Problém s palcom na nohe

24. dec 2023

Prosim Vas, co s tymto? Syn to ma od piatka. Co som si to vsimla.
To mu zarasta necht na palci na nohe? Co s tym?

nikpa
24. dec 2023

To už je slušne zarastený necht. Zatiaľ vvydezinfikovat betadinom alebo aspoň repik, čo máš doma. A objednaj ho pedikerke, tá to spraví odborne. Hlavne mu do toho nebabri, mne to mama robila a traumu mam z toho dodnes.

autor
24. dec 2023

@nikpa Dala som Betadine aj ichtyolovu mast. Zatial nepomaha od piatka.

nikpa
24. dec 2023

ja som to nenapísala preto lebo to pomôže ale aspoň udrží vydezinfikovane kým to ošetri pedikerka. S týmto už moc doma nenarobis lebo to boli ako šľak. Nepredpokladám, ze ti syn dovolí sa v tom rýpať aby si to vystrihla.

3petka
24. dec 2023

Problém je v tom ako má odstrihnuty necht. Nemôže ho mat až tak nízko. Koniec nechta musí vždy vytrcat z toho lôžka čo má zapálene ak vieš čo myslím. Proste necht nemôže odstrihnúť aby bol pod kožou. Však pedikerka vysvetlí a opýtaj sa ho či nemá úzke topánky nebodaj malé.

cyberk
24. dec 2023

Nechtom na prste na ruke nadvihnut z lavej strany tu cast, co sa zaryva, nasilu vydvihnut. Opakovat tak 3x kazdy den, ja som toto mala hadam uz 2-3x a este v horsom stave (vtedy som si tam dala pod necht zlozenu lepiacu pasku, aby to nerastlo do kože) a tento trik vzdy pomohol 🙂

evaachesa
24. dec 2023

Och tak to má kvôli veľmi zastrihnutému nechtu zarastené. :( musí to bolieť ako šľak. Už by som sa v tom doma nešprtala ale išla k pedikérke.

nikpa
24. dec 2023

@cyberk toto ma robit dieťaťu? 🤦 To sú mi rady, pásku kde je lepidlo a kto vie aké chemikálie pod zapaleny nahnisany necht. Dúfam, že autorka ma dosť rozumu aby toto doma neskúšala.

3petka
25. dec 2023

@nikpa tak zase @cyberk má pravdu toto pomohlo aj mne. Ale ja som si niekoľko krát do dňa menila vaticku namočenu v alpe pod nechtom. Ja som bola s nechtom aj na chirurgii a nepomohlo, takto som vyriešila problém raz a navždy síce to trvalo možno pól roka.
Zase nerobme problém z toho že si tam dávala pásku na to sa neumiera. Je to zapálene z dôvodu že necht sa zarezáva do kože, ak toto odstránis tak sa to zahojí.

cyberk
25. dec 2023

@nikpa dievca, ty si asi tolko rozumu nepobrala, ked nechapes logickemu vysvetleniu toho co som napisala ;) tam treba obmedzit tomu, aby ten nechet tlacil na kozu, krasne sa to zahoji potom ;) dietatu nepomozes, ak sa na to budes pozerat s dezinfekcnou vodickou a cakat ked raz pojdete k lekarke 🙈🙈🙈 iba ak by si si uzivala, ze tvoje dieta trpi… ;)

nikpa
25. dec 2023

@3petka mala som zarastený necht dvakrát, dobre viem, ze treba odtiaľ odstrániť ten necht ktorý tlači kde nemá, vatou namočenou v alpe je to úplne v poriadku, ja som si tak strkala gazu s betadinom. Postup je dobrý ale určite nie s páskou a dieťaťu, keďže to bolí ako šľak. O tom píšem.
@cyberk kde píšem že maju ísť raz lekárke?? Mne pomohla pedikerka tak, že po druhej návšteve som obula aj niečo iné ako slapky a to som mala oveľa horšie. A nemysli si, že som to predtým neskúšala tak ako ty, ale dieťaťu by som takúto bolesť nerobila a s ešte páskou 🙈🤦🙄

