Prípravky na ošetrenie krvácajúcich ďasien

31. júl 2024

Vedeli by ste mi odporucit osvedceny pripravok na osetrenie krvacajucich dasien? Zubna pasta, ustna voda, prip. nejaky caj alebo bylinkovy roztok. Pripadne mam nieco vynechat z potravin? Cena nerozhoduje, dolezita je ucinnost. Uvitam rady na nieco, co sa vam osvedcilo. Doplnim, ze zubnu hygienu, osetrenie u zubara a dentalnej hygienicky nezanedbavam. Len potrebujem spravit maximum pre svoj chrup. Dakujem vopred.

janai1
31. júl 2024

Mne pomohla zubná pasta parodontax, ústna voda corsodyl a gél ENZYMEL Intensive 35.
Samozrejme pomedzi to zubná niť, medzizubné kefky, ústna sprcha k hygiene

janinah
31. júl 2024

Fialový pri zlom stave ďasien a keď sa ukľudní zápal aj krvácanie tak ten pod ním alebo zelený
Namočiť aj medzizubné kefku a tak vytierat

autor
31. júl 2024

@janai1 dakujem za tipy.Ustnu sprchu som doteraz nepouzivala. Vyskusam ju.

autor
31. júl 2024

@janinah tento letak je vyborny, konecne viem, ako tieto ustne vody zaradit. Fialovy pouzivam, ciastocne mi pomohol, ale uz ho pouzivam sedem dni, tak ho vymenim za iny. Podla letaku asi skusim zeleny vedla neho.

labocca
31. júl 2024

na radu zubarky aj dentalnej hygienicky som vyskusala ustnu vodu : Bione Cosmetics - Bylinná ústna voda s Medom a propolisom 500 ml /ceska vyroba. Mala som velke problemy s dasnami ale tato ustna voda mi velmi pomohla... .

zuzubb007
31. júl 2024

Zubná pasta Meridol naozaj mega účinná, nič iné nepoužívam

vivi2023
31. júl 2024

Ďasná krvácajú, lebo sú zapalené. Zapalené su, lebo ich niečo dráždi - najčastejšie povlak (mozes čistiť, ale ked to nerobíš technicky spravne lebo ťa nikto neponavigoval hygienicka ci zubár, tak ten plak tam bude. Povlak odstraniš len mechanicky kefkou, nicim inym), pravidelne treba každy deň medzizubne kefky, to ludia mega podceňujú. Ale dráždidlá su aj kazy, zlé previslé zubné plomby, zlé korunky mostíky...
Kvalitný zubný lekár ti povie najlepšie. Vidieť že ti to nie je ukradnuté a trápi ťa to. Ak chodíš aj na hygienu aj k zubarovi a stále máš tento problém, odporučam vymeniť zubného lekára, aspon tú konzultaciu si zaplatit na sukromnej klinike. Držim palce

jamimo
31. júl 2024

ja by som ti odprorúčala tieto testy a podľa výsledkov liečiť daným protokolom.
https://bedental.sk/sluzba/be-tested/

tibor79
1. aug 2024

Ako, každá chémia v prípravkoch je na zamyslenie. Mne pomáha odvar z klinčekov, s pridanim propolisu a pár kvapiek esenc.oleja. Napr.mäta,čajovnik. Používám aj vo vode rozpustenu sódu bik.

fineta
1. aug 2024

Corsodyl gél kúpiš v lekárni...