Plánujem odmietnuť klystír pred pôrodom. Chcela by som si nejak črevá prečistiť ešte doma v kľude, súkromí. Čo na to použiť? Postačí klasické preháňadlo a následne už nič nejesť? Robili ste to niektorá takto?
@mamadievcatiek tak ja posledné dni utekám na záchod len čo si aj do rožka hryznem 😂 . Ale neviem či to bude dostatočné.
podla mna, tak či tak klistýr dostaneš. Ja mam napriklad sadu na klistýr aj doma.
@abriela tak nasilu mi ho určite nikto dávať nebude. Dá sa to odmietnuť. A klasický si nechcem robiť ani doma.. ja chcem ozaj poradiť len niečo na také bežné prečistenie čriev.
Lekári sa Ťa nebudú pýtať.Ty vieš kedy presne porodis?nepotrebujú mať stôl s fekaliami.Dostala som cipok a nie klystir
Mne klystir chceli urobit, nakoniec neurobili. Ani nechcem vediet ako to dopadlo🤣...ked som sa pytala v zapale bolesti co klystir,ze vraj to nemam riesit😀
@drzaopica odmietnuť sa dá aj to na čo sa nepýtajú...
Áno viem kedy mi plánujú sekciu . Ak sa náhodou pôrod pustí skôr a budú sekciu robiť akútnu tak klystír riešiť nebudú.
Mne povedali že pôjdem 2-3x na wc no išla som asi 20x ešte som ťahala so sebou oxitocin 😂
Mne dali normálne dva čipky, žiadny klystír. Tiež plánovaná sekcia
Klystir som nemala, vyčistila som sa aj sama
A apropo keď som sa spýtala na to ze co ak sa stane "nehoda"? Tak ma len pôrodná asistentka upokojila ze vymenia podložku a bude a ze za jej kariéru sa to stalo až raz.
Ale nerodila som na svk
@majki_ki tu sa ale dáva pri tej plánovanej klystír,nerozumiem načo. Navyše potom ťa 24 hodín po sekcií nútia ísť na záchod sestry a to neviem ako sa má človek po klystíre ešte aj vykakať 😃😃😃... Mne sama pôrodnníčka povedala, nech len doma niečím prečistím črevá aby som nemusela ísť tých prvých 12 hodín po na záchod a nech ten klystír s kľudom odmietnem, že ona to tak všetkým svojím zazmluvneným pacientkam odporúča. Dva krát som mala akútnu sekciu,kde stačilo, že som 12 h pred tým nejedla, ale už keď ti to naplánujú tak to zrazu nestačí.
Pred pôrodom sa zvykne telo vyčistiť aj samé. Telo vie čo má robiť.
A klystír sa samozrejme dá odmietnuť, aj keď veľa žien o tom ani nevie....
Voda z kyslej kapusty je prehaňadlo.
Zaujímavé, že každá nemocnica inak. Ja som rodila v BA a teda viac ako kakanie ich zaujímalo či som cikala :D. Že to je dôležitejšie. Ja by som na tvojom mieste išla do lekárne a opýtala sa či také niečo neexistuje. Viem, že ocino pri vyberaní polypov z hrubého čreva deň predtým dostal niečo na prečistenie
Neviem, ale Tvoj pristup ma trosku zaraza, myslela som, ze sa jedna o prirodzený porod. Na Tvojom mieste ny som si ziadne prehanadla nedávala, niekedyozu mat oneskoreny efekt, neviem ci by si bola. V pohode ak by Ti stolica odchadzala pri vetroch do postele... A mozes uskodit sebe, ak sa Ti poriadne nerozbehnw peristaltika, aby si si neprivodila zbytocne dalsie bolesti.... Hm
A nerozumies naco sa dava pri operačných vykonoch klystir??? Skus porozmyslat, jedna sa o brušnú operaciu, si obmedzena na pohybe, peristaltika criev je spomalena.... Zo zaciatku je dieta,..... Zena ma dost xo robit s ranou, krvacanim po porode, s prsníkmi a este, ked sa do toho prida kvalitna zapcha vela ženám to vie riadne naburat psychiku
@trgypadl pozri sa, niekde sa pri operačných výkonoch dáva klystír, niekde postačí čipok či sirup,niekde stačí byť nalačno... Čo nemocnica to iný postup. Keby bol ten klystír taký dôležitý tak sa dáva všade a bez debaty... Ale keď išli dve sekcie bez neho tak úplne v pohode pôjde aj tá tretia. Lekárka mi povedala, že si mám črevá prečistiť takto doma.. keby mi to nepovie, tak aj na to kašlem a zostanem len nalačno ako som bola pred tým. A nie nerozumiem načo ti dajú klystír a potom od teba očakávajú, že sa po postavení na nohy okamžite vy💩 . Mne to nejak nejde dokopy, čo sa dá dostať z prázdnych čriev ? O tomto sa mi ale diskutovať nechce, ja som chcela poradiť čo na to prečistenie použiť, nie o tom prečo klystír neodmietnuť...
