantika doma 😉

dionyzka
16. apr 2016

@lagatta ja osobne by som zasla stav skontrolovat este k inemu lekarovi, ci urcite je vsetko v poriadku. Mne sa nezda v poriadku, ze po 9 mesiacoch este stale pocitujes bolest. Stava sa, ze niekedy sa rana zle zhoji alebo pri siti sa urobi nejaky problem a potom pocituje zena bolesti dlhodobo.

Ja som mala tiez rozsiahle poranenia po porode, po 3 tyzdni po porode som nedokaza stat, lezat, sediet, v predklone som sa opierala o kuchynsku linku a plakala. Po vypadnuti stehov vsetka bolest odisla a ide to bez problemov.

No a na psychiku netreba zabudat, tak ako tu maminy radia.

luciferkax
16. apr 2016

ak si v poriadku, tak sa "musíš" premôcť.. viem, lahko sa hovorí, aj u nás začiatky boli ťažké... mne pomohol pohár vína, nemyslieť na bolesť, nesústrediť sa.. a.... vela lubrikačného gélu na začiatok... ale vp rvom rade sa naozaj presvedč, že si zdravotne OKI

simkiki
16. apr 2016

Ja som problemy s bolestami nemavala ale tiez som nemavala chut na sex po narodeni syna... asi po 10 mesiacoch sa to upravilo vsetko do poriadku

lagatta
autor
16. apr 2016

My by sme aj isli niekde na spolocnu veceru, ale neda sa. U nas nefunguju stari rodicia, kedze zijeme v zahranici. Takze iba doma robime nejake spolocne vecere. Bola som u dvoch lekarov a dvaja ma skontrolovali a potvrdili, ze je vsetko ok samozrejme v rozdielnych casoch. Prveho doktora som navstivila 8 tyzdnov po porode a druheho 8 mesiacov po porode

bodka13
16. apr 2016

@lagatta nemáte priateľov? Aj tí vedia pomoct so stráženim a niekedy potom zase vy im takto pomôžete 😉

zuzanadringus
16. apr 2016

Presne toto iste som mala aj ja... Pri porode ma nastrihli, maly isiel von s jednou rukou pri hlavicke no opacne od nastrihu takze som bola roztrhana aj z jednej aj z druhej strany no bohu zial aj zvnutra... A potom ked sme to po sestonedeli skusali tak som citila, akoby mi ziletkou prechadzali po mieste kde som bola vo vnutri sita, dokonca som po sexe utierala krv, kedze som sa stale natrhla. mne lekarka na zaciatok dala Mesocain na znecitlivenie toho miesta a cim viac sme to skusali tym to menej bolelo. No aj tak to stale nie je 100%.

chrumka84
16. apr 2016

Mam s tym skusenost. Akurat, ze som cakala dlhsie, asi rok az rok a pol. Nezlepsovalo sa to v podstate vobec, nedalo sa ani vojst dnu, o uzivani si nemohla byt rec.
Zbehla som do porodnice, lebo moj lekar tiez, ze to chce iba cas. V porodnici bol lekar, ktory sa specializoval na poporodne poranenia a ten to nahmatal, co mi moze robit problem (to uz neviem posudit, ci sa trafil 🙂). Kazdopadne mi odporucil Ovestim a Cicatridina na striedacku kazdy vecer. Uzivala som to do 2 tyzdnov a nesmierne sa to zlepsilo, uz sme mohli mat sex, postupne zmizla aj bolest.
Moj gyn to sice ofrflal, ze to beru zeny po menopauze (substitucna horm. liecba ten ovestim). V letaku sa pise, ze zvysuje riziko vzniku rakoviny atd, ale ja som to uzivala kratko. Precitaj si letak, pisu tam, ze sa pouziva aj na zlepsenie hojenia ran po operaciach posvy.

leeenka26
16. apr 2016

@lagatta u mna trvalo rok kym sa dalo vsetko do uplneho normalu. A to som rodila cisarskym a napriek tomu ma to bolelo a nemala som na sex vobec chut

mirkava
17. apr 2016

@lagatta počula som o prípade kedy sa takto žena trápila dlhé roky a nakoniec sa prišlo na to že bola akosi zle zašitá. Nemusí to byť tvoj prípad, ale rozhodne skús iného lekára aj napriklad v inom meste. Ja som tiež takto bola s iným problémom, ako samoplatca som si pekne zacvakala, ale je dobre ked máš názor a iného dr..

leeenka26
17. apr 2016

Este taky dotaz kojis?

lagatta
autor
17. apr 2016

@mirkava skúsila som jedného v jednej krajine, druhého lekára v inej krajine. Išla som ako samoplatca.

@leeenka26 áno ešte kojím

charity
17. apr 2016

@lagatta Ahoj, jedna sa pravdepodobne o poporodnu dyspareuniu, pripadne vaginizmus. Tu je riesenie pomocou svojpomocnej knihy a pomocok: vaginismus.com

leeenka26
17. apr 2016

@lagatta ja ked som kojila tak som dlho nemala chut. Hormony sposobuju ze sa znizi libido.

laura1804
17. apr 2016

Ja som rok po porode a az tento mesiac sa to zacalo zlepsovat...nie si sama, tiez som bola velmi postrihana a zvysok je tiez rovnaky, ale chce to trpezlivost a vela gelu 🙂 a postupne, ked prestanes kojit a prestane to boliet, vrati sa aj chut. Drzim palce🙂