Ahojte chcem sa spytať pred par dnami mi začali neukrutne bolesti brucha bol som aj na rtg kde nam všetko v poriadku tak isto aj na sonografii kde tiež ok jedine čo mi lekar povedal že mam mastnejšiu pečeň ale stale ma boli brucho
+ kríže ale to už cca 2 roky
nestretol sa niekto z niečim ? ďakujem
@kubik1998 mastnejsiu?
To ako steatózu pecene? Stukovatenie?
Pečeni rozhodne neprospievajú presolené, tučné a mastné jedlá, ďalej vyprážané, pečené pokrmy, biely cukor, údeniny, plnotučné mliečne výrobky. Pozor si dajte aj na silne korenené jedlá či instantné potraviny (chemicky upravované). Nevhodné je kysnuté pšeničné pečivo, presolené pochutiny a pod.
A hlavne piť dostatok pitnej vody. Dehydratácia tiež neprospieva pečeni.
Zdravím,
daj si do googlu "Stukovatená pečeň" treba upraviť stravu.
@kubik1998 žalúdok treba ísť na gastro
@kubik1998 to moze sposobovat aj zlcnik s kamenmi, pripadne prechodené zapaly a prechladnutia. Asi mate v praci chladno, ci?
@kubik1998 to môže byť x veci cez intolerancie, od chrbtice..mňa tak posielali na gastro, gynekológiu, slepak a bola to chrbtica SI kĺb.Mal by si ísť na gastro, alergolog..a nečakaj a neodkladaj to.Brali Ti krv u obvodnej?test na okultne krvacanie?môže to byť banalita diétna chyba, ale aj niečo vážne.S tou pečeňou musíš zmeniť stravu, životný štýl všetko so všetkým súvisí mastná pečeň, mastné cievy krok k infarktu, mozgovej porážke nie je to sranda.aky máš cholesterol?
@kubik1998 na gastro ist ;) plus chrbat dat dokopy aj