Príznaky astmy

9. jún 2022

Ahojte, je možné, že ide o astmu? V poslednej dobe sa zadycham pri hocičom, stačí že rýchlejšie rozprávam a zadycham sa, alebo prejdem rýchlejšie pár krokov a mam problém sa nadýchnuť. Beh ten mi vôbec nejde, teda nikdy hlavne kvôli nespravnému dýchaniu. Pri zaspávani plytko dýcham..

viestta
9. jún 2022

Nemusí to byť astma. Môže byť problém so srdcom, obstrukcna choroba pľúc ale aj obyčajná chudokrvnosť. Treba riešiť s doktorom

kacena4
9. jún 2022

nie toto nevyzera na astmu skor nespravne dychanie

beata110
9. jún 2022

Neprekonala si nahodou covid?

simsalabim
9. jún 2022

U mna sa astma prejavila tak, ze som sa v noci okolo 3 budila na suchy kasel a sla sa aj hodinu ukaslat k smrti. Musela som vstat a odist zo spalne, lebo som muza zobudila. Lieky nepomahali. Obvodna na mna pozrela jednym okom a hned zavelila - alergologia. Ked mi tam urobili spirometriu a potom nasadili lieky, pochopila som, ako velmi som mala znizenu plucnu kapacitu. Dovtedy som si to nevsimla, prislo to postupne a nebadane.

peter0123
9. jún 2022

@simsalabim tiež to na mňa prišlo pomalí a nenápadne, až na to že ma obvodná vždy odbila s nejakou výhovorkou. Az s dlhodobo neliecenej alergia bol astmatický záchvat. Strašný kašeľ ktorý nie a nie prestať. Muž na vzal na pohotovosť, bola som hospitalizovaná. Po nasadení liekov veľké zlepšenie.
Skôr to bude niečo so srdcom či plúcami

hawk
26. jan 2024

Tu nájdete rozdelenie astmy a dobre vysvetlenie ☺️:

https://www.youtube.com/watch?v=CHF5PqPsX-4