Ahoj,uz niekolko rokov mam problem s pozornostou. Velmi tazko sa mi to opisuje. Rano po zobudeni asi do hodiny mi proste akoby vypol mozog. Nedokazem sa na nic sustredit,citim taku cudnu unavu,ktora ide od mojej hlavy. Take mierne brnenie na temene hlavy a z toho unava. Chodim ako zombi a som akokeby mimo. Na vsetko zabudam. Nepamatam si rano sny,nepamatam si skoro nic z detstva a uz vobec nie co som robila vcera. Uplne vsetko si musim pisat,inak nato zabudnem. A vacsinou zabudnem aj nato, ze mam nieco napisane na papieri a aj tak zabudnem. V obchode nakupujem len so zoznamom,aj ked su to len 3veci ale ked citim tu unavu z mozgu,nadarmo kukam do zoznamu,proste to akosi nevnimam,co tam je napisane. Ked citam knihu,vacsinou ani sajnu nemam o com citam. Niektore vety musim aj 3krat precitat,aby som aspon ako tak pochopila o com citam. Ked sa rozpravam s kamaratkou a ona sa rozrozprava ze povie viac viet naraz,ja proste nevydrzim a vypne mi mozog. Netusim vacsinou po 2 vetach, o com hovori,lebo je to pre mna fyzicky narocne udrzat pozornost. Pracu si kvoli tomu tiez nedokazem najst lebo akonahle si treba zapamatat co i len 3ukony,uz to je pre mna vela a mam v hlave len ciernotu. Minule som bola u neurologa kvoli inym problemom,tak som mu to spomenula. Pozrel mi sonom cievy v mozgu a tym to haslo. Vraj mam len viac citat. O tyzden idem k psychologovi,som zvedava co povie
@anjelicek26 stitnu mam uz 1000krat skontrolovanu,ta je v poriadku
potravinové alergie a mozgová hmla...skus si o tom niečo naštudovat.
možno más intoleranciu lepku, laktézy, málo enzýmov....a práve takýto prejav....
budeš sa čudovať za čo môžu byť zodpovedné naše črevá a trávenie....
@ejbyk ano toto uz mam nastudovane. Totizto tiez som to neustale zvalovala na dake intolerancie. Az napokon som to po strasne dlhom case vzdala. Nech som drzala akekolvek diety,zlepsenie nikdy neprichadzalo. Az som si casom vsimla,ze mozog mi zvykol vypinat,ked som prave robila nieco nezazivne,nieco kde netreba rozmyslat. Alebo pri malom,ked zacal rozpravat a on len bezprestania mlel a mlel😂. Vtedy som akokeby vypla pri nom a akonahle prisiel dospely a zacali sa rozpravat o "normalnych veciach", tak som pocitila taky priliv energie. Ale casom som zacala vypinat mozog stale castejsie,az teraz som uz vkuse "vypnuta"
alebo aj anemia velmi vela spravi...
@anonymnasnazilka aj to mam v poriadku
B12 máš v poriadku?
@aandrea9 to neviem presne, ale krv mi brali
Tak tie nutne kroky uz robis, nechaj to na odbornikov... ono obcas je to take nieco uplne - podcenovane - ako stitna zlaza... bez nej nefunguje v tele vobec nic...