kristiii
25. dec 2023

Autorka, nájdi vo svojom okolí medicinalnu pedikúru a syna objednaj. Kľudne napíš aj dnes, mne napríklad odpísala moja aj v nedeľu a dala asap termín. Akútne prípady vedia zobrať dokonca aj cez sviatky, hlavne ak ide o deti. Ono je možné, že to horšie vypadá než ako to syna bolí, ale asi by som do toho doma sama viacej nevŕtala (sebe áno, ale diaťaťu nie 🙈), aj keď rada od cyberk je fajn, až na tú pásku teda, ale v podstate presne túto metódu bude u syna praktikovat aj tá pedikérka, akurát miesto pásky použije tamponádu. Zatiaľ dezinfikuj.

autor
25. dec 2023

@kristiii Syna to neboli. Len pri velkom zatlaceni. Pri chodzi vobec. Ja by som to riesila, len mi to ukazal resp.vsimla som si to v piatok, ked prisiel zo skoly.
Dakujem za radu.

kristiii
25. dec 2023

Tak to je aspoň fajn, že ho to neboli, ale pokús sa mu aj tak vybaviť čím skôr termín. Ja som bola napríklad v piatok ešte v pohode a v nedeľu som sa išla zblázniť od bolesti. Čo samozrejme nemusí byť absolútne jeho prípad, ale keď už ti to ukázal, tak to nezanedbajte. Vie to narobiť riadnu šarapatu. A aspoň vám tam aj ukáže ako strihať správne nechty, lebo on to má strašne moc zostrihané.

cyberk
25. dec 2023

@nikpa ja s kazdou blbostou nechodim k specialistom, toboz ked to tak ani neboli, taketo lahke pripady sa daju aj doma napravit - ako som spominala staci nadvihovat necht a pekne sa mu to vylieci (jasne ze treba aj dezinfikovat pri tom). To ze ja som pouzivala pasku (to je prve, co som mala po ruke) je preto, ze som to mala ovela horsie ;) a cakat pokym bude mat nejaka pedikerka cas, no ja som taka, ze konam hned a necakam, hlavne ak sa da doma lahko vyliecit... ale vsak kazdy sme nejaky ;)

samko0405
25. dec 2023

Ahoj ,daj tam plátok slaniny a obtiaž obvezom .Slanina mu vytiahne hniz .
Poznám to ,bojovali sme s nechtami u syna 1 rok.
Ani pedikúra nepomohla.
Raz si ostrihal nechty sam a mali sme ročný boj.
Potom prišiel covid ,ostali zo školy doma a samé mu to vyrástlo.
Samozrejme sme nohy každý deň močili v soli a repiku. Na noc slaninu.
Kúpila som klasické nožničky na nechty a už ma konečne ok nechty.

floki1994
25. dec 2023

Cim skor zdravotnicky pediker lebo na chirurgii mu strhnu zbytocne necht...

beloved
25. dec 2023

Dcere takyto zarasteny nechet vyriesila detska chirurgicka, nestrhla, iba pekne vybrala tu zarastenu cast. Pred vybratim lokalne umrtvila

misenita
25. dec 2023

Ahoj. Zarastený necht, strihate príliš hlboko, preto zarasta. Navštívte chirurgiu, výmenný lístok vám netreba. Chirurgicky sa odstráni zarastena časť nechtu. Nečakala by som dlho, je riadne zapálený, domácky to nevyriesite už v takom štádiu. Betadine dobrý nápad, u deti sa používa tak, že sa s čistou zubnou kefkou snaží vtlacit(neviem to presne pomenovat) s roztokom betadine dostať k nechtu co najviac kde zarasta, že sa tým sem tam vytiahne, ale zväčša to nefunguje.