Príznaky zablokovanej hrudnej chrbtice

princezna211
18. dec 2024

Ahojte aké sú príznaky blokády hrudnej chrbtice, môže byt aj stazene dýchanie?

fiafia
18. dec 2024

@princezna211 určite áno. Akurát včera večer som už myslela,že si budem sanitku volať.

princezna211
autor
18. dec 2024

@fiafia prečo

suzitok
18. dec 2024

stazene dychanie, tlak na hrudi, pocit akoby až srdce zvieralo, mna aj hlava bolela, na vracanie mi bolo, skoro ako infarkt...

fiafia
18. dec 2024

@princezna211 viem síce,že mám problémy s hrudnou chrbticou ale včera som sa zľakla, či to nieje niečo iné. Mala som takú zvieravu bolest, nedalo sa mi poriadne nadýchnuť a strašne to bolelo až dozadu po lopatky. Keby som nemala chorú dcéru ktorú nechcem nechať samu tak prisaham, že volam rzp. Takú bolest nechcem znovu zažiť.

kacena4
18. dec 2024

nemusi byt zablokovana chrbtica, moze byt zo zleho sedenia/lezania - proste polohy po par hodinach dnoch to moze prejst, drzim palceky

tykat
18. dec 2024

@suzitok ako infarkt? tak to mohol byt zlcnik, ja ked som mala zachvat tak som myslela ze mam infarkt, presne tie priznaky.

luciar260
18. dec 2024

@suzitok co ti pomohlo? Preslo to? Ja mavam tieto stavy pravidelne

suzitok
Včera o 08:00

@tykat ja som bola na vyšetreniach, bolo to od chrbtice

@luciar260 najskôr mi to len tlmili liekmi, pomohla rehabilitácia a cvičenie...ale vracia sa mi to opakovane

luciar260
Včera o 09:51

@suzitok no ja tiez tak po navsteve fyzio par dni lepsie , a potom zas , snazim sa cvicit kazdy den teraz tak hadam bude lepsie, mavas aj extrasystoly ?

suzitok
Včera o 10:37

@luciar260 aj u mňa tak..chvíľu dobre, potom zase znova, vkuse dookola, už ma to unavuje....samozrejme mávam, úplne mimo rytmu akoby mi fungovalo srdce, ale interne vysetrenie OK, aj holter mi dali a nic...

luciar260
Včera o 13:28

@suzitok ja tak isto vysetrenia vsetko ok aj holter, tak asi to bude ta chrbtica ...aj ked velakrat mam obavy ze toto nemoze sposobovat chrbat... niekedy velmi neprijemne pocity... ja mam aj zly spanok casto sa zobudim na hnusny pocit na hrudi

suzitok
Včera o 14:07

@luciar260 presne to iste mam....uz u lekara si pripadam ako sialenec, ci mi vobec veri....ale je pravda, ze raz som tam isla presne s takýmto záchvatom, tak videl na vlastne oci, co mi to robilo...

lubkovaandrejka
Včera o 16:34

@suzitok a aky si mala zachvat? Ako sa to prejavilo?

luciar260
Včera o 16:35

@suzitok ja tiez tak ani k lekarovi s tym uz nechodim .... ako dlho toto mavas? Ja roky, cca 11 rokov, v noci sa niekedy budim na to ze sa dusim ....v poslednej dobe sa mi to dost zintenzivnilo

suzitok
Včera o 16:42

@lubkovaandrejka ako som popísala vyššie, tlak na hrudi, dýchavičnosť, zvýšený tep, zvierave pocity, alebo srdce bije mimo rytmu, problém nadýchnuť sa, pocit na vracanie, bolesti hlavy

suzitok
Včera o 16:45

@luciar260 u mňa tiež už roky a tiež prevažne v noci sa na to budím, mne sa to zintenzívnilo za posledný rok, ale nám sedavu prácu, niekedy cítim počas sedenia ako mám stuhnuty chrbát, musím hneď vstať a rozcvičiť to, inak to prejde do toho stavu...

luciar260
Včera o 17:54

@suzitok tak vidim ze mame velmi podobne priznaky, a to som myslela ze som s tymto sama , teda hlavne tie noci neprijemne, zatial som nikoho takeho nenasla , vela ludi ma tazkosti ale ine skor bolesti chrbta, ja bolesti ani nie ale presne to co ty popisujes, tlaky , nekomfort na hrudi, extrasystoly, zvieranie ......

suzitok
Včera o 17:58

@luciar260 mna niekedy v noci aj triaska prebudi, strpnute nohy, svalstvo ma boli,potom to proste prejde...uz sa riesilo aj to, ci nie psychika, ale nemám ziadne taketo problemy a to by sa prejavovalo aj pocas dna a kedykolvek a nie iba po dlhodobom sedeni, alebo len tak v noci ze ma to zobudi...predtym som mala okolo toho stresy, ze co sa so mnou deje, teraz uz viem, ze staci sa rozchodit rychlo, precvicit, vyjst von a prejde to