Mám problém s nechtom na palci na nohe.Zakopla som a časom sa mi to začalo zltnut a rast do strany.Neriesila som to hneď, určite to poznáte deti rodina práca, všetko je prvoradé než ja.No teraz ma to začalo pobolievat.Co s tým,mám s tým ísť na kožné alebo ku komu?A čo mi s tým poradia,dajú neaku masticku aby necht odpadol a narastie mi nový?Alebo mi to vytrhnúť?Boli to?Máte skúsenosti?
ahoj, ja som si nabila takto necht, že sa mi normálne odchlipoval. Prelepovala som si to takou lepiacou páskou s vankúšikom lebo necht pri nechtovom lozku držal. Nabila som si prst v pôrodnici, čiže nemala som tiež moc kedy to riešiť po doktoroch, keďže doma bol novorodenec. A aj som sa bála, že mi to budú chcieť strhnúť alebo čo... 🙈🙈🙈. Necht mi zhrubol, ale našťastie nebolel. Ako postupne vyrastal, tak nejak tak zas po čase prirástol (už sa neodchlipoval) a pomaličky od nechtového lôžka mi rástol normálny necht a na ňom bol akoby ten škaredý (ako keď ti vyrastajú napr. gélové nechty). Trvalo to nejaký ten rok či možno aj viac, kým mi ten hrubý necht v podstate celý odrástol a teraz už tam mám zase pekný normálny necht. Ale - mňa nič nebolelo. Len to škaredo vyzeralo. Ak ťa to bolí, tak podľa mňa sa zbytočne netráp a choď sa poradiť k doktorovi s tým...
@mikadooo Mám to také zhrubnute,neviem to ani odstrihnúť neberú to cvakacky také hrubé to je.A tiež som čakala že vyrastie mi nový normálny necht,no rastie a stále celý necht je taký zhrubnuty.Poslednu dobu ma to začalo bolieť.Neviem či kožná rieši takéto prípady.
@viestta Keď to strhnú dajú niečo proti bolestí pichnúť injekciu do palca alebo niečo?
Existuje specialna medicinalna pedikura, skus si vyguglit, ci mas nieco take v okoli. Zhrubnuty necht ti vedia obrusit, pripadne ak odstava od lozka, odstrihnut tu cast a spravia ti na to tzv protetiku - ked najdes sikovnu pedikerku, bude to vyzerat pekne ako normalny necht. Nemyslim si, ze existuje mast, kt ked si das, odpadne ti necht 🙂 kozna ti moze spravit stery, ci nejde o mykozu. Chirurg by ti necht zasa strhol - ano, aplikuju sa pritom injekcie na umrtvenie.
podkladaj kusok vaty
@pampeli Ďakujem za typ,našla som v okolí tu medicinalnu pedikúru.A robia takéto veci čo by som potrebovala.Len neviem koľko by to stálo a na ako dlho by trvalo problém vyriešiť.Ci by nebolo rýchlejšie radšej dať strhnúť dole necht,aj keď sa bojím bolesti.
To asi zalezi na tom, v akom to mas stave, ci je to trvale poskodenie alebo nie, ako rychlo ti rastu nechty a ci ti bude vyrastat novy necht zdravy alebo nie. Ak ta zaujimaju nejake detaily, kludne mi napis spravu. Ja som sa s tym dlho trapila, bola som aj na trhani, bolelo to ako fras, ked prestalo posobit umrtvenie, novy necht sice vyzeral, ze bude zdravy a ze to za tu bolest stalo, ale po case sa zacal zasa oddelovat od lozka :( tak ale to nemusi byt tvoj pripad, pravda
@pampeli Nechcem pridať fotku no vyzerá to dosť zle.Cely necht mám dozlta,presol neaky čas odkedy som zakopla a mne sa zdá že aj čo mi vyrastá je také žlté.Zacalo ma to dosť bolieť také pichanie cítim,aj v noci sa budím na tú bolesť.
ja som mala nieco podobne ako ty, len priebeh bol iny (zle strihany necht, potom mi to zarastalo az mi vyslo dive mäso, co mi na chirurgii vyrezali) odvtedy mi zacal hrubnut, zltnut a ku koncu som ho hodinu namacala v horucej vode a aj tak mi to neslo odstrihnut. Prosim ta nedavaj si ho strhnut. Od vela ludi viem, ze dali strhnut a vyrastol rovnaky (a to nehovorim o tej bolesti, obväzoch a trva to tristvrte roka nez znova narastie)
Ja som bola u specialnej pedikerky, ktora mi nasadila šponu na nechty (vobec to neboli) mala som ju toho tristvrte roka a teraz mam obacajny ( pre mna nadherny 😄) necht.
