Problém po extrakcii zubu múdrosti : stŕpnutý jazyk a neotvorím ústa

adicka221
18. jún 2019

Babulky prosim poraadte,
Dnes je to tyzden co som po chirurg. extrakcii 8cky, sekanica pretoze zub bol len čiastočne prerezany, Dr vravel ze bolo celkom komplikovane dostat ju von.
Problem však je že odvtedy mam strpnutu lavu polovicu jazyka presne na strane kde mi ju vyberali a druhy problem že po týždni stále neviem otvoriť ústa viac než na 3 cm a to mam ist o dva dni na vyber stehov 🤷🏻‍♀️ Mali ste podobne problemy? Vratil sa vam cit do jazyka? Vedeli ste casom otvorit usta?
Ďaaakujem za každu radu/skusenost

tumira
18. jún 2019

ono sa to vsetko ustali, no da sa podla mna povedat, ze ten tyzden pri takomto vykone je este malo na to, aby si nemala ziadne negaticne sprievodne javy. vyplachuj si usta repikom, to dost pomaha

simca06022011
18. jún 2019

Este je to kratko, ja som bola skoro dva tyzdne aj opuchnuta cela, otvaranie pomaly trenuj... trpezlivost. Pouzivala som glimbax cely cas az kym sa mi nezahojilo vsetko. Celkovo mne trvalo asi aj pol roka kym sa mi to uplne zahojilo a este aj teraz ma ta cast kde ta osmicka bola sem-tam pobolieva :( Tiez som ju mala divoko zarastenu, kompletne sa musela polamat a povyberat, cast rastla este pod sedmickou a tak 🙂

adicka221
autor
19. jún 2019

@simca06022011 ďaaakujem pekne za radu 😊 skusam od vcera otvarat a trosku to povolilo ale velmi malinko, zajtra mam ist na vyber stehov tak mam strach ci ich bude vediet vobec vybrat ked ich neviem uplne otvorit... Tebe sli otvorit usta na vyver stehov? Ďaaakujem pekne

simca06022011
19. jún 2019

@adicka221 no nič iné neostalo len ich otvoriť 😁 ale ja som cvičila to otváranie od začiatku, čiže povolené som to mala. Bohužiaľ v blízkosti tých osmiciek bývajú nervy a potom takéto problémy sú 🤨 do dnes si pamätám ako som si necítila pol ksichtu a zahryzla do jazyka 😂

alesa666
4. aug 2024

@adicka221 Dobrý deň, ja mám presne rovnaký problém ako vy a stehy ma čakajú zajtra. Volá sa to trismus alebo lockjaw a na zahraničných weboch nájdete o tom informácie. Mne pomáha akupresúra a cvičenia na uvoľnenie a natiahnutie svalov okolo sánky, ktoré sú v dôsledku zákroku stiahnuté. Cítim zlepšenia, ale ide to naozaj po milimetroch. Lekár mi povedal, že sa to stane v 1 prípade zo 100 ☹️ Podarilo sa vám nakoniec stehy vytiahnuť? Ďakujem.

majuska764
2. okt 2024

@alesa666 pekný deň ako ste dopadla na vyberaní stehov? Mňa to čaká piatok a nechce mi povoliť sánka aj keď sa ju snažím otvárať ak troška cez bolesť...mám tak na 2 prsty...čo urobí zubár ak to viac nejde?

alesa666
3. okt 2024

@majuska764 Dobrý deň. Zubár mi nakoniec stehy nevyberal a odložili sme to o další týždeň. Stehy môžu zostať 14 dní, nič sa nedeje. Ak by ani po 14 dňoch sánka nepovolila, tak mi povedal, že vie stehy vybrať tak, že si natiahne kútik úst a dostane sa tam tak. Ja som mala dolnú osmičku. V plnom rozsahu som bez problémov dokázala ústa otvoriť asi až po mesiaci, ale stehy sa mi dali vybrať už po tých 14 dňoch. Mne pomohlo teplo (nahrievanie infračervenou lampou), jemná masáž žuvacieho svalu, čas a netlačiť na seba. Držím veľmi palce, držte sa 🙂

28anet28
24. nov 2024

@alesa666 dobrý večer mne robili korekciu ďasná a 6 týždňov predtým operácia trojklanného nervu...čítam tu príspevok že pri tahzni zubu sa ako dlho hojí tak pri celom reze sa ani nečudujem.....dúfam že aj mne tá bolesť prejde