Problém ráno vstať

12. sep 2023

Kazde rano sa mi strasne tazko stava, chodim spat okolo polnoci a budik mam cca o 7.30-8.00, ale len ho vypnem a spim dalej pretoze som KO, akoby som ani nespal..potom spim dalej do 10-11..ked idem spat zaspim v pohode, avsak v noci sa budim tak 2-3 krat na minutu a spim dalej..cize mam prerusovany spanok..Mam aj uzkosti a PP..som nezamestnany momentalne a nic ma nebavi..Neviem si predstavit vstat rano na 6.00 to by som bol akoby ma vlak presiel..Neviete prosim poradit ohladom toho?dakujem.

andrea_prestastna
12. sep 2023

Skus brat silne zelezo mozno malo vitaminu

simsalabim
12. sep 2023

Neliecena depresia to moze sposobovat.

ivangeline
12. sep 2023

...cerstvy vzduch,byt aktivny a o 22 v posteli. ;) Ked vies ze si unaveny a budis sa...preco cakas na polnoc?

1234321
12. sep 2023

Je to psychika. Keď ju das dokopy tak ráno vstanes vyspaty a fresh

0silvia0
12. sep 2023

asi si na liekoch, nič ťa nebaví, tak si asi celý deň v posteli, nemáš čo robiť, nudíš sa. Telo nie je správne unavené na hlboký spánok.. Urobiť s tým niečo môžeš len ty.

lucia851
12. sep 2023

Berieš nejaké lieky od psychiatra?

autor
12. sep 2023

@1234321 Mavam uzkosti z mojich stavov, to je ze toci sa mi hlava cez den, mam tlaky v hlave, extrasystoli a stres mi sposobuju aj obycajne veci ako len ist do lekara na krv a ked tam musim cakat..mam aj panicke ataky ked uz je to velmi vyhrotene..Mam predpisane lieky ale nevzal som este ani 1 tabletku, ani len Xanax na ukludnenie ked som mal atak..lebo sa bojim tie lieky brat ze mi bude este horsie z neziaducich ucinkov..uz beriem lieky na tlak a uz tie moje stavy pripisujem neziaducim ucinkom tych liekov aj ked to asi tak nieje..no a vyse pol roka som doma co sa mi neda ani pracovat ked som vecne unaveny, slaby a nemam absolutne energiu na nic.Vzdy mam strach ze sa mi nieco stane ked vykonavam fyzicku aktivitu, lebo v praci som mal silne ataky za sebou co som myslel ze umieram a bolo to v zahranici..odvtedy mam blok

autor
12. sep 2023

@lucia851 mam ich predpisane Paretin a Xanax ale neberiem, dovod som napisal vyssie

0silvia0
12. sep 2023

a čo robíš celé dni a z čoho žiješ? bývaš u rodičov?

autor
12. sep 2023

@ivangeline niekedy som chodil rad do lesa na prechadzky bola to moja zaluba, chcel som byt polovnik starat sa o zvierata atd..teraz sa neodvazim ist ani sam na prechadzku do lesa, ze co ak odpadnem a nikto mi nepomoze..ak by som isiel s niekym tak ano ale sam nie..

lucka_ke
12. sep 2023

možno by bolo fajn nechať sa hospitalizovať na psychiatrii a dôverovať lekárom, že vedia čo robia keď ti predpisujú lieky

autor
12. sep 2023

@0silvia0 zijem z nasporenych penazi, cele dni som doma max idem na nakup.Sem tam idem pomoct kamaratovi na stavbu na 3 hodinky ale aj pri tom nevladzem..a vysetrenia krv vsetko mam vzdy v poriadku..potvrdena hranicna tetania a liecim sa na vysoky tlak ale aj ten tlak je asi zo psychiky

autor
12. sep 2023

@lucka_ke ked ja si nepripustam ze to je zo psychiky aj ked asi ano ale neviem..rano mi je strasne zle som neschopny skoro nicoho do obeda, na obed lepsie a poobede az vecer som uplne v pohode akoby nic..

0silvia0
12. sep 2023

neviem prečo odmietaš liečbu. Čakáš, že to samo prejde?

lucka_ke
12. sep 2023

práve tam ti to potvrdia alebo vyvrátia, nečakaj a choď čím skôr, nie je hanba vyhľadať pomoc - keby si mal zlomenú nohu tiež by si doma nečakal, že to prejde samé a ráno bude zlomenina menej bolieť

lucia851
12. sep 2023

Tak tie lieky začni bret inak ti lepšie nebude

autor
12. sep 2023

@0silvia0 ano vzdy si hovorim ze to prejde, niekedy mam dobre dni a vtedy si hovorim ze uz bude lepsie ale vzdy sa to vrati..

autor
13. sep 2023

Dnes zas je mi strasne zle, neviem to opisat, taky akokeby pocit na odpadnutie a hlava je uplne ako vo zveraku

tianna
13. sep 2023

Zrejme silná úzkosť. Treba brať lieky. Ak máš všetky vyšetrenia v poriadku nič iné ti nie je. No keď ťa ani to nevie ukľudniť musíš nasadiť liečbu a bude ti oveľa lepšie. Držím palce.

