Problém s Acylpyrinom

19. jan 2023

Ahojte, moja babička používa acylpyrín skoro na každý zdravotný problém. Je vcelku zdravá a nemá závažné zdravotné problémy. Môže jej pomerne časté užívanie acylpyrínu uškodiť? Ďakujem.

jana_eyre_2
19. jan 2023

A ako často je to užívanie? Ak je to príliš často, môže tým trpieť jej pečeň.. chodí na preventivky?

simca06022011
19. jan 2023

Skor nie. Ma kontraindikacie a neziaduce ucinky, ale aj "pozitivne" ucinky v porovnani s inymi bezne dostupnymi liekmi. A zase zalezi aj na co to berie :D viem si predstavit ze ak na bolest brucha napr., moze sa jej pohorsit atd. Ale to je skor na lekara uz otazka. Jej lekara. SU ludia co ho naozaj beru denne, moj svokor napr.

viestta
19. jan 2023

Zavisi ake davka a ako tazko. Bezne ho maju ludia predpisany na "riedenie krvi" ale pre ludi so zapalom zaludka, nedajboze so zaludocnym vredom alebo sklonom ku krvacaniu moze byt nebezpecny

babulkomale
19. jan 2023

Ano moze. Vsetky info najdes v pribalovom letaku k lieku. A nesmie sa davat detom do 16 rokov a astmatikom.

https://www.mojalekaren.sk/clanok/kyselina-acet...

zobaka
19. jan 2023

niekedy davno sa bezne pouzival, ale na teplotu, ja som ho brala pri chripke, ale uz si dam pozor, spinila som z neho par dni pred menstruaciou, co sa mi nikdy ne
deje a menstruaciu som mala vyse tyzdna, sposobuje krvacavost, len tak by som ho urcite nebrala a casto

autor
20. jan 2023

@simca06022011 Svokor nemá ťažkosti po acylpyrine?

autor
20. jan 2023

Ďakujem za všetky odpovede.