Tak ako píšeš, ze v kazdej nemocnici je to ine, tak nie v každej Ta po postavení z postele zenu na zachod 💩
Je uplne ok, ak sa vyprazdnis do odchodu z nemocnice... Zial kazda nemocnica ma svoje postupy, a urcite vykony nie su štandardné....
Poviem to takto... klystir je dolezity, to uz je jedno aku formu zvolis, ci cipky, yal.... Atd. Určite to ma pre tu zenu vacsi prinos ako riziko, ci diskomfort... Nechápem preco sa tomu tak branis, ale je to Tvoje rozhodnutie.... a ak personál mysli aj na pohodlie zeny navrhne jej tuto alternativu.. Uz je na nej ako sa rozhodne....
"Ale keď išli dve sekcie bez neho tak úplne v pohode pôjde aj tá tretia."
A ked si o tejto teorii presvedcena nechápem naco to riesis, ked si rozhodnuta😉klystir nechces
@trgypadl ty zrejme nechápeš... Ja sa nebránim prečisteniu čriev , chcem len zvoliť inú formu. Sama si napísala, že je jedno ako bude vykonaný. Ak teda môžem použiť čipok alebo nejaký sirup tak prečo si mám nechať robiť práve ten klystír? Chcela som vedieť čo na to prečistenie použiť. Keď je raz jedno aká tá forma bude, tak si chcem zvoliť tú príjemnejšiu a nie sa riadiť tým čo majú zaužívané v pôrodnici .
Stačí prísť do pôrodnice otvorená na 8 a klistyr už nestíhaš.😉
Ja tomu chapem az velmi dobre.... Crevo kvalitne precistis jedine klystirom. Cipkom si len uvolnis cast stolice z konecnika a mozno casti hrubeho creva, ak si cipok zavedies naozaj ako treba. Sirup/kvapky vo forme prehandla Ti neodporucam, aby si nahodou neporodila este doma, nakolko mozu vyvolat krce, ktore mozu spustit kontrakcie...
Keď Ti lekárka poradila tak Ti mala povedať ako, alebo sa pýtaj v lekárni.Len mutis vodu vieš, že nechceš tak si zisťuj.Daj si Guttalax a čakaj, glyc.cipok Tá nevyprazdni ako treba
@drzaopica veď si zisťujem... Položila som otázku očakávala som , že sa zapojí niekto kto využil možnosť prečistenia čriev doma a bude vedieť poradiť. Nevyšlo budem musieť skúsiť iné metódy pre získanie informácií..
@trgypadl uf, tak snáď by som to do pôrodnice na tú sekciu aj v takomto prípade stihla , mám to doslova cez cestu... Keď nie sirup tak čo by bola vhodné? Keď berieme to, že sa ozaj chcem vyhnúť tomu podaniu klasického klystíru v nemocnici. U nás je to veľmi zle vymyslené. Mám na gynekologickom oddelení čosi odležané a viem, že toto tam majú nedomyslené, lebo podajú klystír aj dvom pacientkam po sebe pri troch fungujúcich toaletách na celom oddelení. Rovnako tá stolica po tom. Najesť dostaneš len polievku a čakajú hneď na zázraky... Pre mňa je toto stres navyše a ten ja nechcem, chcem aspoň jedno dieťa priviesť na svet v pohode.
@drzaopica čo prosim? Lekari sa nebudu pytat? To vy ste rodili niekde u veterinara? Jasne, ze sa budu pytat. A ona ma pravo ho odmietnut, tak ju tu prosim nestresujte. 🤦🏻♀️
Nad yalom ai neuvažovala v pohodli domova??
Mňa začalo preháňať automaticky s prvými kontrakciami 😁 sranda ako to to telo vedelo...
Ja som nedostala klystír pred sekciou. Neriešila by som to na tvojom mieste, po operácii nebudeš môcť jesť a potom ťa zase budú naháňať či si mala stolicu
Kúp si análnu sprchu, objednáš zo sexshopu, cena aj do 10€. Urobíš sama v pohodlí svojej kúpeľne.
Ja som mala síce prirodzený pôrod, ale prišla som otvorená na 8 prstov, takže klystír sa nekonal utekali sme rodiť 🤷🏻♀️😀 a všetko v pohode, žiadna zápcha ani diskomfort, dokonca som sa cítila lepšie, ako po prvom pôrode, kde som klystír mala a paradoxne aj zápchu po pôrode na týždeň, prosím pekne 👍 takže súhlasím s tebou, aj keď poradiť ti neviem, ale drž sa svojho 🙂