Ahojte rada by som sa opytala mam 23 rokov ale toto leto mam podla sestry (robi zdravotnu sestru) priznaky menopauzy. Aj ked nie su najvacsie horucavy tak mi je dost casto aj doma uz na odpadnutie mam navaly tepla, som precitlivrna a vychadzaju mi chlpky tam kde by nemali. Mala by som s tym ist na vysetrenie ale nejak nie som na chodenie po doktoroch a ani na tom nemam cas kedze mam dve deti. Poradte ak nieco viete budem velmi vdacna
To chce vyšetrenie u gynekológa. Nevyhneš sa tomu! Problém môže byť aj štítna žľaza. Ináč, kamarátka mala problém, že jej vynechávalo menzes a mala 28 rokov. Dr. jej urobil hormonálny profil a zistil, že je na tom ako žena v prechode. Dr. to neriešil a po 3 rokoch odpadla. Zistili jej nádor na hypofýze a lekári sa čudovali, prečo neprišla skôr, keď mala problémy. Nechcela som ťa týmto vystrašiť, len upozorniť, že každá hormonálna zmena má svoje opodstatnenie a nehodno to podceňovať. Zvlášť, keď máš len 23. Ináč, si mamina dvoch detí, treba sa správať rozumne a keď to nechceš urobiť pre seba, urob to pre svoje deti.
Tak na tom piti nieco bude kedze ledva vypijem liter vody denne ale to mam dlho tak uz ale tento rok neviem co som mnou takze asi sa tomu vysetreniu nevyhnem a neviete ci to len ku gynekologovi alebo kvoli hormonom naendokrinologiu mi treba ist alebo len ku svojej lekarke a asi ta po posle ze?
No ja si tiež myslím,že tvoj problém určite nebude skorá menopauza,ale zle fungujúca štítna žľaza.Pretože ja ju mám zväčšenú a tiež som mala na začiatku takéto ťažkosti ako ty..mne sa to prejavilo po druhom tehotenstve..najprv si musíš zájsť obvodnej,tá ti zoberie krv na tsh,potom ťa pravdepodobne pošle na sono štítnej žľazy a keď budeš mať nižšie alebo vyššie hodnoty tsh alebo zo sona ju zväčšenú,tak ťa pošle na endokrinológiu. Lepšie je ju liečiť,pretože potom tvoje telo nefunguje ako má... 😉
https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y Velmi prosim o vyplnenie tohto dotaznika 🙂 zistujeme nazor na antikoncepciu u zien nad 40r. Dakujem 🙂
V 23 menopauza? to si robí srandu že? Podľa mňa asi ťažko. Nejak skoro. Lakár povedal známej, že ženské telo sa po 30 už pripravuje pomaly na prechod. No dobre - to by som skor brala.
A návaly tepla a precitlivenosť mám už aj ja roky. Skor málo piješ, a kús odmerať tlak. Ak to bude dlhšie trvať asi najlepšia bude zabehnúť k lekárovi.
Ale tie príznaky sedia aj na tehu. Tiež mitak bolo pri prvom....