Problém s nosom

modrykolibrik
13. feb 2023

Ahojte chcem sa spytat. Niekolko dni mam chratu na koreni nosa. Na dotyk to boli a ked si fukam nos mam tam krvave kusy. Co s tym? Dlhodobo mam s tym problem. Ked ta chrasta alebo co to je praskne krvacam z nosa. Nie som si ista ci toto riesi aj lekar? Prip. Ako ste to riesili vy? Od mlada mam problem s dychanim. Cez nos nedokazem dychat iba ustami. Akoby som mala posunutu prepazku. Vsetci mi radia ze mam s tym ist na orl?

modrykolibrik
autor
13. feb 2023

A vela ludi v okoli mi hovori,ze funim a je to neprijemne

zavana
13. feb 2023

fuha, tak toto pocujem popravde prvykrat. ale neznie to vobec dobre. asi by som to na tvojom mieste spomenula minimalne obvodnemu lekarovi. co ak sa ti to nejak zhorsi, no rozhodne to nejak ries.

luccija
13. feb 2023

@modrykolibrik ja som to mala par x v nose.Treba vytery môžeš mať stafylokoka či chronicku infekciu sliznice.Ja som robila s deťmi mala som všetko možné🙂
Dostaneš masť...teraz čítam ja som to mala vo vnútri nosa dobre chápem, že aj ty?

simsalabim
13. feb 2023

Urcite k ORL.

modrykolibrik
autor
13. feb 2023

@luccija ano mam to hned na zaciatku nosa z vnutornej strany

nikaeli
13. feb 2023

Mne sa občas urobia suché krvavé chrastičky v nose, keď je v izbách príliš suchý a teplý vzduch. Neskúšala si sliznicu zvlhčiť (napr.morskou soľou)? Máš to iba v zime?

jana_eyre_2
13. feb 2023

Aj ja to mávam počas prechladnutia ale nie pravidelne pri každom prechladnutí.. popravde má nikdy nenapadlo to nejako riešiť, neskôr to vždy prejde, pripisovala som to vždy herpesu, mne sa totiž opar nikdy nevyhodi na perách, ale pod nosom tak som si vždy myslela že to spolu súvisí keď mám chrastu v nose..

modrykolibrik
autor
13. feb 2023

@jana_eyre_2 ale ja to mam v nose

daja07
13. feb 2023

@modrykolibrik nemoze to byt herpes. Mne sa robia herpesy v nose alebo na nose. Ked soplim a vela fukam nos tak po case mi zvyknu vybehnut. Dlho som si myslela ze je to chrasta ale teda herpes je to.
Ked nevies normalne dychat ustami, na orl si mala byt uz davno. Dovodov moze byt mnoho. Tebe to nevadi ze nevies dychat nosom? Ci je to sezonne? Potom by to mohla byt aj mandla. Ale teda my mozeme len hadat. Najdi dobreho ORL lekara, vysetri ta a budes vediet viac

jana_eyre_2
13. feb 2023

@modrykolibrik áno to som pochopila, ja tiež píšem že mavam AJ chrastu v nose aj pod nosom..

luccija
13. feb 2023

@modrykolibrik choď na ORL, alebo k obvodnej na vytery