Problém ísť na veľkú potrebu

30. mar 2023

Dobré ráno obraciam sa na vás s problémom ktorý nezvládam. Ráno som v zhone a aj keď vstanem skôr málokedy sa mi podarí ísť na veľkú. Potom celý deň som v práci zdutá brucho bolí hrozne mi treba ale mám fóbiu ísť vo verejnom priestore. WC samozrejme máme ale hlava mi nedovolí ísť (aj keď Sa už už prekonám neide to) radšej ostávam zdutá. Brucho sa mi naduje aj na dvojnásobok keď už mi treba dlho. Doma tento problém nikdy nemám keď mám voľno brucho v normálnom stave takže jedlom to nie je 🙂 čo robiť? Mám fyzickú prácu čiže nemôžem si dovoliť nejesť aby ma nenafuklo potom ma bolí hlava. Prípadne ako riešiť to nafukovanie ktoré mám len v práci? Ďakujem

dadis
30. mar 2023

Je to ritual, ktory si cielene vybuduj. Sprav si kazde rano teply napoj: kavu, caj, kakauko a ked sa najes, daj si cipok, pohidlne si sadni na gauc a v klude "kavickuj" a citaj napr. ranne spravy v mobile, MK, pozri si telerano a pod.. Sprav to cca 3x s cipkom, potom to zacni praktizovat bez cipku, ale dolezite je si sadnut, relaxovat, uvidis, vybudujes si ten reflex automaticky. Do stravy ale nezaskodi pridat viac vody a vlakniny: ovocie, zelenina, vlocky.

micha1linka
30. mar 2023

rano pre mna bol dlho zaklad pohar teplej vody, aby som mohla ist, ale potom som niekde citala, ze kava je v tomto smere o 50 percent ucinnejsia ako tepla voda, tak si radsej rano privstanem, spravim si kavu, v klude ju vypijem, este aj na wc idem a mam aj dlhsi den 🙂

marcellka32
30. mar 2023

Mne káva robí opak, nemôžem ju🤷, ráno 3 deci teplej vody, raňajky ovsena kaša, veľa vody, na wc si nájdi čas aj cez obednú prestávku, vykašli sa na to, že by ťa niekto počul (cítil), hlavne že sa tebe uľaví, ja som sa to naučila vekom, idem keď mi treba hocikde, nebudem držať a potom brucho bolí a nafukuje, alebo si vytvor rituál ráno alebo večer...

zuzulkika
30. mar 2023

@dadis ďakujem aj pre seba za radu.Ja mám veľký problém s vyprázdňovaním,čiže keď vždy cca rovnaky čas sadnem na toaletu,tak to časom pôjde?No,skúsim .

katarinka89
30. mar 2023

Ráno po raňajkách espumisan a na obed tiež- u mňa funguje

marcellka32
30. mar 2023

@zuzulkika ráno 1 deci vody zajecicka nalačno (kúpiš v lekárni) a upraví sa aj vyprázdňovanie, tá voda je horká ale účinná

kamila58
30. mar 2023

Zjedz večer jablko alebo zopár sušených sliviek 🙂

diamondsspaces
30. mar 2023

Malo vlákniny v strave ? Skúste si počítať koľko prijmete a pred spaním nejedzte cukor a tuk . Aspoň mne sa z toho lepia črevá .

kik2022
30. mar 2023

Ráno 2 poháre vlažnej vody. 🙂

jostiak
30. mar 2023

Mala som podobný problém, i keď nie tak rozsiahly.
Ale dá sa to upraviť stravou. Predpokladám, že tu zlyháva hlavne pitný režim a dostatok vlákniny v strave. Ale to si vieme prejsť individuálne, ak máš záujem.
Kľudne mi napíš správu 📩