Príprava pred kolonoskopiou - alkohol

26. feb 2024

Otec má zajtra kolonoskopiu a včera bol na oslave sestre kde si aj vypil alkohol, priznal sa,že si dal aj predtým počas diéty každý deň , avšak nie tak, že by vypil celú fľašu tvrdého. Koľko to ale bolo to neviem. Diétu však dodržiaval čo sa týka stravy. V papieroch vraj nemal napísané že alkohol nemôže iba vynechať z tekutín kávu , šťavy, mlieko. Overila som si to a naozaj to tam spomenuté nebolo.Teraz odmieta ísť na vyšetrenie aj keď má veľké problémy a na vyšetrenie čakal 5 mesiacov. Otázka znie , môže alkohol prekážať pri vyšetrení, ovplyvniť priebeh či výsledok aj keď diétu dodržiaval ukážkovo? Má presunúť vyšetrenie?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibatanecnica
26. feb 2024

nie je to žiadny problém. hlavne, aby stravu dodržal, nech neje hlavne ovocie, zeleninu a potraviny, ktoré by mohli zostať v čreve a nevyčistí sa poriadne

lucia147852
26. feb 2024

Alkohol nie je problém. Tam ide o to, aby bolo črevo čisté a neboli v ňom zvyšky.

autor
26. feb 2024

@taynee boji sa toho, že pre ten alkohol v tele nebudú výsledky správne a niečo sa tým pádom zanedbá. Alebo že tie čreva sa neocistia akoby sa mali. On je celkovo veľmi dôsledný a toto ho rozhodilo, že spravil chybu. Tiež mu vravím, že hlavná bola úprava stravy a že nech ide

autor
26. feb 2024

@ibatanecnica dnes už iba jogurt si dá a čistý vývar , večer prehanadlo. On tu stravu mal fakt ukážkovo upravenú a veľa tekutín píl len ten alkohol si nevie odpustiť bohužiaľ zapíja smútok aj keď správne to nie je.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
guudy
26. feb 2024

@taynee presne to som isla napisat, ze pokial nepride po vplyvom na vysetrenie, tak je to ok🤭

autor
26. feb 2024

Ďakujem za odpovede , poviem mu, že som sa opýtala nato, a že v tom problém nebude tak sa nemusí obávať . Teda jedine zlých výsledkov, v čo sa budem modliť aby dopadli čo najlepšie.

heln
26. feb 2024

problem moze byt, ak pil vacsie mnozstvo cerveneho vina, to moze zafarbit sliznicu creva a skreslit vysledky, ak pil "biely" alkohol, problem nebude.

daniela2202
26. feb 2024

Podľa mňa nie, potrebujú vidieť vnútro

luccija
26. feb 2024

Čaká 5 m určite nech ide.

nikdenikto
26. feb 2024

Povedz že si telefonovala na infolinku nemocnice a že tam to to vysvetlili, kľudne môže ísť