Zdravim vsetkych hadam sa niekto ozve som tu nova, k veci, pred troma tyzdnami ma seklo v chrbte, niekde medzi hrudnou a driekovou chrbticou, sirdalud, aulin, “pomohlo” od uplneho znehybnenia, no problemy bolesti, mam aj do dnesneho dna, zacala som dnes s cvicenim, kedze uz mam pocit, ze mam stiahnute svaly, bum dnes po cviceni, hned bolest lamava, celej lavej novy od boku k chodidlu.. nerozumiem.. rtg, v norme mierna skolioza nic viac. Na mri sa dostanem o 10 rokov, v nasom zdravotnictve… tak co to moze byt? Mam sedaci nerv poskodeny alebo? Raz sa chces hybat, a pride dalsi problem uz sa smejem ach 🙂 skuste poradit , ta chrbtica ma uz serie
Rtg pri platnickach je ti tak na 3 veci... problémy s platnickami ukáže iba CT alebo MRI. Možno sa na CT dostanes skor...
@hurem12 presne toto som zažila ja prelom Augusta - septembra, mr - rozsiahla extruzia, okamžitá hospitalizácia...nič príjemné, ale dali má dokopy a modlím sa, nech sa podobnému vyhýbam oblúkom ...operáciu vidím ako posledné môžme riešenie, zatial som sa nedala operovať.
Rozhodne s tým nečakaj, treba ísť čo najskôr na to mr, držím palce 🍀
@roka84 Ono, ja som tie bolesti nohy mala cca 2 roky dozadu, nikdy som nebola na MRI sice, ale presla ta bolest, chodievala som na rehabilitacie, nieco s magnetom si pamatam nejake procedury, a preslo. Ta noha ma len dnes zacala, hned po cviceni, ziadne extremne cvicenie to nebolo, mierne natahovanie svalov s kolenami na zemi, dokopi asi 2 minuty. Musela som sa rozcvicit, po seknuti, a nehybnosti si to ziadalo aj sa to odporuca. Uf no ja neviem, mozno to samo odozneje, mozno iba natiahnuty sval nie je to hrozna bolest len lamavost celej nohy
@hurem12 normalne chod vseobecnemu, ten nech ta vypise k neurologovi a dories MRI. Asi nieco mas dodrbkane, neviem na co cakas. Kym sa nepostavis? Tak to trva, a co? Aj tak to nechces riesit, ale termin mozes mat.
Inak ked sa opytas, ci za peniaze nemaju termin, tak ti najdu aj o tyzden
bez MRI je ťažko určiť diagnózu. čakacia doba do jari je celkom OK. nečaká sa toľko preto že sa tam nudia. pracoviská majú plno každý deň. treba sa objednať a vydržať.
@hurem12 platničky?