Problém s tlakom

martinusik91
4. aug 2013

Je tu niekto kto sa vyzná v tlaku. Asi je normálne ze teraz to je s tým tlakom dost zlé v týchto teplách ale moj muz 22 rocny mal dneska bolest v hrudniku tak som ho donutila si zmerat tlak a mal 110 na 63 a pulz 51 .To ze je ten tlak nizky to ma tak nevylakalo ale ten tep sa mi nezda mam s toho nervy.Ked bol maly mal problemy zo srdcom samizda ze ma zvacsenu cievu v srdci a selest len tak chlapska tvrdohlavost nemozem ho dostat k lekarovi.Co poviete na tie hodnoty?dakujem 😉

iwesska
4. aug 2013

@martinusik91 Podla mna ma v pohode aj tlak aj pulz - pulz je v norme od 50-100 a cim nizsi, tym lepsi, viac si setri srdce. Co by som ja za taky dala - bezne mam od 80-90 😝 Ale pokial ma ine problemy, ktore by so srdcom mohli suvisiet - ako napr. bolesti v hrudi, dychavicnost, unava, tak vtedy to treba vysetrit, aj ked ma hodnoty v poriadku. Ved ale ked mal diagnozu z minulosti, tak musel byt sledovany kardiologom, nie? Nechodi na kontroly??

cerez
4. aug 2013

@martinusik91 Tlak je mierne nízky a pulz 51 by mal byť ok. Nikde sa píše že ideálne je od 40 do 70 niekde zas 50 až 60 ale v pokoji. Skôr bolesť hrudníka by mal brať vážne a hrdinstvo v takomto prípade bokom. Takže lekára by mal navštíviť.

kiwi82
4. aug 2013

@martinusik91 Tlak je nižší ale ok. Ten pulz je dosť nízky, teda ak sa aktívne nevenuje športu. ja mávam tiež pulz okolo 56. bola som aj u dr. nič podozrivé sa nenašlo ale zistili mi extrasystoly, čo znamená, že srdce hoci neurobí úder ale napríklad dvakrát za sebou napumpuje ale neudrie, čiže to ani tlakomer nezachytí. neviem, či to vysvetľujem správne ale ide o to, že hoci mi ukáže tlakomer pulz 50 tak môžem mať v skutočnosti aj 90 lebo medzi údermi mám aj naviac sťahy. ale treba ísť s tým k dr, nech sa vylúči nejaká príčina, zvlášť ak už bol manžel na srdiečko liečený.

martinusik91
autor
4. aug 2013

@iwesska no ked bol maly tak chodil ale ako vyrastol tak prestal chodit lebo tam nechcel ist.tu bolest v hrudniku nema casto mozno tak raz za par mesiacov a to mam aj ja 😀 ma dost narocnu pracu strasne maka tak by som ho v pohode mohla zaradit medzi sportovcov 😀

martinusik91
autor
4. aug 2013

@kiwi82 to je najhorsie ze ho nemozem donutit aby isiel k lekarovi 😒 a ked som to vravela pred svokrou tak namiesto toho aby ma podporila povedala nech si da kavu ze to sa spravi 😠 sama vie na co to bol lieceny s tym srdcom tak neviem ci jej to je jedno alebo to nebolo take vazne.On si to uz ani poriadne nepamata tak sa ani moc od neho nedozviem

iwesska
4. aug 2013

@martinusik91 Tak s tym mu my uz nepomozeme, ked sam nema zaujem to riesit...mozno by mu pomohlo, dat mu precitat nejaky clanok, kde muz s bolestou na hrudi nedopadol dobre a mozno by si bola prekvapena, ako rychlo by sa objednal 😀

aristka
4. aug 2013

@martinusik91 tlak je nižší aj puls ,je nižší ...ak je športovec je to častý jav ,ak nie treba ho doliať tekutinami,bolesť v hrudníku ,môže to byť aj chrbtica,ak to bude ,ale pretrvávať nech navštívi dr....ak má šelest ,treba vyhľadať dr.natočiť ekg a echo a tam sa všetko ukáže a mal by byť preventívne sledovaný....inak neviem čoho sa bojí .sú to bezbolestné vyš.a bude vedieť ,že je v poriadku ..lebo keď ho premôže srdcová nevoľnosť,môže byť neskoro...