Možno nepríjemná téma ale prosím vás posledné dni ma trápi chodiť na veľkú potrebu lebo ono to neide von ako keby lepidlom prilepené
Uvar si čaj zo senny a prečistí ťa a potom rob to, čo píše mamička nadomnou
Kúp si glycerínove čipky určite pomôžu.
Vlákniny v strave mas dost?
Môže to byť aj priveľa cukrom. Plus do toho vyššie spomenuté.. Proste upraviť stravu a nasadiť kvalitné probiotika
Spomalenie črevného pohybu, prichádza to postupne s vekom. A okrem toho dôvodom je aj stres.
V lete sme mali takýto problém s dcérkou, tak som prečítala veľa diskusií a radila sa aj s lekármi, takže dobré sú: ovsené vločky, vývar z ovsených vločiek, slivky sušené, kompót alebo v DM dostať slivkovú bio šťavu, strúh.jablko, Macrogol (alebo Forlax), sirup Lactulosa, minerálka Zaječická horká (majú v lekárani), glycer.čípky (ešte účinnejsie sú vraj čípky Lecicarbon), príp. v lekárni je dostať aj mikroklyzmu, vláknina+veľa vody+pohyb.
Ja to mám už 4 ty rok. Chodím na veľkú len raz za týždeň. Som liečená na gastre
Len ked budes vlakninu vo zvysenej miere musis pit vela vody lebo to bude este horsie
Vela vody pit, vela zeleniny jest, lanove semiacko drvene denne. Celkovo zdravu stravu, malo masa (alebo ziadne), ziadne udeniny (ani sunky ci parky). Na zeleninu trochu oleja.
A co najmenej pridavaneho cukru, z mucnych co najviac viaczrnnych a celozrnnych (citaj zlozenie, nie vsetko hnede pecivo je celozrnne).
Prilis malo tekutin a prilis malo vlakniny v strave a prilis malo pohybu criev(drepy..) nieco z toho alebo vsetko skus napravit.
Niekomu pomoze čupieť, inemu laktuloza.
Pijes dost vody? Mas dobru stravu?