Ahojte. Chcela by som sa opytat niektorej zo SM diagnozou na par veci. Mam sama podozrenie na toto ochorenie. Trpi nou aj moja matka.S nou nie som v kontakte a ani sa nechystam preto hladam odpoved tu.
Momentalne som v zahr. U lekara to budem.riesit az po navrate na Sr .
Po druhom porode sa ki objavili priznaky ,ktore sa stupnuju alebo pridružili dalsie. V noci su to navaly tepla,no zacali byt aj cez den. Brnia mi prsty na nohach a rukach. Dostavam krce do noh na roznych miestach. Pred 2 dnami som mala v stehne krc ze som nevedela. chodit, musela som si lahnut ,kedze sa mi tocila aj hlava a necitila som.sa dobre.
Tocenim hlavy a zavratmi trpim tiez, mavam aj migreny. Ale mavam velmi nizky tlak a anemiu.
Uz ako pubertiacka som absolvovala vysetrenie na podozrenie na tuto chorobu. Zistilo sa iba ze mam zvysenu aktivitu niecoho a mam viac oddychovat.
Magnezium mi nezabera, mam este vacsie zavraty.
Kedze tato choroba ma vela.priznakov a u kazdeho sa prejavuje inac, chcela som sa opytat ci sa to podoba na SM?
K lekarovi ma posielat nemusite, o mesiac tam pojdem len potrebujem trochu ziskat prehlad nech nestresujem.
Dakujem
@fishie tak toto som netusila ale citim ze daco nie je v poriadku lebo takto mi nebyvalo. Je dost mozne ze som tu v zahr. nieco virusove schytala a tym sa mi aj ukazali taketo prejavy SM ?
Chytiť si mohla kde čo aj v detstve...nákazy mohli byť latentne a niečo ich vyprovokovalo (stres, emocionálna trauma, tehotenstvo a následne dojčenie) Bartonellu trebárs dostaneš aj od domáceho miláčika, plasmodia uštipnutie komára, yersiniu z jedla...všade naokolo máš možné nákazy, záleží od imunity...určite by som si nechala porobiť podrobne testy na infekčné nákazy a riešila imunitu... Lezie na mozgu sú aj z borélii...je toho proste veľa, treba nájsť dobrého dr a riešiť to
@fishie dakujem za odpoveď a radu
toto kľudne môžu byť aj prejavy tetánie, to potenie v noci po pôrode býva normálnym javom .
Je tu taká téma, rozsiahla, napíš tam, dievčatá aj muži ti veľmi radi a erudovane poradia, mne pomohli tiež.
Téma sa volá som mama so sklerózou multiplex
@pininka1 dakujem krasne
Ahoj, ja mam MS. Priznaky mozu nasvedcovat, no nemusia. Ako sa pise vyssie, moze to byt tetania alebo nejaky iny zapal v tele.
Bez nalezu na MRI a pozitivnej lubmalnej punkcie nebudes mudrejsia.
Ja ti len odporucam neodkladat navstevu lekara. To, co popisujes, mozu byt priznaky MS a cim dlhsie nechas zapal "bublat" tym budu nasledky horsie.
Dobrý dnik.. Tiež mávam ťažšie dní závraty trpnutie chrbta a neviem čím to je občas mám aj stuhnuté lýtka takže mam. Obavy ze ide o ochorenie SM.. Neurologická mi robila MR mozgu bez kontrast látky bez udania na diagnózu a nič sa nezistil ani nepotvrdilo takže neviem co za tým môže byť.
SM he dosledok neliecenych infekcií. Sme dr a podrobne testy na baktérie a vírusy (borelie, Bartonellu, yersiniu, anaplazma, chlamýdie, mykoplazmy, EBV, parvo B19, varicella sister, coxsackie,atd) vela z nich spôsobuje neuropatie, závraty, atď...nechať vyšetriť imunitu, pretože ak máš veľa nákaz, imunita je zahltena a nepracuje spravne