Problém pribrať - strach o seba

29. aug 2023

Baby podržte, povedzte vlastne skúsenosti alebo nejaké rady lebo nehovorím moc o tom z nikým tak aspoň tu 🙌🏻

Počas tehotenstva som mala crevnu virózu a schudla som z 57kg na takých 52kg, počas tehu som pribrala len 5-7kg a po príchode z nemocnice som mala naspäť 52kg. Teraz sa moja váha podľa toho kolko jem pohybuje od 50-52 kg. Kojím dcérku. Mám aj Celikiu a nejem mliečne. Funkciu DAO mam 60% a teda snazim sa dodržiavať aj hit diétu.
No mna toto psychicky vyčerpáva ta moja váha. Cely život som mala 57kg a teraz nie a nie hore. Vážim sa pomaly každý deň 😫
Na gastro chodím, bola som nedávno na hadici kde mi nič take nezistili len ako píšem DAO pracuje na 60% laktaza 80% a teda Celiakia čo dodrziavam už dlhšie a črevo sa zahojilo.
No ja sa bojim o seba ze mam asi nejakú chorobu keď ani za pana nepriberiem ani kilo dve , praveze mi to stále sa ťahá Skorej dole ako hore 😒 vkuse sa dívam na seba do zrkadla a pripadam si strašne chudo , ľudia keď sa s niekým stretnem “bože ty si aká chuducka” 🙄

kacena4
29. aug 2023

nekukaj sa stale do zrkadla a nerozmyslaj nad vahou, vsak mas gastroproblem a hlavne kojis, nestresuj sa zbytočne, vahu mas ok ak nemerias 180cm ale menej. takze klud. drzim palceky nech si radsej uzivas kojenie a babatko

stanulienkat
29. aug 2023

Pri kojení som aj ja veľmi chudla, takže musíš jesť doslova za troch. A nepíšeš akú máš výšku, lebo tá váha nie je taká strašidelná, ak naozaj nemerias 180 cm.

autor
29. aug 2023

Ďakujem vám žienky. 💛Meriam tak 170cm 😒
Len keď ste zvyknutá cely život na nejakú váhu , dosť má to vykoľajilo a neviem z toho von …

mamatroch
29. aug 2023

Mala som to s vahou rovnako v podstate od cca. 5 rokov az do 40, ustavicne podvaha, este aj v tehotenstvach som vyzerala ako pavuk, len brucho mi trcalo a z neho chude ruky a nohy...
Pri 1. tehu som pribrala 13 kg, v 2. iba 6 kg a v 3. som schudla 6 kg (nechcene) a to som ani raz nezvracala 🤷 ...ked som sla rodit, ledva som mala vahu spred otehotnenia...
Cca. rok dozadu som zacala pit bielkovinove napoje, iba raz do tyzdna po obede / veceri, ale postupne som pribrala a konecne mam normalnu vahu a aj sa lepsie citim... Len neviem, ked mas tie gastro problemy, ci existuje i alternativa vhodna pre Teba...

sono2
29. aug 2023

Ja mat výdrž tak kľudne 59 pri 178
Nemáš nejakú extra nízku váhu
Vôbec nemusíš mať z toho mindraky takých 170 cm je presne koľko?
Lebo ak to je nakoniec 167 tak to máš úplne ok

mamatroch
29. aug 2023

A este kojenie Ti berie strasne vela kalorii... Ja mam 168 cm, moja bezna vaha byvala 55 kg a po roku kojenia som vychudla na 49... Nakoniec som kvoli tomu dcerku po roku odstavila (inak som planovala kojit 1,5 r.). Myslim, ze to vtedy bolo to spravne riesenie, lebo uz som niekedy ledva na nohach stala a cele dni sama na dve male deti, no uff... Potrebovali zdravu a silnu mamu.

veronika1754
29. aug 2023

Ja mám taký problém už pár rokov, u mňa to je stres, vtedy idem dole rýchlo, veľmi rýchlo za dva tri dni aj 4 kg dole, priberá sa mi veľmi ťažko. Mne pomohli až nutidrinky a nutrivýživy. Ale ja som mala po tehotenstvach podváhu cca 15 kg.

denkabemommy
29. aug 2023

Treba začať stravou, poriadny prehľad v nej. Pridať na sacharidoch a bielkovinách + aspon 15min denne odcviciť doma 🙂. Viem ako sa cítiš pri 168cm som mala 46kg, za 2mes som to vytiahla na 52 a pokračujem na 56. Naozaj strava, veľa kvalitnej stravy (okolo 2800kcal) denne je potrebných k pribratiu

leameleg
30. máj 2024

@denkabemommy ahoj mam podobný problém a už stresujem. Každý kto ma stretne vraví aká som chudá že až to hrozne vyzerá. Mam 168cm a váha 48... jem a nie a nie pribrať. Aké cviky ti pomohli ?

denkabemommy
30. máj 2024

@leameleg tak neješ správe alebo dostatočne, samotné cvičenie ti na priberanie nepomože. Doma cvičím už len na trx pásoch a pridala som fitko. Lenže s tým, že stále mám veľmi vysoký kalorický príjem - teda sacharidov bielkovinový (v dni kedy cvičím, tak som viac zameraná na bielkoviny)

leameleg
30. máj 2024

@denkabemommy vedela by si mi prosím poradiť a napísať co si zvýšila? Veľmi by som ti bola vďačná

denkabemommy
30. máj 2024

@leameleg nápis mi správu, rozpíšem sa ti tam 🙂