Prišiel mi papier z NTS o konfirmácii protilátok proti vírusu hepatitídy C

matesko2967
24. okt 2024

Dobrý deň z NTS mi dnes prišiel papier po darovaní krvi ohladom toho že v mojej krvi sú sledované parametre Konfirmácia protilátok proti virusu Hepatitídy C. Napísane je ale ze prejavy akútnej infekcie nezaznamenávaju a výsledok potvrzdujúcich testov bol negatívny.
V papiere sa nikde nepíše ale že by som mal íst na vysetrenie. Mýslite že by som mal íst k infektologovi alebo tak? vdaka za skoru odpoved.

elenajezova
24. okt 2024

ja som dopadla pred rokmi tak isto. prvý krát som bola darovať krv a zároveň aj naposledy. rovno ma vyradili. a chodila som aj na infektológiu.

viestta
24. okt 2024

Odkomzultuj to so svojim vseobecnym doktorom, spravi ti hepatalky a pripadne odporuci na hepatologiu ak bude treba

ninazemna
24. okt 2024

@matesko2967 Pravdepodobne reaktívne HCV bez dôkazu cirkulujúcej vírusovej RNA v krvi. Často sa to ľudia prekvapivo dozvedia v rámci vyšetrenia pred operáciou, nedá sa dopátrať, kedy a ako sa v minulosti s vírusom hepatitídy C stretli (napr. operácie s potrebou transfúzie pred érou vyšetrovania protilátok, použitie resterilizovaných nástrojov, ...). Expertom na RNA je MUDr. Kotlár.

ninazemna
24. okt 2024

*Anti-HCV.

lenkastis
30. nov 2024

Do ktorého mesta chodíte prosím darovať? Mne také práve poslali tiež, viem, že som zdravá, idem to s obvodným lekárom riešiť. Lekár ma trvalo vyradil z darovania. A jeho argument bol iba to, že stroj im to takto vyhodnotil a on ma musí vyradiť. Nič, že mám ísť k lekárovi a pod.... Ja som lekárovi odpovedala,. že máte tu asi zlý stroj a on mi na to odpovedal, že za stroj on nezodpovedá. Úplne úžasná odpoveď. Idem to riešiť lebo tá prvá čo im vykázala reaktivitu, tú poslali do iného labaku do BA, tam to vyšlo dobre, potom som mala ísť na dve kontrolné vzorky po pol roku, prvá bola dobrá, a teraz tá druhá, je opäť reaktívna. Že oni to už inde nebudú posielať, že také sú predpisy.

mondolina
30. nov 2024

ja som mala pred 25 rokmi reaktivitu na HIV😂
skoro ma šľak trafil kým mi prišli výsledky.