Prosím Vas neviete čo je toto ? Ma to mamina na palci na nohe.
To sfarbenie a aj pri kožičke akoby nový nech rástol. Neviete čo to je a čo nato ? Ďakujem
Mykoza. Smer kozne. A pripravte sa, ze liecba trva minimalne pol roka.
@nikpa
@viestta
@simsalabim obvodná tvrdí že to nieje pleseň ale že ten nech zlieza. Že to vyzerá podľa tých " modriniek" nato že ho niekde pricvikla. No toho si nieje vedomá. Na druhom palci sa to pravdepodobne spravi tiez. Je žltý zatiaľ bez tých zeleno modrých plôch.
To už mala byť na koznom . Nech si vyžiada odporúčanie od obvodnej. Prípadne nech skúsi zavolať možnej či by ju vzala aj bez toho , keď obvodná nemá potrebu ju nikde poslať.
Obvodna podla mna nema pravdu. Pri nechtovej mykoze sa naozaj stava, ze nechet akoby zlezie a pod nim je novy.
https://www.drmax.sk/poradna/18474
Obvodná asi ešte nevidela pleseň na nechtoch 🤦
Na milión percent je to nechtova mykóza.V 90 percentách to dostane aj druhý palec na druhej nohe.Ak sa to nebude liečiť ,prejde to na ostatné prsty na nohách a potom aj na ruky.Chory musí často meniť uterák,každý deň nové bavlnené ponožky,svoje šľapky,aby nechodil bosý a nechytil to niekto iný.Pre najrýchlejšie vyliečenie odporúčam z lekárne lak na nechty na mykozu + plus prvé 3 týždne každý druhý deň namočiť nohy do najprv tepla voda s octom a následne voda a dve lyžice sódy bikarbóny.Nie spolu a ani opacne.Po dvoch týždňoch aspoň 1 -2 x do týždňa až do úplného vyliečenia .Necht na nohe vyrastie skoro za jeden celý rok.Uz po dvoch týždňoch budú vyrastať pekne zdravé nechty a nebude sa to šíriť ďalej.
Presne nikdy nechodim bosa a na plavarni v sprche, ani nikde jedine doma, pride mi to nechutne chodit po druhych fetami a chytit taketo nechutnosti :D , bez slapiek ani na krok by som nesla
Poriadna mykóza