Dobrý deň mamičky !!!!
Idem si k Vám po radu ,,, trocha sa rozpíšem aby ste vedeli o čo ide
Od mladosti mám problém s menštruačným cyklom ( nepravidelnosť) veľka nepravideľnosť vynechanie aj 3-5 mesiacov.
Kým som neporodila synčeka tak to moj gynekolog neriešil vraj hormony , ktore sa musia upraviť same ( už som od neho odišla).
Keď som zistila , že som tehotná. Mala som strašný pôrod trval 3 dni katastrofa dostala som fobiu z gynekologa a všetkeho okolo liečila som sa aj u psychiatričky skoro dva roky po porode , kým som sa stoho všetkeho dostala .... Momentálna situacia je že menštruaciu dostavam raz za pol roka žiadne špinenie nebolo ani nič až do teraz.
Už asi treti deň mám špinenie prve dva dni to bolo take slabé ružove zistila som to na toaletnom papieri dnes bolo očosi silnejšie hnede a bolo ho oveľa viac ,,,, s manželom sa snažíme o baby ... nigdy som sa zo špinením nestretla čiže neviem ani čo sa deje nic ma neboli iba sem tam mam pichanie vo vaječnikoch ,,,, Prosím ak ste sa niektorá stymto stretla poradte my ku gynekologovy som sa dnes objednala ale ten ma vezme o týždeň prosím nechcem čakať v neistote ,,, poradte my ,,,,
Na koniec by som chcela dodať a zaroveň sa aj opytat mohla som začať špiniť aj stoho že som začala držať dietu??? ( dietu držím mesiac )
Ešte raz ďakujem za pomoc a odpovede
Precitala, nepochopila
Ďakujem len som nedočkava a dosť namýšlava ,,, :( chcem sa ešte opytať googlim ale všade pišu inač .... pri zahniezdeni vajíčka kolko cca žena špiní?
@damolenapeter no to teda si a hadaj, preco si sa nedocitala nic presne na googli 😉 lebo kazde telo je ine. Nie je nutnostou spinit pri uhniezdovani
@damolenapeter cca 0.5-1dcl 🙈🙈
Moze to byt aj tehu,,kedze ms je velmi nepravidelna tazko povedat Kika dy bola ovu a tym padom testovat,,,skusila by som test bo niekedy zena zacne spinit aj v case ked ma mat ms,,,a urcite ist k dr,,,na hormonalny profil a nasadit liecbu aby si ms mala kazdy mesiac,,teda ak uz neni neskoro 😉 ale dr plati stale 😉
@damolenapeter ahoj, ja by som ti v pripade ze nepotvrdia tehotenstvo poradila kusit caj z rebricka obycajneho. ten je na upravu cyklu, mojjej kamoske zabral, ona mala naopak velmi kratke cykly a preto sa jej nedarilo otehotniet. skor ako sa zcnes prepchavat nejakymi hormonmi, treba skusit sa liecit s prirodou.
drzim palce bay bolo vsetko fajn.
Ja vám ďakujem už mám troška srdiečko na mieste ,,,, a chcem sa ešte opýtať myslite že ak to špinenie spôsobilo že som tehotná tak kedy by sa my mal test ukazať že je pozitívny? Hneď alebo radšej počkať?
@damolenapeter No v prvom rade, pri uhniezdeni zena spini max. jeden den aj to nie vkuse.... Kedze nemas MS aj polroka, tak neovulujes nie? Ale to by si ty mala vediet, kedze mas ms dvakrat za rok a snazite sa o bejby.... Ked vies kedy bola ovulacia, vies aj kedy si treba spravit test... Ak by to aj napriek vsetkemu bolo tehotenstvo, test ti ukaze najskor tak dva tyzdne od styku....
@sibalka21 veď práve keď že ja nemam MS tak ani neviem kedy ovulujem a či vobec da sa to aj ináč zistit okrem vypočtu? asi nie či? ,,,, viem že vam možno pripadam ako nejaka pubertiačka ale som už mamou a mam 26 rokov len chcem sa troška poinformovať
@damolenapeter No ja som pri uhniezdovaní nemala špinenie..a dva dni po meskani ms, teda 30 dc bolo uz male vidno na sone...takže isto by ti test uz ukazal...treba vyskusat
@damolenapeter Pises, ze mas babo a taketo problemy uz mas dlhsie... Ako si otehotnela prvy krat? .... No ovulacia sa da zistit ovu testami alebo aj meranim bazalnej teploty.... Vypocty su ti v tvojom pripade ale ze uplne na nic :D .... No ja neviem, ale kedze neoplodnene vajicko odchadza z tela spolu s MS a ty MS nemas, tak asi neovulujes... Alebo neviem, do toho sa moc nerozumiem, ale tak logika nepusti....
Ja som už zo všetkeho jeleň .. prvý krát som otehotnela tak že my MS meškala tak 2-3 mesiace ,,,, z ničoho nič som si urobila test a bol pozitivny na to som ešte dostala mrchu ,,,, ja som volake zvlaštne čudoo :( špinenie okrem uhniezdovania može sposobiť aj nejaka cysta? či? ,,,, takymto sposobom asi ťažko ostanem tehu i ked velmi tužim mat bejby :( chce sa my plakať no uvidime skusim kupiť test uvidime čo ukaže ,,,, a pojdem k dr. musim to prekonať i ked mam strach
@damolenapeter ...može to byť aj cysta aj polyp ale aj prasknuté cievky......najlepšie je počkať si na vyšetrenie
Čo čakáš že ti poradíme? Pokiaľ ťa nevyšetrí gynekológ môžeme len triafať. Môže to byť slabá menštruácia, môže to byť zahniezdenie vajíčka - teda, že si tehotná.... Ak ťa nič nebolí, tak nič nerieš a počkaj na vyšetrenie. Môžeš si počkať na 1000 a jednu radu tu na koňovi a potom googliť katastrofické diagnózy. Ale rozhodne to tvoje psychike nepomôže. Hoď sa do kľudu a počkaj na gynekológa.