Som 10 dni po abdominalnej celkoveh hysterektomii a stale ma trapi nafukovanie a krčovite bolesti brucha pri vyprazdňovani.Je to normalne? Mali ste to niektorá?
je to uplne normalne. ak ti robili hysterektomiu laparoskopicky, tak si pri operacii nafuknu brucho takymi plynmi a tie sa potom proste potrebuju dostat von a v nejposlednej rade, proste tam nieco chyba a ostatne organy si potrebuju najst nove ulozenie
@vikisukik Robili mi operáciu klasickym rezom cez podbruško.
Určite kontaktuj lekára. Nie je to v poriadku.
@karpina Prečo si myslite, že to nieje v poriadku?
ved plyny kontroluju este v nemocnici...bolo treba tam riesit nafukovanie....davat pozor na stravu, brat probiotika
@birika Jedla som len to, čo davali v nemocnici , aj to iba možno polovične porcie a nie všetko. 2 Krat mi dali Espumisan a raz pichli Buscopan a to bolo všetko.
u nas nepustili z nemocnice, kym plyny neodchadzali z tela plynule...mne espumisan vzdy poskodil viac, ako pomohol
@birika Mne plyny odchadzaju, ale s bolesťami, akokeby sa hrube črevo nafuklo a boleli tie vnutorne stehy, alebo ja neviem, čo sa tam deje.
to uz len pozor na stravu a vynechat jedla, ktore naduvaju....a ano, vnutorne sitie je bolestivejsie...tie creva si musia najst "miesto", kedze sa im zvacsil vnutorny priestor...drzim palce anech je stale lepsie 🙂
Ahoj, som tiež po OP cez brusnu stenu a mam pod ne problémy. Plyny sú ale boli ma tam niečo ani neviem ci čreva alebo stehy... A navyse pri močení hrozna bolesť. Ty si mala aké stavy? Ako to prešlo? Ďakujem
@nana123 JA som mesiac po hysterektomiia odobrati vaječnikov , rez cez podbruško. Zo začiatku asi tyždeň stale pocit nafuknuteho brucha a pri vyprazdňovani , akokeby mi prechadzala taka bolestiva vlna cez cele podbruško z ľavej strany do pravej, až som zo spodu citila take pichanie v oblasti pahyla.To som až plakala od bolesti. Teraz je to už omnoho lepšie, bolesti su, ale iba mierne.JA som mala maternicu a vaječniky prirastene k hrubemu črevu a musel mi ich doktor odseparovať, tak možno preto tie bolesti.S močenim som problem nemala. Ak chceš napiš mi spravu.
Ano je to normalne.