Príznaky a priebeh koronavírusu

matafri
20. mar 2020

Ma niekto z vas alebo vasich blizkych potvrdeny koronavirus ? Ake mate priznaky priebeh vas vek? Zaujimaju ma a urcite aj vela inych ľudí realne pribehy a priebeh ochorenia, nie len vseobecne clanky na internete alebo v spravach. Poprípade ako sa liecite? Čo pomaha? Dakujem

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikyball
20. mar 2020
miskahryzka333
20. mar 2020

@matafri vcera tu nejaka pani pisala ze jej synovec to ma zije v Prahe,vraj 2 dni teplota a potom kasel ,nieco podobne chripke

tslobik
20. mar 2020

@nikyball Ako...mne sa toto video vôbec nezdá byť dôveryhodné. Také by som natočila aj ja.

miskahryzka333
20. mar 2020

@tslobik to video ani mne nepripada doveryhodne neviem preco.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matafri
autor
20. mar 2020

@viestta ten počet chorych sa bude len zvysovat a aj ked sa nam to nepaci budeme to mozno raz aj my mamicky z MK alebo nasi znami. Mozno dnes tu este vela realne chorych ludi neprispeje svojimi skusenostami ale casom urcite ano. A budeme si tu moct navzajom povymienat skusenosti a rady ako to zvladnut alebo co ocakavat.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
20. mar 2020

@tslobik tak keď zoberieme do úvahy, že koronavirus dostanú obyčajní ľudia, tak podľa toho vyzerá aj video ktoré dokáže urobiť ktokoľvek 😅

Tak.ci tak - príznaky sú podobné chrípke a aj tu každý prežíva inak - takže ak aj niekto napíše reálnu skúsenosť, tak niekto ďalší ju bude mať úplne inu...

Ako príklad dam zase chrípku (dufam, že ma nikto nezabije zase za to, že to dávam do.suvisu, ale jednoducho tieto dva víri napádajú rovnake ústrojenstvo a spôsobujú rovnaké.priznaky a áno aj rovnaké.komplikacie, hoci teda koronavirus je chytlavejsi, hlavne preto, lebo je novy) minulý rok ju mala moja dcéra.. 5dni mala 39,7, len ležala, nejedla, nerozprávala.. potom ju dostal najmladší syn - 3dni K.O. teplota 39, ležal a spal.. potom to.dostal najstarší, mal teplotu 38,5 2-3 dni pred liekom spal, po lieku tancoval..
Jednoducho každý choroby znáša inak, pretože ide o to, ako to dokáže v tele podchytiť jedinečný imunitný systém človeka..

Takže príznaky sú - vysoká teplota, bolesť kĺbov a svalov a suchy kašeľ.. niekomu sa.stav skomplikuje, niekto zas nema bolesť kĺbov a iný nemá teplotu.. ďalší zase nema nič a vírus prenáša..

tslobik
20. mar 2020

@jana_eyre_2 Len tu hneď každý berie, že korona rovná sa hneď smrť. Mne to už tak pripadá. A pritom môže mať toľko podôb.

jana_eyre_2
20. mar 2020

@tslobik áno to je pravda.. ľudia sú teraz plní paniky, že korona=smrť.. ani nechcú počuť, že koronu väčšina ľudí prežíva ako bežné ochorenie..

čím NEpopieram, že su ľudia čo majú naozajstný problém a sú v ohrození života - to píšem len ak by sa chcel toho niekto zase chytiť (aj keď úprimne, myslim, že sa zase chytí a neprecita si všetko čo píšem).. a áno, aj ja sa bojím.. ale vlastne hlavne toho nezvyčajného, čo sa deje okolo...

Dávam na MK už druhý krát , ale výborne prehľadne tabulky..
https://www.derstandard.at/story/2000115810293/...

tslobik
20. mar 2020

@jana_eyre_2 Som pozerala...

diewcatqoo
21. mar 2020

Nedavno sme lahli cela rodina. Najprv ja, potom manzel a potom 3 rocny syn. V zivote som nebola tak chora, dva dni horucky do 39, neskutocny kasel a sople. Nikdy predtym ma tak neboleli pluca, akoby mi niekto cely cas sedel na hrudi a pri kazdom nadychnuti mi z pluc vychadzal cudny zvuk. Sople boli zelene az hnede, a toho fukania nosa som na jeden den ohluchla na jedno ucho.
Muz to mal o nieco miernejsie, ale tiez dva dni KO a potom uz len kasel, sople nemal. Syn to zvladal najlepsie. Ja som astmatik a u mna vzdy kazda chripka prebieha horsie ako u ostatnych clenov rodiny.
Mozno sme mali len obycajnu chripku a mozno to bola korona. Ktovie, tie priznaky su naozaj podobne. Najprv sme si z toho robili doma srandu, ze co ak to mame, ked je nam tak strasne. Pred par dnami, ked nam uz bolo fajn som sa dodatocne dozvedela, ze som sa dostala do kontaktu s niekym, kto bol v uzkom vztahu s clovekom, ktory sa vratil z talianska. Potom nas smiech presiel.
Myslim, ze tym pristupom ludi, ktori zamlcali to, ze sa odniekial vratili a trajdali oni a ich blizki kadetade, ma koronu ovela, ovela viac ludi, ako uvadzaju oficialne statistiky. Nevravim, ze my sme ju mali, to nevieme. Ale tych ludi je xy, ktori na zaciatku zamlcali, ze niekde boli a vykaslali sa na karantenu.

