Ahojte, mam take 2 problemy, s ktorymi bojujem, ak mi viete prosim pomoct poradit, budem Vam vdacna.
1. poslednu dobu, asi tyzden mam nizky tlak, akonahle klesne pod 120/80 citim sa malatne, taha ma spat, nic ma nebavi, kava nepomoze ani v momente ked ju dopijem. Nakolko je to len poslednu dobu, este som nevyhladala odbornika, existuje nieco co mi tlak dokaze dvihnut?
2. budim sa aj niekolkokrat za noc, vycerpava ma to, postacilo by mi spat aj 5 hodin vkuse a je to pre mna lepsie ako spat prerusovane asi 8 hodin. mate nejake rady ako sa tomu vyhnut? alebo to obmedzit...
@nikpa nie tyzden vkuse ale posledny tyzden sledujem ze pridu take mozno 2-3 dni...
Este pomaha lekorica, sladke drievko, cize pelendrek
Mne vždy pri nízkom tlaku pomáhala káva a pohár coca coly. Vyskúšajte tu colu, povedala by s že pre mňa to bolo najlepšie. A to s tým tlakom som mávala problémy dlhodobo, lekárka má vždy odbila že mám byť rada že mám nízky lepšie než vysoky. A veľa vody keď som dodržiavala pitný režim aj keď som mala nízky tlak tak mi aspoň nebolo na odpadnutie. Po pôrode sa mi tlak upravil. Ale to teda taký tlak že 120 na 80 bol u mňa už vysoký
@drobcek17 colu popijam a tiez nic moc, ani kava, este som si kupila redbull len neviem ci je na nom riesenim, otec mi ponukol borovicku 🙂 neviem ci to je pocasim alebo co...
tlak 120/80 podla mna nie je nizky v podstate je idealny, ja mavam stabilne 90/60 mam nizky ale pravidelne cize mi nerobi ziadny problem , len si musim davat co zjem aby sa mi este neznizil
@lubka73 ja mam tlak 120/80 skoro cely zivot, akonahle mam len o cosi nizssi teda napriklad 117/67 tak uz mi je tak ako som vyssie opisovala....
@lubka261 doslova som zozrala pomber medvedikov a akosi nic, ale skor si zacinam mysliet, ze na mna nieco lezie, kaslem, mam nadchu tak ci ten moj stav nesuvisi aj s tym
Ahoj, ja mávam tlak 80/60 a raz 60/40, ale to bol už masaker. Mne pomáha pravidelný pohyb, každý deň aspoň hodinku, kruhový tréning, tabata, jumping, kolieskové korčule, rýchla chôdza, plávanie. Treba rozprúdiť krv. Keď je už veľmi zle hlavu skloním mezdi kolená. Ale pravidelný pohyb a denne veľa vody 2-3 litre mi veľmi pomáha. Kávu nepijem vôbec. 😉
Toto aj mne niekedy radili že pohár vína ale zas mne ťa volá pomohla, či pomôže energetak tak to neviem ale treba vyskúšať 😊
tiez som mala dlhodobo problemy s nizkym tlakom..ale tak ako ivkasu 80/60 bola klasika a vblbych stavoch aj o odst nizsi ....par krat som aj na par minut oslepla ...pomoct velmi neviem mne pomohli az tehotenstva a porody, ale chcem ta varovat ...tvrdy alkohol tlak znizuje takze borovicku nie, ked chces tak cervene vinko vie tlak zvysit a vela,vela vody...najlepsie mineralku
Mne na rýchlo pri nízkom tlaku pomohlo dať si niečo slané. Vždy som mala v kabelke arašidy. Ale mne sa to stáva tak raz za mesiac takže sa to dá takto riešiť, ty keď to máš týžden v kuse tak to asi nie je riešenie.