Problém s pečeňou

kubik1998
14. nov 2023

Ahojte chcem sa spytať pred par dnami mi začali neukrutne bolesti brucha bol som aj na rtg kde nam všetko v poriadku tak isto aj na sonografii kde tiež ok jedine čo mi lekar povedal že mam mastnejšiu pečeň ale stale ma boli brucho

+ kríže ale to už cca 2 roky

nestretol sa niekto z niečim ? ďakujem

zuzkaa1991
14. nov 2023

@kubik1998 na gastro ist ;) plus chrbat dat dokopy aj

opica_skorica
14. nov 2023

@kubik1998 mastnejsiu?
To ako steatózu pecene? Stukovatenie?

Pečeni rozhodne neprospievajú presolené, tučné a mastné jedlá, ďalej vyprážané, pečené pokrmy, biely cukor, údeniny, plnotučné mliečne výrobky. Pozor si dajte aj na silne korenené jedlá či instantné potraviny (chemicky upravované). Nevhodné je kysnuté pšeničné pečivo, presolené pochutiny a pod.
A hlavne piť dostatok pitnej vody. Dehydratácia tiež neprospieva pečeni.

vakatko
14. nov 2023

Zdravím,
daj si do googlu "Stukovatená pečeň" treba upraviť stravu.

patriciavojto1
14. nov 2023

@kubik1998 žalúdok treba ísť na gastro

bibina32
14. nov 2023

@kubik1998 Bolesti brucha môžeš mať aj z chrbtice. Môj manžel mal tiež bolesti brucha, pochodil všetky možné vyšetrenia urológia, kolonoskopia, gastro, CT. Nakoniec mu zistili, že to má z chrbtice. Zmenil prácu a užíval Milgammu N.

kubik1998
autor
15. nov 2023

@bibina32 Tak pochodim ešte niake vyšestrenia ale môže to stym suvisiet keďže mňa tiež strašne boli chrbát a mam tiež namahavu prácu v pohrebnictve ďakujem za odpoveď

kubik1998
autor
15. nov 2023

@bibina32 Keď sa môžem spýtať maval manžel aj pichanie v bruchu a na rebrach?

opica_skorica
15. nov 2023

@kubik1998 to moze sposobovat aj zlcnik s kamenmi, pripadne prechodené zapaly a prechladnutia. Asi mate v praci chladno, ci?

luccija
15. nov 2023

@kubik1998 to môže byť x veci cez intolerancie, od chrbtice..mňa tak posielali na gastro, gynekológiu, slepak a bola to chrbtica SI kĺb.Mal by si ísť na gastro, alergolog..a nečakaj a neodkladaj to.Brali Ti krv u obvodnej?test na okultne krvacanie?môže to byť banalita diétna chyba, ale aj niečo vážne.S tou pečeňou musíš zmeniť stravu, životný štýl všetko so všetkým súvisí mastná pečeň, mastné cievy krok k infarktu, mozgovej porážke nie je to sranda.aky máš cholesterol?

kubik1998
autor
15. nov 2023

@luccija Nie nie krv mi ešte nebrali musim zavolat obvodnej ale crp mi robili a crp mam v poriadku

luccija
15. nov 2023

@kubik1998 kedy si mal prevenciu?kríze môžu bolieť do brucha, ale to by si inak cítil.Hlavne to ries.Muzov kolega mal bolesti brucha myslel si, že brušná viróza a žiaľ je to veľmi zle.Kup si zatiaľ probiotiká, šetrnejšie jedz a uvidis

11spido11
18. sep 2024

@bibina32 prosím vás aký mal konkrétnejšie problém s chrbticou. Presne toto riešim už vyše pol roka. Gastro a vyšetrenie prechodene ale bolesti stále.

11spido11
19. sep 2024

@kubik1998 zdravím ako ste dopadli nakoniec? Mam podobne problémy boli ma brucho v mieste kde je pečeň a aj kríze a chrbát. Mam asi milión vyšetrení na gastre a okrem tej stukovatelej a trocha zväčšené pečené nič. Krvné testy pečeňové ok a aj ostatné odbery.
Ďakujem za odpoveď.

kubik1998
autor
20. sep 2024

@11spido11 Zdravim všetko v poriadku davam si pozor na mastne jedla a všetko a bol to zapal
žaludka a laktozova a hitstaminova intolerancia

11spido11
22. sep 2024

@kubik1998 ja som mal žalúdok ôk robili mi gastroskopiu. Ale vyšli mi vysoké hodnoty na kravsku bielkovinu a hranične na histamin. Skúšam od piatka obmedzovať co sa len dá tak uvidím ale zatiaľ rozdiel nevidím.

11spido11
22. sep 2024

@kubik1998 aj ste mali zle stolice nejaké ci?