Ahojte mám dosť nezvyčajný problém ktorý ma trápi v poslednom čase ako mi nonstop niekto stojí na hlave ci som jedla a prečo všetko ostáva nedotknuté.. Necítim hlad. Už pár dní vôbec. Necítim smäd. Inak som okey. Nezvraciam ani nič také nejdem ani chudnúť. Čo sa týka jedla mam problém v tom ze väčšina jedál mi nechuti vôbec a to co mi chuti na to mam alergie 😔 co sa týka ovocia nemôžem dokopy nič. Z mäsa mi je zle cestoviny nemusím ani ryžu. Zemiaky sú ok ale nedá sa to stále jest dokola. Zelenina mi 3/4 nechuti a 1/4 alergická. Pečivo podľa chuti. Skratka neviem ako ďalej. 😢 Nemyslím ze je to na odborníka jednoducho len nepoznám všetky možnosti ktoré mam
Je to na odbornika, minimalne psychologa
Ja som bola na jedlo odmalička veľmi vyberavá a trepla nechutenstvom, pocit hladu je pre mňa viac menej neznámy a dlho som jedla len lebo som vedela, že musím... ale čím som staršia, tým viac veciam prichádzam na chuť a jedlo si naozaj vychutnávam ...ale pri mnohých potravinách som musela prekonať blok, že toto nemám rada, aj keď som si ani nepamätala kedy naposledy som to vôbec ochutnala ... napríklad pri zelenine spraví brutálny rozdiel spôsob prípravy a zistila som, že veci, o ktorých som bola presvedčená, že ich neznášam sú vlastne fajn 🙂
Neviem na čo všetko máš alergiu, ale ďalšie alternatívy k ryži môžu byť kuskus, bulgur, quinoa, k zemiakom na obzvláštnenie napríklad batáty, namiesto klasických cestovín ryžové rezance a namiesto mäsa máš tiež množstvo vege náhrad, či už sójových alebo zo strukovín, aby si prijala aj nejaké bielkoviny 🙂 do niektorých vecí dokážeš skryť zeleninu tak, že ani nevieš, napríklad do zemiakových placiek pristrúhať cuketu a už máš nejaký ten vitamín navyše 🙂
A čo strukoviny, vajíčka a mliečne produkty? Pripadne sladké jedla typu puding? Ak sú zemiaky ok a zjedla by si aj vajíčka, tak sa dajú vymyslieť nejaké veci. Pripadne čo taká tortilla?