Príznaky zlyhávania srdca

patulka42
27. jan 2024

Ahojte, aké priznaky by boli zlyhávanie srdca? Mam 23 rokov . Pulz 62 to sa mi zdá málo, som zvyknutá že mávala som 80 cca niekedy cez 100 . 20 min cvičenie na stacionárnom bicykli 67 kardio pred 2 mesiace bolo ôk. Ekg začiatkom roka pulz 62 povedala ze trocha pomalšie

kacena4
27. jan 2024

etremna unava, malatnost, zadychcanost, nevladzes prejst par metrov, stazene dychanie aj pri rozpravani....

mamina7070
27. jan 2024

a zas a znova
nie nezlyhava ti srdce.(bodka)

patulka42
autor
27. jan 2024

@kacena4 aha čiže ak som dala stacionárny bicykel, nezostáva mi srdce a ten tep je ôk?
Zadychqnq som len ked zhlboka trocha

patulka42
autor
27. jan 2024
kacena4
27. jan 2024

@patulka42 vid prispevok vyssie, nie nezlyhava ti srdce, moc sa sledujes...

patulka42
autor
27. jan 2024

@kacena4 neviem sa dostať k tomu

mamina7070
27. jan 2024

@patulka42 skus sa pozriet s odstupom na tvoje dismusie za posledne obdobie a ruku na srdce nezda sa ti ze ublizujes sebe a svojmu dietatu prilisnym pozorovanim a neriesenim svojho stavu u odbornika ( a nie nie je to kardiolog) https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=patul...

majamat
27. jan 2024

@patulka42 pulz mas dobry keby ti srdce zlyhavalo, tak na stacionarnom bicykli nevladzes. to by si nevladala nan ani vyliezt, nieto este cvicit.

uz si pocula o tom, ze ak cvicis dlhodobejsie, potom sa organizmus prisposobi, zvysi sa kondicka a mozes mat nizsi pulz, ako je bezne?

len tam mimochodom, 62, aj 67 je nroma. to nie je pod normou.
poznam ludi, co maju pulz aj pod 50. vacsinou je to patologia, ale to su stari ludia. a funguju s takym srdcom uz roky. nezlyhava im,len im nefunguje spravne.
zlyhanie srdca je len jedna z mnoznych ochoreni a poruch srdca.

patulka42
autor
27. jan 2024

@majamat práveže ja nevidím dlhodobo a zdá s mi že skôr sedím ako sa hýbem

majamat
27. jan 2024

@patulka42 ok, ak sa teda pri cviceni moc nenamahas, potom necakaj ani vysoky pluz. si mlada, tvoje telo to jednoducho zvlada dobre.

diewcatqoo
28. jan 2024

A na zaklade coho si prisla na to, ze ti zlyhava srdce? Ved pulz 60-80(90) je uplne v norme.
Ak mas po 20 min cvicenia na stacionarnom bicykli len 67, znamena to, ze si mas nastavit vyssiu obtiaznost alebo zacat krutit rychlejsie. Keby ti zlyhavalo srdce, tak na ten bicykel ani nevylezies a nedokazes normalne existovat.
Mala by si sa menej pozorovat. Pripadne by si sa mozno mala porozpravat s nejakym odbornikom na temu hypochondria.

taktotedanie
28. jan 2024

@patulka42 toto co
Popisujes nieje zlyhanie srdca

danica2711
28. jan 2024

prepáč, ale ty máš skôr príznaky hypochodnrie než zlyhávania srdca