Skus mozno na zaciatok tu koznu, ak sa ti da. Ak je to mykoza, da ti liecbu. A ked ta to boli, neodkladaj to, hlavne ked to ma riesenie, vobec sa nemusis hanbit. Lekari aj pedikerky uz videli horsie veci nez zhrubnuty sfarbeny necht 🙂
Chirurgia nie kožné,dávajú injekciu,skús medicínsku pedi či ti nepomôžu,mňa strháva nie bolelo ako slak ale mala som už zápal 😖
Treba ist skor smer chirurgia. Chirurg povie ci treba stiahnut cely necht, alebo len oreze alebo nastavi liecbu. Samotne strhnutie neboli, ale umrtvovanie prstu je neprijemne. Potom uz clovek nic neciti. Po zakroku Vam to zaviazu. V ted den to poriadne krvaca a nesmie sa stupit na nohu, treba ju mat vylozenu dohora. Na druhy den sa ide na prevez. Ja som musela potom namacat v repiku, robit kupel aj 30min a natierala som betadine mastou. Potom poriadne mastit, aby sa tam nenalepila gaza. Treba ale ratat s tym, ze tak dva tyzdne to pobolieva a zle sa chodi, mne sa na tu nohu ani nedalo poriadne postavit. V podstate ma to uplne vyradilo z bezneho zivota. Treba nosit slapku, resp volnu obuv, ktora nebude tlacit na prst a ktoru budete vediet obut, ked to bude zaviazane. Kym vyrastie novy necht udajne to trva aj 9-12 mesiacov, a aj ten rastie taky vseliaky. Ja chodim na kontrolu k podologicke a ta vravela, ze ked este necht trocha podrastie da mi sponu a zbrusi ho. Treba sa nastavit, ze je to relativne dlhy proces.
Ďakujem vám za rady,tak asi najprv skúsim tu medicinalnu pedikúra a keď nepomôže tak smer chirurgia a vytrhnúť necht.
Mám s týmto skúsenosť, mala som s tým problém po pôrode.Dlho som odkladala návštevu chiruga, lebo som sa tam bála ísť. Liečila som si go sama ale neúspešne. Už som musela ísť, keďže som nemohla nosiť žiadnu pevnú obuv, bolel ma aj malý dotyk na ten prst. Potom som sa odhodlala a išla.
A necht mi strhol. Dal mi 3 injekcie na umrtvenie. Ani som nevedela, že ho strhol, myslela som si, že len vystrihol čo vadilo. Ale dalo sa to všetko vydržať v pohode. Strach iba bol väčší. Potom 3krát preväz. A doma si mám máčať v repíku.
Na 7.deň som už mala aj pevnú obuv. A všetko b poriadku. Netreba sa báť. Keby som vedela sko ss mi úľaví, išla by som skôr.
Ahojte,dnes som bola na tej medicialnej pedikúre,pani mi obrúsila necht odstipala a skrátila.Dala mi sprej mykored aby som to striekala na palec.Hovorila že aby som to nevytrhla lebo aj nový necht by mi rástol nakrivo a nazlto,že to už mám trvalo poškodené.Aby som vbehla ešte aj na kožné a preliecila to že mám mikozu na nechte.
Áno to som chcela napísať. Že keď ten necht je hrubý, odchyľuje sa od nechtového lôžka, aj žltý určite sa jedna o mykozu. Ja som si takto raz necht “odkopla”. Bol čierny, a za nejaký čas odpadol, ale určite nezhrubol, ani nezozltol, narástol mi úplne normálny necht. Tebe sa tam asi dostala nejaká infekcia.
@gabrielkaa Áno hovorila že tam mám infekciu aj silnú mikozu.
Keď je to moc silne, tak lekár to da tabletky, tie sú ale dosť silne a pokial sa da, tak sa im vyhni. Len zas práve tieto tabletky pomôžu na 100%
@gabrielkaa Vbehnem ešte na kožnú,no až v januári,skôr nestíham.Deti sú zas choré.Aj má bolel ten necht,no ako mi to pani pedikerka obrúsila a porobila ani to necítim.Asponze bolesť prestala.
Chod. Lebo pokial to nepodchytis včas , tak to chytíš aj na druhé nechty…
@gabrielkaa Ostatné nechty mám pekné,aj hovorila pedikerka že jak je možné že len palec mám taký,že väčšina ľudí čo má takýto problém majú všetky návrhy také škaredé.
Áno môže byt. Sestra chytila mykozu na druhý palec po asi 2 rokoch. Lebo ti síce liečila, ale ti voľnopredajne okejceky a vodičky u nej nezabrali. A cca po dvoch rokoch sa jej zrazu aj druhý necht takto pokazil
Chod na pedikuru, ak oni nepomozu tak na kozne alebo na chirurgiu strhnut.