Príznaky rakoviny pankreasu

21. sep 2023

Príznaky rakoviny pankreasu aké máte skúsenosti môže súvisieť s tým prediabetes

Aké máte skúsenosti s rakovinou pankreasu a ako ju diagnostikovali

zupka33
21. sep 2023

Mas nejake podozrenie, ze by ti mohla byt diagnostikovana rakovina? Nerob prosim ta taku vec, ze ked ti nieco je, tak si zacnes vyhladavat priznaky a choroby na nete, nie je nic horsie.

autor
21. sep 2023

@zupka33 nie nehľadám na nete ale už 2 roky po odstránení žlčníka mám problémy s trávením skôr schudnem ako priberiem a mám divné stolice bol som u diabetologicky lebo mám cukor na lačno hodnotu naposledy 6.2 a po záťaži som mal 8.2 chodím na gastro naposledy som bol pred letom

zupka33
21. sep 2023

U mna je to tiez tak, ze mam problem pribrat, ale bola som uz kadekde, nic nezistili, tak si hovorim, ze fajn, vyhoda pre mna. Ten cukor aj nejak diabetologicka riesi?

pkgirl30
21. sep 2023

nie sú lekár, ale čo som sa učila v škole a čo som videla aj u pacientov alebo raz v rodine je, že ak tam je rakovina tak väčšinou nie sú takmer žiadne príznaky až kým neprídu bolesti a to je potom väčšinou posledné štádium. keď som mala príležitosť hovor s pacientmi tak každý mi povedal že nikdy nič necítili až kým neprišla samotná bolesť s väčšinou to už bolo posledné štádium

autor
21. sep 2023

@pkgirl30 bolieť má bolí chrbtica nad lavim bedrom

autor
21. sep 2023

@zupka33 nie že to sa len sleduje že to nie je cukrovka

pkgirl30
21. sep 2023

a žlčové kamene alebo obličkové kamene nemáš?

pkgirl30
21. sep 2023

mne teraz vyberali žlčové kamene a bolel ma aj chrbát

autor
21. sep 2023

@pkgirl30 žlčník mám už dva roky vybratý

poisonblu
21. sep 2023

moj otec mal rakovinu pankreasu a mal zlte oci, pokozku (akoby mal zltacku) a mocil krv...to ale uz bolo asi posledne stadium, predtym mu viacmenej nic nebolo....

pkgirl30
21. sep 2023

takto, skús obvodného nech ti zoberie krv, či nie je zápal,. zvýšené biele krvinky atď. choď na sono brucha. neviem síce ako sa stravuješ keďže hovoríš že máš aj cukor ale po vybratí žlčníka je stravovanie trocha iné ako pred tým. niektorí lekári hovoria jedzte čokoľvek ale ten môj je za diétu po operácii každý organizmus je iný, aj veľká fyzická záťaž je po vybratí žlčníka komplikáciou trpí ten pankreas. ale v rodine mi zomrel príbuzný na rakovinu pankreasu, bol celý žltý a moč až krvavá a bolesti prišli náhle z jedného dňa na druhý. len kľud,nemyslím že je to tvoj prípad možno len potrebuješ upraviť životosprávu

karush
21. sep 2023

Prečo si fakt nenecháš od nikoho poradiť? Máš SIBO, hit, vyoperovaný žlčník a nedodržiavaš diéty, tak jasné, že budeš mať väčšie tráviace problémy. Okrem toho máš zvýšené igf-1 a nebola vylúčená akromegália ďalším testom, bolo ti fakt v dobrom poradené kam máš s tým ísť, ale ty si ideš tvrdohlavo svoje, že máš rakovinu pankreasu, čo tam potom, že zanedbáš možnú akromegáliu alebo uzol na štítnej žľaze so zvýšeným kalcitonínom.

autor
21. sep 2023

@karush mri hypofyzy minulý rok ho vylúčilo tak na endokrinologiu idem v októbri

pkgirl30
21. sep 2023

@karush ty ho poznáš že vieš jeho zdravotný stav ?

autor
21. sep 2023

@pkgirl30 mal som podozrenie na akromegaliu na endokrinologii teraz pôjdem na kontrolu po roku

karush
21. sep 2023

@pkgirl30 Opakovane to tu píše, mal už od viacerých plno dobrých rád, ale ide si stále svoje o rakovine pankreasu.

karush
21. sep 2023

Akromegália sa vylučuje ogtt testom, ale u endokrinológa, kde sa sleduje okrem cukru aj igf a gh. Ak je pozitívne, až vtedy sa indikuje mri.

sss777
21. sep 2023

Skús si niečo pozrieť o postcholecystektomickom syndróme a pozri, či náhodou nemáš podobné príznaky

pkgirl30
21. sep 2023

@karush aha tak potom zbytočné niečo vysvetľovať

autor
21. sep 2023

@karush cukor ma poslali na diabetologiu uvidím čo mi povie na kontrole

thereisabear
21. sep 2023

Tak hlavne po 2 rokoch s rakovinou pankreasu by si tu už asi nepísal, či?

autor
22. sep 2023

@karush len pri tej akromegalii by som asi naberal na hmotnosti a zvacsoval sa

karush
22. sep 2023

Ak je to zachytené v začiatkoch nemusíš mať vôbec žiaden príznak, prvé čo malo byť už hneď pri prvom zvýšení, že sa spraví ogtt test, snáď všade to tak robia, ten to potvrdí alebo nie. MRI vôbec nie je na vylúčenie, keďže adenóm môže byť kľudne nefunkčný a bola by nesprávna a zbytočná indikácia operácie a taktiež sa adenóm mohol prehliadnuť alebo sa na snímkoch kvôli uloženiu alebo veľkosti nezobrazil. Ja ti nehovorím, že tu chorobu máš, ale musí sa vylúčiť. Ten zvýšený cukor už môžeš mať z toho, to ti však diabetológ nezistí. Plus ďalšie na doriešenie je zvýšený kalcitonín v prítomnosti uzla. Dostal si radu kam ísť a mohol si mať už dávno výsledky, ale nenecháš si poradiť. A problémy s trávením vyriešiš dodržiavaním všetkých diét, ktoré máš.

autor
22. sep 2023

@karush to je pravda idem na endokrinologiu budeci mesiac

karush
22. sep 2023

A kam?

karush
22. sep 2023

Ku svojej alebo do Ľubochne?

autor
22. sep 2023

@karush budem musieť ísť k svojej a podľa výsledkov má pošle sa uvidím