Ahojte ženy, trošku ošemetná téma, ale potrebujem poradiť.
Mám neuveriteľný problém ísť na veľkú potrebu. Som 3 týždne po pôrode, myslím si že odspodu už to je zahojené ale keď sa snažím ísť na veľkú tak len krvacam a veľmi to boli, nedokážem to dotiahnuť ani do polovice, nieto dokonca 🙈🙈
Už niekoľko dni som nebola, brucho ma neuveriteľne bolí, neskutočne kŕče mám... ale prídem, sadnem a psychika a strach z bolesti ma nepustí...
Čo mám urobiť? Ako sa donútiť ísť? A hlavne ako si pomôcť aby to tak veľmi nebolelo a nekrvácalo?
Ďakujem za každú radu, ja už som fakt na dne 🙈
Tak prvá pomoc sú glycerinove čipky, zvýš pitný režim a môžeš si konečnik natrieť vazelinou
Čipky mám, nepomohlo 🙈 aj tak ma hlava nepusti. Pijem cca 3 litre vody denne 🙈
Tak potom chod do lekárne, kup si sirup na zmäkčenie stolice, probiotiká, možno niečo na uvoľnenie
Alebo chod do nemocnice, dajú ti klystir
Poviem to trošku nechutne, ale pravdivo. Mala som strašný problém po pôrode ísť na stolicu, nemohla som tlačiť strašne to bolelo. Normálne som si pomohla prstom...
Ja som si pridrziavala toaletakom oblast hradze, lebo som bola postopkana jak stara ponozka. Natriet olejom, prstom i do konecnika votriet a zmakcit. Super je easylax, nie je to cipok, ale tekutina, ktora sa zavedie do konecnika. Keby si nebola tak cerstvo po porode, poviem, ze sedaci kupel na zmakcenie.
Ak si nebola niekoľko dní tak budeš mať problém a čím neskôr pôjdes, tym väčší.
Áno, asi to nebude príjemné ale dnes to dáš a od zajtra denná stolica plus tiež pravdepodobne hemeroidy
Toto som mala po prvom pôrode. A úprimne n pomôže ti nič iba sa psychicky pripraviť a ísť. Ja som mala tiež strach lebo to šitie bolo nenormálne. Ale nakoniec to dobré dopadlo a ďakovala som si za odhodlanie. 👍😆😏 Nesmieš sa báť
Psilium v lekárni alebo zdravej výžive primiešať do kefiru či jogurtu vlákninu treba
Glycerinove cipky