Príznaky zápalu pľúc

31. dec 2024

Ahojte, prosim Vas, ake su priznaky zapalu pluc?
Lezim 3.den s horuckou, soplom a hrdlovym kaslom a asi od toho lezania ma zacal boliet chrbat. Abo to je priznak zapalu pluc? Saturaciu mam ok, 98. Moja dr tvrdi, ze zapal pluc je od 92 nizsie. Mozem sa na to spoliehat? Chora nebyvam, dopujem sa vitaminami. Dakujem za kazdu radu.

ibrunova
31. dec 2024

K lekárovi. Môj syn ani nekašľal a mal zápal pľúc. Saturáciu mu vôbec nemerali, netrvrdím naisto, že je to blbosť, ale ešte som o tom nepočula.

autor
31. dec 2024

@ibrunova a ake mal priznaky? Dakujem.

ibrunova
31. dec 2024

Iba teplota cez 39,dva dni.
Ja teplota, kašeľ a bolesť pod lopatkou

hipuska
31. dec 2024

To je veľmi ťažko povedať na diaľku. Celková malátnosť, bolesť na hrudníku. Ale, to býva aj pri chrípke aj pri zápale. Jedine RTG

mirro
31. dec 2024

Pri zápale pľúc som nedokázala ležať. Iba polosedmo pololežmo.

janickacrazy
31. dec 2024

Moja mama mala veľké bolesti akoby od chrbtice jej to prechádzalo dopredu do hrudníka, ale zo začiatku ani nekaslala, až neskôr, po niekoľkých dňoch. Mala teploty 38,5 asi dva dni.

anavixy
31. dec 2024

Posluchom alebo najlepsie rtg sa diagnostikuje zapal pluc, urcite sa neda spoliehat na hodnotu saturacie. Priznaky ako opisujes nemusia vobec znamenat zapal pluc a aj mozu.

autor
31. dec 2024

@anavixy citam, ze boli v hrudi a pri nadychu.ze sa neda lezat.take nemam

veklipo
31. dec 2024

Moja dcera mala saturaciu 96 a po 5tich dňoch skoncila v nemocnici s pokrocilym zapalom pluc.
Priznaky - horucka na 39C, pichanie v boku. Ani na pohotovosti jej nezistili zapal pluc. Ked jej konecne spravili CRP, uz bolo zle. CRP mala 175
Moja rada: chod do lekarne, kup CRP test za 5€ a budes vediet, ci mas zapal.

dadulala
1. jan 2025

Par dni som mala teplotu cez 38, potom sa mi začalo ťažko dýchať a ked som sa odhodlala ísť ku doktorovi, už som nevládala s dychom prejsť 10 krokov. K tomu celková slabosť,únava , crp skoro 100. Zostala mi odvtedy na plucach jazva po zápale. Počuli to cez stetoskop,potvrdilo rtg. Dlho trvalo, kým som sa dala dokopy.

andreatytler
1. jan 2025

Potrebujes niekolkokrat za den precvicit pluca hlbokym dychanim, alebo kaslom (aj takym nasilu ak to netreba kaslat), inac mozes dostat zapal pluc z toho dlheho lezania.
Ja som mala dlhodoby kasel. Ziadna teplota, normalne som fungovala. Take stazene dychanie az v den kedy mi dali antibiotika. Pocuvanim nezistili niec. Az Rtg to odhalil.

anavixy
1. jan 2025

Pri zapale pluc, ale moze byt aj uplne nizke crp. Napr pri chlamydiovom, moja dcera konkretne obojstranny zapal pluc a crp 3. Neda sa to jednoznacne urcit ani podla toho, zaroven vyssie crp nemusi nutne znamenat zapal pluc.
Tiez posluchom sa zapal pluc nemusi odhalit, moze byt dychanie napriek zapalu ciste, jedina spolahliva metoda z beznych je, ako som pisala, rtg.

plnenapaprika
1. jan 2025

Dnes rano mi bol diagnostikovany obojstranny zapal pluc. Priznaky boli dlhotrvajuce horucky do 38.5 a kasel. Nic ine, CRP 6. Zapal musel potvrdit RTG. Dr nasadila Klacid, okamzite klesla horucka. DRZIM PALCE

ina2405
1. jan 2025

Mne sa ako dieťaťu zle dýchalo, proste som mala pocit nedostatku vzduchu. Až neskôr sa na to prišlo, pri náleze na rtg. Že som prechodila zápal pľúc.

lienka9
1. jan 2025

Ja som mala zapal pluc,nekaslala som nejako extremne,saturacia tiez fajn,ale mala somvysoke teploty a nesli znizit.vysoke znamena cez 39 viac ako 3 dni a na 3den uz nezabrali ziadne paraleny na znizenie,ani kratkodobe.mala som obojstranny a skoro 2t v nemocke.pri kasli ale ja mam skoro vzdy bolesti chrbta aj brusnej dutiny,ako sa telo namaha od kasla.

plnenapaprika
1. jan 2025

@anavixy Ahoj, prosim, mozem sa spytat, kedze zrejme ste si s malou presli tym co teraz ja, aku liecbu jej nasadili? A chlamydie zistili z krvi? Mne doktorka vzhladom na sviatky nestihla ziadne testy, nasadila len rychlo Klacid..Dakujem! A prosim, ako ste to zvladli ostatni doma? Chytili od malej?

anavixy
1. jan 2025

Klacid ona aj ja, na 14 dni à 12h 🙂 ja som zrejme (teda urcite, kedze aj kolegyna mala potvrdene) nakazila malu a mamina 63r, s ktorou byvame, chvalabohu nic 🙏 potvrdene z krvi, ale liecbu mas vhodnu aj bez toho, tak skore uzdravenie 🍀

samuel10
1. jan 2025

Ja som mala minulý rok obojstranný zápal pľúc a mala som dusivy kašeľ a tlaky na hrudníku.Zobrali my krv a vysoké crp a hneď ma poslali na pľúcne vybrala som 3 antibiotiká zinnat.

plnenapaprika
1. jan 2025

@anavixy Dakujem ❤️
A tusim mame rovnaku dr. Tiez na 14 dni atb.

evaachesa
1. jan 2025

Mala som vysoké teploty do 40, bez bolesti, bez kašľa. Na RTG mi zistili obojstranný zápal pľúc a až 3tie ATB cez infúziu zabrali. Bola som 2 týždne v nemocnici. Takže pýtaj sa keď tak na RTG. Saturáciu mi nemerali, no bolo to niekoľko rokov dozadu.