liv1
13. sep 2023

Nie si prvy ani posledny s tymito problemami. Ak sa z toho chces ozaj dostat, potrebujes na sebe zacat pracovat. No bez liekov to bude tazsie. Potrebujes najprv upokojit svoje nervy (vdaka liekom ako xanax, neurol, lexaurin napr.) a tak sa ti to vsetko moze zacat pomaly napravat. Ked pridas vsetko ostatne. Ver mi, ze mozes mat zivot uplne iny ako momentalne prezivas. To vsetko co by som ti poradila sa ani neda napisat do jednej spravy, to by bol clanok. Ale krok po kroku musis pomaly zacat pre seba nieco robit. V prvom rade zacni brat tie lieky. V tom druhom zacni brat magnezium (silnejsie) kazdy den. Pridaj vitaminy a ak sa stravujes nezdravo, zacni svoj jedalnicek menit na plny vitaminov. Hned dnes! Vitaminy a mineraly, jedlo ma velmi silny volyv na psychicke ochorenia. Zacni brat probiotika denne. Hrube crevo - tam je nasa imunita a aj ludia s tazkymi depresiami mozu zmenit svoj stav vdaka strave. To bolo prve, strava, vitaminy, mineraly, jedlo. Za druhe. Hned sa ozvi psychologovi a zacni s psychoterapiou, najlepsie aj niekolko tyzdnov/mesiacov. Skus hladat podla referencii. Za dalsie, urob si denny rezim, v ktorom nutne musi byt aspon 1 prechadzka denne a nutne cim viac na vzduchu. Extrasystoly su aj zo stresu, strachu, malo horcika, atd. Takze vsetko so vsetkym suvisi. Kasli na vedlajsie ucinky liekov, ked si v tomto stave. Pretoze tento stres co mas ti moze ublizit viac ako lieky. Mozno sa ti bude chciet po liekoch viac spat, ale hlavne sa ti ulavi. Neviem ci to nepisem zbytocne, lebo ludia ako ty si idu casto svoje. Ale dufam, ze si nechas poradit. Potrebujes zmenit cim skor svoj zivot, aj keby to bolo po malych krocikoch. Drz sa. Ps: kludne napis sukromnu spravu, je toho viac co mozes robit ale mne sa uz teraz neda, musim ist robit

lucia851
13. sep 2023

Aj mne je zle a hlavu mám ako vo zveraku nasad si tie lieky aj mne nasadila teraz doktorka jedno nové antidepresívum tak ho beriem

autor
13. sep 2023

@lucia851 a ake Ad beriete?

autor
13. sep 2023

@liv1 dakujem skusim vsetko co ste napisali, len ked mam tie stavy je mi tazko ist na prechadzku napr., kedze mam pocit ze niekde odpadnem.Aj to co sa mi stalo dnes rano, bolo pravdepodobne tym ze som sa zas klasicky nevyspal a v hlave mi prebehla myslienka pri umyvani zubov ze niesom vyspaty a ze mozem dostat mrtvicu..a spustilo sa vsetko co som pisal vyssie..teraz uz mi je lepsie vzal som lieky na tlak, dal si banan.

0silvia0
13. sep 2023

Snaz sa korigovat a upratavat tie myslienky a hadaj sa s nimi.
Hlava: odpadnes na prechadzke, Ty reaguj: ked odpadnem, niekto mi zavola sanitku, hadam ma niekto najde.
Hlava: dostanem mrtvicu, Ty reaguj: tak dostanem mrtvicu, mozno si stihnem zavolat sanitku, ked nestihnem, asi je mojim osudom zomriet mlady.
Jednoducho odrazaj tie myslienky strachu, rob si z nich prdel a zlahcuj ich.

lucia851
13. sep 2023

Dulsevia a teraz som začala brať escitalopram

liv1
13. sep 2023

Ja chapem, treba vsetko postupne. V prvom rade psycholog. A
@0silvia0 to dobre napisala. Nase myslienky tvoria nas zivot. Vsetko je v nasej hlave. Skus, ked sa ti to bude diat okrem toho co ona pisala hovorit si. Chcem sa citit dobre, chcem byt zdravy. Chcem ist na prechadzku a byt v pohode. Chcem mat prijemny den. A takto chod dookola aj niekolko minut. Klamat sa nebudes, nebudes si hovorit “jem mi dobre a bla bla, lebo to by nebola pravda. Ale zacni tymto co chces a ako sa chces citis. A kludne nahlas. A kludne si hned ako sa to spusti, pustit oblubenu hudbu, a kludne aj spievat. A zacni pit ukludnujuce caje. Ja verim ze ti bude lepsie, len zacni na sebe makat. Uz vela ludi sa z toho dostalo 😉. A dufam, ze toho psychologa si si uz dohodol

autor
13. sep 2023

@liv1 u psychologa som bol uz viac krat, ten ma presviedca na lieky uz dlho.

lucia851
13. sep 2023

Tak tie lieky začni brat

autor
13. sep 2023

Hej len ja stale mam pocit ze to od zaludka mam tie uzkosti a pp.Ze mozno keby som si ho dal dokopy zmizli by

liv1
13. sep 2023

Nie zo zaludka uzkosti nemas. A dokopy si ho mozes dat aj s liekmi. Napr. taky Neurol ti upokoji nervovy system, a tvoje telo to potrebuje ako sol. Co vsetko robis pre ten zaludok? A mimochodom zalidok nema sucislost s PP, ale cele travenie najma creva