Problém s väzom - koleno

horislav
28. nov 2024

Ahojte, chcem sa len opýtať, že mal som úraz a poranil sa my vaz u kolena. Bol som na pohotovosti, rovno my spravili RTG aukázalo sa že koleno je úplne v poriadku len mal som v kolene nahromadenú krv. V momente, čo ju vypustili tak sa my aj lepšie hýbe s nohou. Dostal som ortézu a mám proste nechať nohu v pokoji tak cca 3 týždne, potom som objednaný na MR a traumatologovi. Potreboval by som len počuť názory ostatných, čo už majú s týmto skúsenosti. Osobne nepociťujem bolesť na nohe, som schopný chodiť aj bez ortézy a som schopný spraviť skoro aj drep. Ale samozrejme nenamáham nohu vôbec. Podľa toho ako som opísal stav nohy, myslíte si, že toje nejak zle alebo sa to dá do pár týžďnov dokopy? Viem, musím čakať na MR ale skúšam získať nejaké informácie dopredu.

brona235
28. nov 2024

@horislav ak je len natrhnutý, môže sa zrast. Ak je roztrhnutý, dá sa s tým žiť, ale musíš mať spevnené svaly okolo, inak sa môže sem tam podvrtnut. Ja mám roztrhnutý už skoro 6 rokov a fungujem s ním bez problémov.

horislav
autor
28. nov 2024

Ako ja dosť športujem, nemôžem povedať že nohy sú nejak slabé. Inak ma proste nič neboli. Len pociťujem malinku bolesť keď ho úplne vystrijem ale skoro to necítit a zohnuť ho môžem, len nie úplne. Úraz sa my stal v sobotu a v NedelÚ my bola daná ortéza. Nemôžem očakávať že teraz to bude hneď v poriadku. Očakávam že po dvoch, troch tžďnoch pokial sa nič nezhorši tak dúfam že to bude ok. ďakujem za názor 🙂