Problém s okom. Mohlo to byť inak

udalost
13. jan 2024

Chcem sa podeliť o skúsenosť s dlhým priebehom .
V deň Vianoc ma zrazu rozbolelo oko. Slzilo, svrbelo, v kútiku opuchlo. Po sviatočných dvoch dňoch ma veľmi ochotne prijala do ambulancie očná lekárka. Je to pani na dôchodku s bohatými skúsenosťami. Potešila som sa. Zbežne ma vyšetrila, predpísala lokálne aj celkové ATB. Lieky nezaberali, bolesti sa stupňovali. V silvestrovský večer nasledovala pohotovosť. Bohužiaľ zbytočná, lebo sa nič nevyriešilo. Po Silvestri znová návšteva očnej ambulancie, kde bola iná lekárka, iný prístup aj postup. Lenže zase nie to, čo vyžadovalo moje oko. Vďaka zato, že ma aspon nasmerovala o krok ďalej, čo bola návšteva ORL ambulancie, kde milý veselý lekár na základe svojich skúseností presne určil, že je potrebná aj návšteva neurológa.
Čakacia doba mesiac. /nechávam bez komentára/ .
Keďže bolesť a opuch v kútiku stále pretrváva, bola som nútená vyhľadať ďalšieho očného lekára. Konečne odborník, ktorý po veľmi dôkladnom vyšetrení vypísal výmenný lístok na očnú chirurgiu, a taktiež na neurológiu, keďže opuch v kútiku oka tlačí na očný nerv.
V bolestiach píšem túto info pre každého, kto sa nevzdáva, ale hľadá po nie celkom dobrej skúsenosti u jedného lekára pomoc aj inde. Verím, že táto skúsenosť niekomu pomôže tiež.

alickapusinka
13. jan 2024

TY sa sťažuješ na mesiac čakacia doba. V Martine sa na neurologiu čáka 1 rok.

janai1
13. jan 2024

Mesiac čakacia doba je ešte ta jedna z lepších.

simsalabim
13. jan 2024

@alickapusinka
@janai1 ale taketo akutne bolestive stavy by fakt mohli riesit skor.

lelelienka
13. jan 2024

Ja to uz riesim tak, ze si radsej zaplatim sukromne centrum, hoci aj tam uz su niekedy dlhe cakacie doby - a mesiac je teda esta taka kratsia, aby som ta uviedla do reality 🤷‍♀️

beronsche
13. jan 2024

@alickapusinka tak hadam nema byt od stastia bez seba.. to, ze na mnohych miestach je sialena cakacia doba, este neznamena, ze mesiac pri bolestivych stavoch je v poriadku.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monikkatt
13. jan 2024

@zahrajzlato to ozaj treba do vsetkeho tahat politiku? 🤦‍♀️ No daj, pri kom by nam bolo ako v raji?
Autorka, prajem rychle uzdravenie🍀

mamatroch
13. jan 2024

@udalost my sme (s inymi problemami) cakali s dcerou na neurologicke vysetrenie + MR rok. Diagnoza napokon bola nador na mozgu.
Ked sa konecne po OP vratila domov, zrazu ju brutalne rozbolel zub, az plakala od bolesti... Hned rano sme volali nasim zubarom, bol maj a oni ze: pridte v septembri 😱 ...ja ze, ale ju ten zub velmi boli. Ich odpoved: dajte jej nurofen! Akoze really?! To som ju mala 4 mesiace krmit nurofenom?
Tie cakacie doby si hrozne... Urobila si dobre, ze si aj viackrat sla a nedala sa odbit. U nas vtedy s tym zubom dcerkinym tiez potom manzel zobral telefon a taky cirkus s nimi spravil, ze nasli termin hned na druhy den v ich pobocke v inom meste... Zub nakoniec musel von...
Ono ked mas booesti, naozaj sa netreba nechat odbit... Aj ked je vtedy tazsie, sa za seba postavit, lebo ved clovek je uz vycerpany aj zo samotnej bolesti...

udalost
autor
13. jan 2024

@mamatroch ... vdaka za pochopenie

udalost
autor
13. jan 2024

@simsalabim vdaka za porozumenie

alickapusinka
13. jan 2024

@simsalabim no za príplatok to hej

alickapusinka
13. jan 2024

@beronsche ja som nenapísala že je to v poriadku nevymýšľaj si. To že je čakacia doba mesiac je jedna vec že ju to bolí vec druha. ONA napísala komentár že mesiac že necháva bez komentára čakanie na neurologiu. Mesiac všade je veľká čakacia doba niekedy aj rok.Ja som o tom že ju to bolí mala si pýtať termín skôr ani nepísala.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
udalost
autor
14. jan 2024

@zahrajzlato ak sme uz pri otázke, ze kto zato moze, tak odpoved je, ze si to robíme vsetci tak, ako to mame,, lebo kym si nechame, kym sa neozveme, tak nie je dovod ukazovat prstom na nikoho,, ani na politikov, ani na volicov politikov,, Vzdy hladaj odpovede u seba,, co robis preto, aby to bolo inak

udalost
autor
14. jan 2024

@monikkatt Vdaka za zelanie

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
udalost
autor
14. jan 2024

@kittykat22 vdaka, uz sa stalo,, cakam na vysledok