Prírodné oleje

mimol
15. júl 2016

Ahojte, neviete o nejakej dobrej stranke, kde sa daju kupit prirodne oleje za dobru cenu? Pouzivate prirodne oleje? Ak ano, ktory je vas najoblubenejsi?

nutrimas
15. júl 2016

@mimol Najkvalitnejsie oleje su 100%, lisovane za studena, balene v skle, nie v plaste a hlavne v tmavom skle, pricom sa uchovaju bioaktivne a liecive ucinky v max. moznej miere. Osobne pouzivam rastlinne oleje vnutorne v ramci prevencie, 1KL rano a vecer, striedam viacere druhy (bodliakovy - na posilnenie pecene, pri ekzemoch, mandlovy, makovy). Na plet mam najradsej arganovy, pouzivam aj jojobovy, lucnicovy. Kremy som uplne vylucila z kozmetiky, uz niekolko rokov pouzivam len oleje. Ak by ste potrebovala nejaku konkretnu radu, pokojne napiste. Nie kazdy olej musi byt vhodny pre Vas typ pleti.

mariakalabusova
28. apr 2021

@nutrimas ahoj!
Je to sice stara diskusia, ale vyskusam 🙂
Chcela by som zacat pouzivat iba oleje miesto telovych kremov. Momentalne mam arganovy a avokadovy LZS v Bio kvalite a klasicky extra virgin olivac.
Nanasam hned po sprche na vlhku kozu, zvycajne na vecer, ale do rana mam suchu kozu. Hlavne nohy a ruky.
Na tvar su ok, ale citim, ze vyzivenejsiu mam z kremov (pouzivam od Havlika).
Vies mi poradit? Dakujem! 🙂

nutrimas
28. apr 2021

@mariakalabusova Hydratovat pokozkz len zvonku nestaci, je potrebne dodrziavat aj dostatocny pitny rezim, sledujes si? A v akom stave je pecen? Sucha pokozka moze s nou velmi uzsko suvisiet. A hlavne netreba zo zaciatku oleje miesat, cize pekne dlhsiu dobu pouzivat len jeden druh a potom neskor prip. prestriedat zasa len druhy , aby si vedela, ktory ti sedi, prip. nesedi.

mariakalabusova
28. apr 2021

@nutrimas pitny rezim dodrzujem, 2,5-3l cistej vody denne, slabe byllinkove caje ani neratam
Prednedavnom som bola na pecenovych testoch, cize tam problem tiez nie je
Skusim teda vyskusat oleje nemiesat
Dakujem za radu 🙂