Ahojte žienky prosím poraďte co s tým. Idem k lekárovi no už som zúfalá. Som 9 týždňov po pôrode a všimla som si minulý týždeň ze mi z pošvy alebo z pyskov no neviem to ani lokalizovať trčí také červené tkanivo neviem ci to je normálne. Nezvacsuje sa to ale je to nepríjemné. A mam problém aj pri sexe. Ako keby som bola veľmi úzka alebo co veľmi ma to boli keď vniká. A popritom ten sex chcem no nejde to. Stále to tak boli až mi slzy vyjdu. Skúšali sme po 5 týždňoch vtedy to bolo dobre ale potom už hrôza furt ma to bolelo. Mam pocit ze som už nepoužiteľné. Dosť ma to trápi. Boli ste niektorá takto? Co vám doktor nato povedal alebo dal? Za radu ďakujem
@jazula prinajhoršom existuje aj plastika pošvy
@marcellka32 myslím ze na plastiku to ešte nie je teda aspoň keď sa tak ja nato pozriem. No keď sa pozriem tak proste ako keby som mala aj pošvu teda steny pošvy opuchnuté pretože predtým som mala ako keby dieru😀 teda chápete co tým myslím no teraz je to proste celé také zaplnené
@jazula skúsim tie cviky ale zájdem aj na gynekológiu pre istotu lebo pri sexe ma to veľmi bolí niekedy ho kvôli tomu nemáme lebo už sa dopredu obávam ze to bude zas bolieť no niekedy ani nato nemyslím a aj tak to boli. Som si myslela ze si sex po pôrode užijem keďže som čítala niektoré príspevky ze po pôrode si ho ženy viac užili no u mňa je to opak uplny
@florianabotosova tak možno ti treba ešte čas na zahojenie, každá žena potrebuje iný čas na zahojenie, nikde nie je napísané, že 6 týždňov po pôrode už musí byť sex, je to nevyhnutny čas na zahojenie, ale kľudne to môže u niekoho byť dlhšie a je to normálne a hlavne netreba sa siliť do sexu, keď to bolí, keď už len pomyslenie na sex ťa bolí
@florianabotosova Jasne, k lekárovi treba zbehnúť, mal by to skontrolovať a možno poradí aj niečo iné ešte. A na kontrole po šestonedelí bolo všetko ešte ok?
@marcellka32 na ten čas som myslela aj ja ze to ešte nie je zahojene keďže pri pôrode sa mi natrhla stena pošvy. Aj keď malý nebol veľký mal 51cm a 3910gramov. No stalo sa ze sa stena pošvy natrhla vravel to doktor keď ma šil. Tak dúfam ze sa čoskoro všetko dá dokopy
@jazula po 600nedeli mi spravil iba sono ze ci sa maternica pekne stiahla takže to bolo ok. Aj som mu vravela ze mam na pyskoch je to až úplne na konci ako sa končí posva ze tam mam červené hrcky a vlastne ako keby sa ta jedna hrčka zväčšila alebo co a to ako keby trčalo von no je to skôr také ako keby z pošvy mi to trčí a keď som hovorila za tie hrcky povedal ze vplyvom hormónov sa to ešte zahojí. Ale určite pôjdem bojím sa ze aby som nedostala nejakú infekciu alebo co.
Tak treba počkať so sexom na zahojenie, čo je fajn sú repikove obklady, repík je veľmi liečivý, protizápalovy
@florianabotosova ja som mala silny opuch ci co.skoro mesiac a daco nemohla sediet normálne
Takze.sex si nepamätám kedy sme.mali prvýkrát ale.urcite po kontrole
Ale pamätám. Si ze sex ma.bolel vysse polroka.aj to zaboli obcas aj teraz ked zlý uhol a tomsom.3,5r od porodu.....len pomaly skusatma vydržať aj lekar povedal ze moze byt.dlhsiu dobu problem.pri sexe
@zuzkaa1991 no tak ja dúfam ze nebudem mat až tak dlho a ze sa mi to už zahojí všetko. Keďže partner by si tiež chcel už užiť normálny sex teraz to je skôr len o tom ze aj keď začneme tak to rýchlo skončíme a pokračujeme inak co už mne niekedy ide na nervy ale tak co už...
@marcellka32 tak bola som na gynde je to jazva po sítí ktorá sa ešte neobalila epitelom tzv. Živé mäso. Vravel ze sa to môže hojit ešte mesiac aj viac. Dal mi rosalgin a potom sa uvidí ze co ďalej
mna sex bolel polroka po porode postupne sa vsetko zahojilo 5 tyzdnov po neviem co cakas jaky zazrak....
@florianabotosova vidíš, treba dlhší čas na hojenie, sex počká, skus aj repikove obklady, mne veľmi pomohli a veľa vetrať naholo 🙂
@nttnnt nečakám zázraky bolo mi jasné že to nebude tak ako predtým. Ale som si myslela ze sa to pekne zahojí bez problémov. Lenže na to ja šťastie nemám. Všetko sa mi hojí dlho.
@marcellka32 áno skúsim repikove obklady a aj sa umývať v tom rosalgine a uvidím ako to pôjde skúsim aj vitamín C brat možno aj to pomoze
Mne sa to zdá proste iba moc skoro. Cvikmi možno urýchlis to,na čo niekedy telo potrebuje mesiace
@bluka2 skúsim co sa bude dat. Ale ma prekvapilo ze živé mäso. No tak uvidíme co mi nato pomôže.
Tipujem to na prelaps poštovej steny, jednoducho je moc uvoľnená po tehotenstve a pôrode a vystupuje čiastočne von…treba posilniť svaly panvoveho dňa, pohľadaj si na nete Kegelove cviky. V najhoršom prípade sa to dá riešiť aj operačne, ale tie cviky vcelku pomáhajú. Ak by ti lekar poradil ešte niečo iné, tak daj tipy, moj odporučil len posilniť panvové dno a počkať 🤷🏼♀️