Problém s prsníkmi

alenka1488
26. jan 2017

Ahoj,potrebujem sa poradiť.od leta min.roku som zbadala na sebe zmenu.zmena je zväčšenie pŕs,výtok mlieka z ľavého prsníka a pribrala som.v decembri som zašla na gyndu s týmto problémom,zobrali mi krv na prolaktin a výsledok v norme.nedalo mi to pokoj tak som šla za obvodnou na preventívnu kde som podstúpila ďalší odber krvy a vyšetrili mi štítnu žľazu a tiež v poriadku.teraz v january som bola na sono prsníkov a tam mi povedali,všetko v norme.biológie dopadla tak,že mi sestrička povedala prídete o pol roka na ďalšie vyšetrenie lebo výsledok nieje ani dobrý a ani zlý.pýtam sa,čo si mám o tom myslieť?čo mi môže byť???ten výtok mám stále.ak mal niekto niečo takéto čo to je?ďakujem

lumi12
26. jan 2017

Ahoj ja mám tiež ten istý problém ale mne doktor na gynge výpisal liek

alenka1488
autor
27. jan 2017

@lumi12 ahoj a aký liek tí predpísal?aj tí zistil z čoho a prečo sa to robí?

bienennest
27. jan 2017

@alenka1488 Ahoj, kojila si? pravdepodobne mas zvyseny prolaktin v krvi. Staci ked je len mierne navyseny (napriek tomu moze byt v norme) a uz sa ti mozu objavit pododbne priznaky. Vacsinou sa to zhorsuje v druhej casti cyklu (po ovulacii). Spustacom zvyseneho prolaktinu aj par rokov po odkojeni mozu byt rozne veci, znizena funkcia stitnej zlazy, stres, atd.
Ked by sa ti prolaktin navysil nad hranicu normy a mas probemy s cyklusom (napr. extremne dlhy cyklus) tak ti vypise lekar liek na jeho potlacenie. Ja som ho brala a je to dost hnus.. mala som z neho velmi silne vedlajsie ucinky (zavrate, extremne nizky tlak, nevolnost) takze dlhodobo sa brat neodporuca.
Ak je vsak u teba este v norme tak to skus neriesit a pockat ako sa to vyvinie. Z prirodnych lieciv je znama MACA, ktora ako mne jediny znamy prirodny prostriedok ma pozitivny vplyv na znizenie prolaktinu, tak ju mozes vyskusat. Existuje bud ako pracok alebo ako tabletka, da sa kupit napriklad tuto - https://www.bohatstvo-prirody.sk/maca-60-tabliet/.

kattrin5
27. jan 2017

Ahoj ja mam podobny problem aj mna aj bolievaju prsniky a jeden viac ako druhy. Tiez mam za sebou vystetrenia a vsetko vraj v norme. Tiez ze mam prist o pol roka. Vraj su to hormony.

lumi12
27. jan 2017

@alenka1488 nie vôbec nič že to je normálne ja som malého nekojila len 3 mesiace a potom zmizlo a terás asi pol roka čo som si všimla liek mám Bromkriptim

alenka1488
autor
29. jan 2017

@bienennest ahoj,ja som kojila ledva mesiac a to bolo pred 8 rokmi.krv na prolaktin mi brali a mala som to v norme,len čo ma viac trápi je fakt,že ked som bola na gynde ns preventivku,brali mi stery na citologiu ako sa robí a ked som si šla po výsledky tak sestrička mi ani neukázala výsledok,len mi povedala,máte to také ako minulý rok,ani dobré,ani zlé,príďte o pol roka zas.čiže už rok nemám niečo v poriadku a oni čakajú. Ja vôbec netuším čo mám zlé...

lumi12
29. jan 2017

M
@alenka1488 musíte sa tlačiť na ich ja som sa v lekárom aj pohádala že všetko dobré a dokola to isté tak som mu vinadala či čaká Kim dačo budem mať s prsnikom až vtedy mi daj lieki