Dobrý deň, mám 23 r. a posledných pár mesiacov mi je zle. Cítim závraty, silnú slabosť, občas mravčenie v nohách, búšenie srdca non stop. Bol som na vyšetrení a potvrdili mi tetániu.
Môj problém je, že aj keď mi potvrdili tetaniu a tetania tie príznaky môže spôsobovať tak stále sa bojím iných chorôb a neviem si s tým poradiť. Príde na mňa slabosť a zavrat a rovno googlim že čo mi môže byť... Trvá mi to už 3 mesiace a neviem sa z toho dostať. Snažím sa relaxovať a keď mi je lepšie aj cvičiť, ale vzdy sa mi tie príznaky vrátia...
Ďakujem za vaše skúsenosti a rady
@kiko234 ahoj… tiez som takto panikarila asi tri mesiace kvôli sťaženému dychaniu (astma+tetania) diagnostikovala som si rôzne choroby už som z toho bola chorá, strašne ma to unavovalo….. NEGOOGLIŤ, kvalitný neprerušovaný spánok plus samozrejme vysoké dávky magnezia, mne doktorka predpísala 3x denne magnosolv (zatial užívam len dva) a na večer si dávam lexaurin …. Po dlhej dobe mi je dobre.. a plus ešte zelezo pre istotu užívam kvôli tomu dychaniu ja som sa teraz aj veľmi zadychavala a mala vysoký tep
@kiko234 prečítajte si príznaky latentnej tetanie. Tam sú tieto úzkosti, panické ataky, mám presne to čo popisujete. Je to o zlom psychickom nastavení. Nesmiete googlit čo by vám mohlo byť lebo Google vždy vyhodí ako prvé smrteľné choroby a dať sa do kľudu. Mne pomáha aj homeopatikum na úzkosti Ignacia amara.
@jankapol123 ale áno.piskanie počujem aj ja hlavne keď idem spať.Mne teraz zistili astmu,ak vôbec mám.A začala som mať úzkosti z toho celého.Aj ťažšie dýchanie.Vecer som mala triasku,nejedla som,nevedela som fungovať.Pridala sa arytmia.Preto idem zajtra ku kardiologovi.No podľa mňa to mám zo spreju symbicort.Neviem.Mam dlhodobý stres,teraz tieto problémy,aj fajčiť som prestala popritom.Takze naozaj veľa teraz na psychiku.Ale neviem,ja som ten typ,že aaaale ja s psychokou nič nemám.Mne sa to nemôže stať...Uvidím.
@anitu Ahoj, ja som to tiez takto prežívala, že som mala z toho extrémne úzkosti až som sa triasla. Teraz sa mám oveľa lepšie, ale doteraz neviem co presne mi bolo. Brala som dva krat kortikoidy (budesonid), neviem už co som tu písala predtým ale alergológ mi podla výsledkov spirometrie len povedal ze “niečo tu je” ale neidentifikoval to. Kortikoidy mi vsak nepomáhali. Bola som aj na gastre kvôli podozreniu na gerd (gerd sa môže tiež prejavovať stazenym dýchaním) kde vsak bolo všetko Ok aj ked doktorka vzorky nebrala. podla mna ked videla v karte uzkosti a astmu tak ma nebrala vazne. Tak som skúsila sama brat asi 7-10 dni nolpazu, na to som vsak aj ochorela (zapal priedušiek) čiže som brala antibiotiká a teraz sa konečne citim po dlhej dobe Ok ale neviem povedať co mi pomohlo.
@kiko234 psychiatricke vysetrenie a následne pravidelne návštevy psychológa. Nie je to nič vážne, závisí však len od tvojho úsilia, aby si to poriesil s pomocou hore uvedených odborníkov.