Príznaky Covid-19 (alebo bežnej virózy) - nechcem PCR test

19. nov 2021

Ahojte baby,

mam taky problem, ze ma uz druhy den boli hrdlo, hlava, som unavena a mam mierne upchaty nos. Cize prejavy, ktore mozu znamenat covid alebo aj nie. Neviem ale o tom, ze by som bola v kontakte s niekym pozitivnym.
Ubezpecujem, ze sedim len doma (som na homeoffice), ale rozmyslam, co dalej, ak by mi to neprechadzalo. Na PCR test ist nechcem, nezvladla by som vyter z hrdla, mam silny daviaci reflex. Je mozne, keby som zavolala lekarke, ze by mi len na dialku daco predpisala bez nutnosti ist na PCR? Mate niekto s tym skusenosti?
Doplnim este, ze kloktaci PCR nemam vo svojom okoli a na dlhe cesty kvoli tomu sa necitim.

janinah
19. nov 2021

Najprv AG test.potom kontaktovat obv.dr.

heidy222
19. nov 2021

Na tieto Symptomy sa neda nic predpisat, Staci Pit caj, lezat v posteli a Proti bolesti panadol, pripadne na noc Spray do nosa

patricka
19. nov 2021

Ja keď som volala dr ze som prechladnuta hneď ma poslala na PCR ani sa so mnou nebavila, neviem možno záleží aj od dr

zuzkaa1991
19. nov 2021

Skuste ist na ag po tyzdni ale môže to byt covid alebo iny virus ;) teraz sme s tým presli (nie koronu) doritricin coldrex vitamíny zabrali do týždňa🙂

simii_97s
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrejka1974
19. nov 2021

Tak chod na antigen a potom uvidis mne takto vysiel pozitivny a dnes ma caka aj pcr test a to som po 2 davkach ockovania vdaka tomu mam lahsi priebeh, ale mne povedali ze musim mat pcr ajvsetci co su okolo mna

mariejenka
19. nov 2021

Už len preto,aby som mala ten status Prekonaný, by som sla na antigen, prípadne aj pcr,neverim ze sa tam zosablis. A aj ked ,nebudes prvá ani posledná.
Ja som mala presne ako ty príznaky uribila som si domáci agt a vysiel negatívne.

buberova
19. nov 2021

Podľa mňa ten ster z úst berú len veľmi z "plytka" zo steny líca.. určite nos je o 4729% nepríjemnejší

uhnakova
19. nov 2021

PCR testy su rozne, standardne vyter z nosohltanu, ale da sa zaplatit napr. aj slinny PCR test (2 minutky sa cmula vatovy tamponik). Dalej su aj kloktacie PCR testy. Takze pokial to chces rozlusknut , mozes zvolit za poplatok aj tieto ine PCR testy.

ajka0207
19. nov 2021

Tak donútiť ťa ísť na test nemôže, ak povie že máš ísť na test, tak povedz že nejdeš, môže ti samozrejme predpísať antibiotiká ale bez diagnostiky to tiež nie je bohviečo. Môj obvodak mi rovno povedal že aj s negatívnym PCR testom na s takýmito príznakmi nevysetri, takže sa liečim voľnopredajnymi liekmi.

qwert87
19. nov 2021

Keď to zvládli moje deti - 3 a 5 rokov, zvladnes aj ty. Do hrdla im vôbec nešla, iba obtrela podnebie a v nose bola iba na začiatku čo im trochu sopla odobrala. Stačilo to na to, že vyšli pozitívni.

martinajurkechova
19. nov 2021

Urob si domáci test a je to. Podľa mňa sú celkom spoľahlivé. Potom môžeš riešiť s lekárkou prípadný covid.

qwert87
19. nov 2021

@martinajurkechova u nás 3 negatívne až pcr pozitívny. Ešte v deň výsledku som skúšala domáci a negatívny. A to mal syn príznaky ako z knižky, skončil až v nemocnici 😕. Takže toľko k tým testom. Domáci stojí v lekárni cca 5€, pcr máš zadarmo a je presný. Objednala som ich, na druhý deň hneď test, výsledok mal jeden hneď v ten deň, druhý na ďalší ráno.

martinka13
19. nov 2021

Keď zvládlo PCR test moje 4 rocne dieťa, zvládneš aj Ty. V dnešnej dobe by som to nepodcenovala

martinajurkechova
19. nov 2021

@qwert87 u nás zase ten školský ukazoval úplne bezchybne. Syn mal mierne príznaky a hneď mu nabehla druhá čiarka.

brembo
19. nov 2021

covid má u každého iné prííznaky,iný priebeh. Rozhodne chod na test,može sa ti to zhoršit,a ked budeš potrebovat lekára,tak nebude vediet,z čoho vychádzat. A ten ta tak či tak pošle na test,alebo urobííííí antigén. Nechcem ta strašit,no su prípady,ked covid zabil človeka behom jediného dna. Než sa dostal do nemocnice,bol mrtvi.

kakakina
19. nov 2021

@martinajurkechova presne sj u nás ,syn prišiel so školy že sa necíti dobre a už test ukázal pozitivitu,aj mne .Pcr nám to obom potvrdil.

hanelka1
19. nov 2021

Urob domáci antigenovy test, dá sa kúpiť v lekárni. Sú veľmi presné. Podľa výsledkov sa zariadis. Na tvojej príznaky klasickú liečbu ako pri chrípke.

slavomira236
19. nov 2021

Zajtra idem zo 7rocnym prvý krát na pcr tak snáď to zvladne

hanelka1
19. nov 2021

@slavomira236 určite, deťom do 10 rokov robia iba z hrdla

ajka0207
19. nov 2021

@brembo a myslíš že keby ten človek nemal covid diagnostikovaný tak neumrie? Covid sa lieči presne tak ako iné respiračné ochorenia a teda keď príde sanitka a vidí že sa dusis mala by sa ti snažiť pomôcť bez ohľadu na pôvod toho dusenia. Akože jasné, pre ochranu zdravotníkov je dobré vedieť či je to covid, ale z hľadiska lekárskej starostlivosti nie je veľký rozdiel covid a iné ochorenie.

hanelka1
19. nov 2021

@ajka0207 tak ten doktor si nezaslúži byť doktor

zuz02
19. nov 2021

Ja som bola pred týždňom na PCR a môžem povedať, že do hrdla mi nešli. Jednou paličkou urobili výter z nosa a tou druhou mi vytreli lica zvnútra úst. Vôbec nešli do hrdla, na tých vnútorných lícach to vôbec nebolo cítiť. Ale chápem tvoj strach, moj muž má tiež silný davivy reflex. Ale určite sa nemusíš pcr testu báť.

kristiii
19. nov 2021

Ja aj syn sme boli dnes prvýkrát na PCR a obaja sme zhodnotili, že 100-krat lepšie než AG. Len nám pošteklili líca z vnútornej strany a trošku behli do nosa, som neverila, že z takých sterov sa môže niečo aj ukázať a predsa nám prišli obom pozitívne výsledky. Fakt sa nemáš čoho báť. A to syn je tiež háklivý, napína ho aj u zubára na preventívke.