Problém s črevami a nafukovanie po hystetektómii

6. jún 2021

Som 10 dni po abdominalnej celkoveh hysterektomii a stale ma trapi nafukovanie a krčovite bolesti brucha pri vyprazdňovani.Je to normalne? Mali ste to niektorá?

cawes
6. jún 2021

Ano je to normalne.

vikisukik
6. jún 2021

je to uplne normalne. ak ti robili hysterektomiu laparoskopicky, tak si pri operacii nafuknu brucho takymi plynmi a tie sa potom proste potrebuju dostat von a v nejposlednej rade, proste tam nieco chyba a ostatne organy si potrebuju najst nove ulozenie

autor
6. jún 2021

@vikisukik Robili mi operáciu klasickym rezom cez podbruško.

karpina
6. jún 2021

Určite kontaktuj lekára. Nie je to v poriadku.

autor
6. jún 2021

@karpina Prečo si myslite, že to nieje v poriadku?

birika
6. jún 2021

ved plyny kontroluju este v nemocnici...bolo treba tam riesit nafukovanie....davat pozor na stravu, brat probiotika

autor
6. jún 2021

@birika Jedla som len to, čo davali v nemocnici , aj to iba možno polovične porcie a nie všetko. 2 Krat mi dali Espumisan a raz pichli Buscopan a to bolo všetko.

birika
6. jún 2021

u nas nepustili z nemocnice, kym plyny neodchadzali z tela plynule...mne espumisan vzdy poskodil viac, ako pomohol

autor
6. jún 2021

@birika Mne plyny odchadzaju, ale s bolesťami, akokeby sa hrube črevo nafuklo a boleli tie vnutorne stehy, alebo ja neviem, čo sa tam deje.

birika
6. jún 2021

to uz len pozor na stravu a vynechat jedla, ktore naduvaju....a ano, vnutorne sitie je bolestivejsie...tie creva si musia najst "miesto", kedze sa im zvacsil vnutorny priestor...drzim palce anech je stale lepsie 🙂

nana123
24. jún 2021

Ahoj, som tiež po OP cez brusnu stenu a mam pod ne problémy. Plyny sú ale boli ma tam niečo ani neviem ci čreva alebo stehy... A navyse pri močení hrozna bolesť. Ty si mala aké stavy? Ako to prešlo? Ďakujem

autor
24. jún 2021

@nana123 JA som mesiac po hysterektomiia odobrati vaječnikov , rez cez podbruško. Zo začiatku asi tyždeň stale pocit nafuknuteho brucha a pri vyprazdňovani , akokeby mi prechadzala taka bolestiva vlna cez cele podbruško z ľavej strany do pravej, až som zo spodu citila take pichanie v oblasti pahyla.To som až plakala od bolesti. Teraz je to už omnoho lepšie, bolesti su, ale iba mierne.JA som mala maternicu a vaječniky prirastene k hrubemu črevu a musel mi ich doktor odseparovať, tak možno preto tie bolesti.S močenim som problem nemala. Ak chceš napiš mi spravu.