Problém s prstom

3. sep 2024

Ahojte, pár dní dozadu som mala takýto prst. Prepichla som si to, vytlačila hnis a vodičku a vyzeralo, že to ustúpi. Avšak po pár dňoch to mám opäť. Dávam si ichtoxyl masť ale zjavne nepomáha. Neviete poradiť, čo by ešte mohlo zabrať?

viestta
3. sep 2024

Chod k lekarke a daj si predpisat framykoin

autor
3. sep 2024

@viestta framykoin mám aj doma natierala som 2 dni a nevidela som zmení ale skúsim ešte 😊 ďakujem

viestta
3. sep 2024

neviem preco cakas, ze sa ti hlboky zapal vylieci za dva dni?

autor
3. sep 2024

@viestta nehnevajte sa, ale nemusíte hneď takto reagovať.. ja som vám slušne napísala, že to ešte skúsim s tým framykoinom

lakebabe
3. sep 2024

Šla by som na kožné, vieš z čoho to máš? Alebo len tak sa to spravilo? Mne sa toto raz stalo po gélových nechtoch, hlbšie zašli s bruskou. Vyhojilo sa to ale za par dni dávala som len alkohol na dezinfekciu

autor
3. sep 2024

@lakebabe netuším vôbec 😏 bol tam taký mini záder tak možno z toho nejako..skúsim ešte natierať a dezinfikovať a keď nie zbehnem k dr.

ariesi
3. sep 2024

Chod na kožné, mne sa po takom na palci spravil zapal lymfatockej cievy na ruke. Dostala spm antibiotika

ivuska027
3. sep 2024

Môj syn to mal na nohe. Boli sme na chirurgii. V žiadnom prípade framykoin, v žiadnom! Podľa inštrukcie chirurga si to máča v harmančeku a potom mu to ešte vyčistim peroxidom a vatovou paličkou tak popod necht. Mal aj zabal z taninu prve dva týždne. Bude to už 6 tyzdnov, od kedy to liecime a už to vyzerá takmer super.

autor
3. sep 2024

@ariesi och joj 🫣 ďakujem tak radšej zajtra pôjdem

lakebabe
3. sep 2024

Ja mam na takéto veci doma naložené laliove kvety v alkohole. Moja babka to vždy mala na porezené rány a zápaly to som si dala a to hneď zahojilo
Ale skúšaj ten framikoin keby nie tak na kožné, len tam kým ta vezmú ti to aj zmizne

autor
3. sep 2024

@ivuska027 ďakujem za radu 🙊

cukroska
3. sep 2024

Ja mám to isté minimálne 10 rokov sa trápim s tým. U mna nechtová mykoza a nepomáha mi nato nič. Niekedy horšie niekedy lepšie. Začalo mi to v závode ,ked som musela nosiť gumené rukavice a stále boli ruky mokré. Niekedy nemôžem nic chytiť do ruky, ked sa ro zapáli.Je to červené ako ty bolestivé a pod nechtom hnis.Mne pomáha starý ľudový recept. Trochu drastický,ale zvykla som si. Pokvapkám miesto ale namočiím miesto na sekundu do vriacej vody.Pošklbe to a vytiahne zápal. A potieram canesten krem a všelijaké aj justu mám. Ale nikdy to nejde odstrániť a zbaviť sa toho. Okraj nechtu mám zhrubnuty a poskodený stále. Mne nemohlo kožné a ďalej ro roky neriešim.

bubka7
3. sep 2024

Chod na chirurgiu.Lekar kukne,vycisti,da Visnovskeho mast,zaviaze a mas pokoj.😀

cukroska
3. sep 2024

Mne vyzerá takto škaredo. Trápim sa s tým minimálne 10 rokov. Momentálne ma aspoň nebolí. Ale keď bolí a je zapálený tak je taký červený opuchnutý a nemôžem sa dotknúť.

cukroska
3. sep 2024

a rovnaky prst. Prsteník.

zanettsur
3. sep 2024

Uf, no ked nepomohol framykoin, tak by som ani nevahala a rovno s tym sla aspon ku koznej, obvodna by s tym aj tak nevedela nic spravit, len by vas poslala inam.

klejkaez
3. sep 2024

Repikom by som to riešila.

biba_18
3. sep 2024

ja to mávam na nohe ako písala @ivuska027 ... detto syn často ... ale riešim hneď ako to vidím ... dezinfikujem a potom dávam nechtíkovú masť

taktotedanie
3. sep 2024

Naco kozne
OL vam da vymenny listok a na chirurgiu sa dostanete skor ako na kozne
Uz ste doma skusali hocico a nepomohlo, potrebujete adekvatne osetrenie a liecbu

roja01
3. sep 2024

@cukroska ano, najucinnejsie je namacat prst na par sec do velmi horucej vody aspon 2x denne a hned potriet hrubou vrstvou "ichtyolu" a zalepit.

lukbe
3. sep 2024

Skúsila by som este aloe vera, ale rastlinku, nie gély ci masticky. Ale chirurgia to istí.

autor
3. sep 2024

Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede 😊 pôjdem na tú chirurgiu asi radšej... Čo tam s tým robia? Nejak tiež prepichnú a vyčistia, či?

biba_18
3. sep 2024

tak. prípadne povedia čo ďalej na to ...

autor
3. sep 2024

@biba_18 ďakujem 😊

cukroska
3. sep 2024

@roja01 Áno presne mne to pomáha .Mne to raz dávno poradila teta. A naozaj drn maximálne dca a je po bolesti a zápale. Len bohužiaľ zbaviť sa toho neviem. Už je to vo mne asi.

cukroska
3. sep 2024

@lukbe Mne nič také nepomáha. Jedine vriaca voda zbaví bolesti ori zápale a ichtylová masť polieči. Vyskúšala som snáď všetko a vždy to tam je.Uz roky si to liečim takto a nerobím s tým nič. Raz na začiatku som bola na kožnom a nepomohlo nič tak to neriešim.

cukroska
3. sep 2024

@viestta nato nepomôže.