matafri
autor
21. mar 2020

@tslobik prave preto je tato diskusia uzitocna aby ludia videli ze korona nemusi rovnat sa smrti ani nie kazdy ma tazky priebeh

lenuliatko84
21. mar 2020

@jana_eyre_2 to mas z akej studie ze koronavirus dostavaju len obyčajný ludia?

bluka2
21. mar 2020

@matafri Ti bez priznakov alebo s lahkym priebehom ti sem asi nenapisu, lebo neboli testovani ;)

jana_eyre_2
21. mar 2020

@lenuliatko84 ty si veľmi rada domyslas, nikde som nenapísala ze len obyčajní ľudia..

áno, koronavirus dostane ktokoľvek, nemusí byť vinimocny a nemusí mat nadanie na robenie videí, alebo chces povedať, že vírus dostane len nejaká elita?

Úprimne - chcela si len nájsť čoho sa chytiť aby si mohla zase útočiť?

ajka0207
21. mar 2020

@patriciaprizel tie cisla nie su jednotne lebo kazdy testuje inak, taliani len chorych, nemci aj bezpriznakovych.

patriciaprizel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ajka0207
21. mar 2020

@patriciaprizel ked k tomu chces pristupovat statisticky tak je to veru chaos uz teraz, ved len to ze nasi tvrdia ze ta mrtva nie je obet korony a v taliansku by obetou korony bola, fascinuje ma akp vypočítali ten model ze za 100 dni bude vrchol, ked statisticke data vobec nesedia.

stanka2612
21. mar 2020

@diewcatqoo toto vážne mohla byť corona,príznaky uplne sedia

rainee
21. mar 2020

Každý má iné príznaky. Niekto posopli a ani nevie ze to ma, niekto umrie. Áno, je to hnusný vírus, no stále nemá takú úmrtnosť ako obyčajná chrípka. A to nehovorím ze v minulosti skolila milióny ľudí.

Mňa len na tom celom zaráža, že sa máme chrániť, ale nie je poriadne ako. Ruska, dezinfekcia, už aj niektoré lieky nie sú dostupné.

asia83
21. mar 2020

@bluka2 Bingo. 👍

zdenin
21. mar 2020

@tslobik preco by malo byt nedoveryhodne?

tslobik
21. mar 2020

@zdenin a kto posudzoval že to je dôveryhodné? Proste sa to MNE tak javí, ale niekto môže mať iný názor.

diewcatqoo
21. mar 2020

@stanka2612 to ano, priznaky sedia. Ale sedia aj na chripku. Takze tazko povedat, ci to bolo ono alebo nie. Ale som rada, ze uz je to za nami.
Keby sme vtedy boli poziadali o testy, nikto by nas neotestoval, pretoze testovali len tych s pozitivnou cestovatelskou anamnezou a tu sme nemali. Az dodatocne sme sa dozvedeli o vazbach na Taliansko.
Skoda, ze sa nestestuje celoplosne. Potom by tie statistiky boli uplne ine ako teraz.

evapistovic
21. mar 2020

@diewcatqoo Prosim ta a plúca ta bolia stále? Aj po vyliecení? Či prestali plúca bolieť?

cajomila
21. mar 2020

@patriciaprizel Tych 600 mrtvych zo vcera asi naozaj nieje ralnych...vsak???

hiro
21. mar 2020

@patriciaprizel "V Rusku je asi umrtnost najnizsia." - Pretoze na ten virus zomieraju prevazne ludia nad 70 rokov. A v Rusku mas priemerny vek dozitia cca 65 - 70 rokov. Takze tam nemaju ludi v tom veku na ktory by mohli zomriet. V Taliansku maju vek dozitia nad 80 rokov, takze tam virus ma co kosit...

zdenin
21. mar 2020

@tslobik a tak asi nikto ro neposudzoval ale preco by vymyšlali? Ale jasne každý ma svoj nazor a pocit ktovie ako to je naozaj.